Brexit és kriptó: szigorúbb lesz-e a szabályozás?

-

Szinte minden ágazat arra számít, hogy a Brexitnek lesz valamilyen hatása rájuk, akár kicsi, akár nagy. Néhány szektor viszont már most is biztos benne: az export-import cégek, illetve a szállítmányozók érintettek lesznek.
Az országos és a nemzetközi piacokon is már három éve bizonytalanságok uralkodnak, hiába vannak kész tervek.
Van viszont egy olyan iparág, amely úgy néz ki, figyelmen kívül hagyja a britek kilépésének lehetséges hatásait.
A kriptopénzek eddig úgymond a radar alatt repültek, valószínűleg azért, mert kevesen értenek hozzájuk. Viszont most felmerül a kérdés: a Brexitnek lesz-e hatása a bitcoinra vagy a kriptopénzek szabályozására?

A Brexit és a bitcoin

A szigetország elszakadásának már most is felmerült néhány következménye. A bitcoin világszerte elérhető, eladható és megvásárolható számos országban, ide értve azokat is, ahol az angol font a hivatalos pénznem.
A DailyFX Brexit-idővonala sok eseményt követ a kilépés azon folyamataival kapcsolatban, amelyek hatással lehetnek a gazdaságra. Így láthatjuk, hogy a fontot használók kevesebb BTC-t kaphatnak a pénzükért, összehasonlítva az USD, EUR, vagy a JPY párokon kereskedőket.
Megfigyelve az FTSE 100, egy londoni tőzsdén jegyzett index mozgását, egybevethetjük azt a Brexit kapcsán napvilágot látott nyilatkozatokkal. Láthatjuk, hogy mely hírek okoznak nagy gazdasági hatást, és így azt is, hogy a bitcoin, illetve a kriptopénzek piacának egésze hogyan reagál.
A kilépés bitcoinra gyakorolt, még kicsi hatását egyelőre talán csak néhány merészebb kereskedő érzi. A horizonton viszont már sötétebb fellegek gyülekeznek, amelyek jelentősebb következményekkel járhatnak.
Az FTSE élő követése segíthet értelmezni a nagyobb képet, és megbecsülni, mi fog történni, a folyamat tovább haladása során.

Szigorodik a szabályozás?

A kriptovilág közössége attól fél, hogy a Brexit miatt az iparág szabályozása szigorodhat. Az FCA brit pénzügyi hatóság már a kriptopénzek felé fordította a tekintetét. Mindez bizonyítja, hogy a Brexittel kapcsolatos lehetséges problémák következményeivel már tisztában vannak.
Úgy tűnik, az Egyesült Királyság néhány új, kriptopénzekre vonatkozó szabályt készül bevezetni, amint kilép az EU-ból. Ennek fő okaként az FCA azt nevezi meg, hogy a cégek által esetleg engedélyek nélkül nyújtott szolgáltatások kockázatot jelenthetnek a fogyasztókra.
Idén januárban a hatóság már kijelentette, tisztázni kell a helyzetet, hogy mely eszközosztályok és tevékenységek tartoznak az ő felügyeletük alá.

Így el is indították saját vizsgálataikat a kriptopénzek, kriptoeszközök területén, hogy hová is tartoznak ezek az alternatív pénzek, és milyen előnyeik vannak.
Természetesen az FCA érvelése a fogyasztóvédelmen alapul, és azon, hogy olyanok is bekapcsolódhatnak az iparágba, akik nem értenek hozzá, és nem tudják, valójában mivel jár a részvétel.
Szóval úgy néz ki, a változások már közelednek, az állampolgárok védelme nevében, nem pedig azért, hogy lefojtsák a piacot.
A kriptopénzek tűnnek az utolsó dolognak, amellyel a kormányzatnak és a testületeinek foglalkoznia kellene a Brexit kapcsán. Rengeteg más, egyelőre megválaszolatlan kérdés van, amelyek sokkal több embert érintenek, sokkal nagyobb mértékben.
Ettől függetlenül azok, akik érintettek a kriptoiparban, jó, ha felkészültek maradnak. Nem csak arra kell figyelni, mi történik a szűkebb iparágon belül, hanem a szélesebb, nemzeti gazdaság területén is, amelyet az FTSA 100-on és más gazdasági platformokon keresztül követhetünk.

Olvastad már? A bányászok a 18 milliomodik bitcoinra készülnek, ezzel csak a készlet 14%-a van hátra

A szabályozások pár dolgot biztosan meg fognak változtatni, és úgy tűnik, az FCA már eldöntötte, hogy szigorú lesz a bitcoinnal és a kriptopénzekkel szemben.
Forrás: cryptodaily.co.uk

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

Pepe (PEPE) technikai elemzés 02.27.

Prémium Pepe (PEPE) A Pepe (PEPE) február 26-án 41%-ot emelkedett, és ezzel az árak átléptek egy kulcsfontosságú ellenállási szintet. Decemberben ez az ellenállás visszaverte a bikákat. Emellett 2023...

A legjobb Layer 2-es kriptovaluták amire a bálnák összpontosítanak

Vendégbejegyezés A Pantera Capital, egy vezető blokklánc befektetési cég erős kriptobika piacra számít a következő 18-24 hónapban. Ennek a jóslatnak köszönhetően kulcsfontosságú a Layer 2-es kriptovalutákra összpontosítani,...

Hamis tárcaprogramra figyelmeztetnek a kínaiak

A kínai digitális jüan kezelésére szolgáló tárca-applikcióból felkerült az internetre egy hamisított példány, és az áldozatok minden pénzüket elveszíthetik, ha ezt telepítik az eszközükre. A...

A Bitcoin az áprilisi feleződés előtt minden idők legmagasabb szintjére emelkedik?

A kriptopénzpiac egyre inkább felforrósodik. Számos grafikon függőlegesen emelkedik, mivel a Bitcoin árfolyama évek óta először átlépte az 57 ezer dollárt. A Bitcoin egy ideje már...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!