Három ok arra, miért nem érdemes komolyan venni Warren Buffett tanácsait

-

Abban, hogy Warren Buffett a világ egyik legsikeresebb befektetője, talán senki sem kételkedik. Mostanság viszont – egyebeken túl – a kriptopénzekkel megfogalmazott éles kritikáival tűnik ki leginkább.

Még a számtalan, befektetések terén elért sikerei ellenére sem szabad azonban a szívünkre vennünk kriptopénzekkel kapcsolatban megfogalmazott tanácsait.

Alább bemutatunk 3 okot, miért lehetnek a digitális pénzekkel kapcsolatos megnyilvánulásai negatív hatással vagyonunk növekedésére.

A globális gazdaság változik

Warren Buffett mindig is mereven kiállt amellett, hogy nem fektetett technológiai társaságba. Ha azonban a globális gazdaságra tekintünk, egyértelmű, hogy pont a technológiák azok, amelyek teljesen megváltoztatják a világgazdaság korábban ismert működési mechanizmusait.

Azon típusú társaságok pozícióit, amelyeken Buffett sokat keresett, manapság kezdik átvenni a legmodernebb technológiát használó vállalkozások. Példaként elég megemlíteni az Amazont, amelynek elég nagy számú, jó hírű kiskereskedelmi óriást sikerült térdre kényszerítenie. Ezzel egyfajta de facto kiskereskedelmi monopóliumot szerzett magának.

A blokklánc-technológiának, valamint a digitális pénzeknek megvan a lehetősége arra, hogy hasonló módon hasson a jelenleg működő bankrendszerre.

Nem is olyan rég egy felhasználó 99 millió dolláros értékben hajtott végre tranzakciót a Litecoin hálózatán. Az utalás mindössze 40 dollárcentjébe került, a teljes folyamat pedig mindössze 2 percig tartott.

Ezzel a két tényezővel a bankoknak nagyon nehéz felvenni a versenyt. És mi az ügyfelek számára a legfontosabb kritérium? A válasz talán mindenkinek egyértelmű – illeték, rugalmasság, gyorsaság, biztonság.

Ahogy azt fent már leírtuk, a globális gazdaság változik. Ami valamikor gazdaggá tett bárkit – mint Buffettet a múltban – annak nem feltétlenül kell működnie a jelenben. A jövő a digitális gazdaságban rejlik, ez pedig a jólét növekedéséhez vezet majd.

Warren Buffett is szalasztott már el lehetőségeket

Buffett számtalan olyan döntést hozott, amelyek hihetetlenül gazdaggá tették őt, fontos azonban megjegyezni, hogy ezzel párhuzamosan sok mindenről lemaradt. Ezekkel még a mostaninál is jóval gazdagabb lehetne.

Gondolom senkit sem lep meg, hogy a befektető vagyona nyilván még ennél is jóval pozitívabban alakulhatott volna, ha időben meglátja a Google-ben, Facebookban, valamint a fent már említett Amazonban rejlő lehetőségeket.

Ha tehát megfogadjuk azon tanácsát, hogy ne fektessünk kriptopénzekbe, lehet, hogy egy olyan lehetőséget szalasztunk el, amely megváltoztatta volna az életünket.

Ne feledjük, hogy egyetlen bitcoin árfolyama csak 2017-ben 1000 dollárról 20000-re emelkedett. Eddig egyetlen részvénybefektetés megtérülése sem volt ilyen hatalmas.

Sok pénzből nem oly nehéz többet csinálni

Buffett gazdagságának egyik oka, hogy milliárdos volumenben fektet be. Ha van 10 millió dollárod befektetési célokra, még 1%-os növekedés is szép kis bevételt generálhat.

Ugyanez nem érvényes akkor, ha pár ezer dollárról beszélünk. Ilyenkor a befektetési lehetőségek közül a magasabb kockázatú jelenthet komolyabb profitot.

Ennek ellenére még mindig nagyobb esélyed van arra, hogy 10 000 dollárnyi digitális pénzből milliót csinálsz, minthogy a részvénypiacon teszed meg ugyanezt.

Ahogy mindenféle befektetés esetén, itt is fontos, hogy megismerkedjünk magával a projekttel (fehér könyv), megértsük céljait, nem utolsósorban pedig pontosan annyi pénzt fektessünk be, amennyit nem sajnálnánk elveszíteni.

Olvastad már? Brexit és kriptó: szigorúbb lesz-e a szabályozás?

Az egyenlet azonban továbbra is érvényes: minél kockázatosabb egy befektetés, annál nagyobb a bevétel, de természetesen az esetleges veszteség is.

Forrás: kryptomagazin.sk
Kiemelt kép: Goodread Bio

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin bálnák követése egyáltalán kifizetődő?

Annak ellenére, hogy a Bitcoin (BTC) ára magasabb szintre emelkedett, az új adatok azt sugallják, hogy a bálnák nem a legkedvezőbb ügyleteket biztosították a Bitcoinjaikért. A...

A Polygon (MATIC) végre 1 dollárt ér, de ezek az altcoinok 10 dollárra ugorhatnak

Vendégbejegyzés A Polygon (MATIC) a 2021-es figyelemre méltó növekedésről mint top Layer 2 skálázási megoldásról áttért, és késedelemmel szembesült a tranzakciós sebesség és a költségek javítását...

Az Ethereum eladással szembesülhet, ha eléri ezt az ártartományt

Az Ethereum (ETH) legutóbbi, 3000 dolláros ársávba való emelkedését követően a nyereséges kereskedők száma megnőtt, majd csökkent. Mivel most az árfolyam e tartomány alá esett, fennáll...

A Bitcoin (BTC) ára már márciusban elérheti a 63.000 dollárt

A Matrixport, egy vezető digitális eszközökkel kapcsolatos pénzügyi szolgáltatási platform egy merész új jelentésében azt prognosztizálta, hogy a Bitcoin (BTC) már 2024 márciusában elérheti a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!