Még idén megjelenik az Ethereum 2.0, bár a cégek nem kezdik el azonnal használni, de a defi felemelkedése jelentős szerepet tölthet be egyes szervezetek esetében.

A blokkláncközösség több tagja is izgatottan várja az Ethereum 2.0 indulását, melyet több fázisban fognak kiadni.

Bitcoin vásárlás, eladás gyorsan, kényelmesen, egyszerűen, biztonságosan. Válts kriptovalutát, mint például az Ether, Litecoin, Bitcoin Cash. Kattints a részletekért!

A nulladik fázis során kiadják az Ethereum 2.0 megjelenési terveit, ennek indulása még az idei évre várható.

Továbbra is sok a találgatás a pontos dátumról, de Joseph Lubin, az Ethereum társalapítója és a ConsenSys szoftvercég alapítója nemrég egy interjúban elmondta, hogy hamarosan valóban megérkezik az Ethereum 2.0. „Jelenleg úgy hisszük, hogy a végső teszthálózat fut. Nagyon simán futott a teszthálózat és több csapat is épített már klienseket rá.”

Lubin emellett elmondta, hogy a „Medalla” végső teszthálózat problémái nélkül az Ethereum 2.0 beacon lánca miatt aggódna.

Még több közösségi élményre vágysz? Gyere és mondd el véleményed egy cenzúrázatlan, barátságos környezetben!

Az Ethereum 1.0 nem megy sehová

Lubin azt is említette, hogy az Ethereum 1.0 örökre elérhető marad. Ennek fő oka, hogy a 2.0-s verzió csupán egy természetes átállás az 1.0 hálózatáról, de „az Ethereum 1.2 soha nem fog eltűnni.

Az Ethereum átalakul az Ethereum 1.5-té, melyet egyszerűen bekebelezhet az Ethereum 2.0,”

Lubin szerint az Ethereum 1.0 egy kamatozási platform, amely lehetővé teszi az Ethereum 2.0 indulását.

Ennek következtében a két hálózat között szoros lesz a kötelék:

„Az Ethereum 2.0 az 1.0 hálózatán véglegesíti a blokkokat, így javítja a hálózat biztonságát és megoldja az Ethereum 1.0 blokkgyártási problémáit. Lubin szerint az Ethereum 2.0 lesz az Ethereum 1.0 legnagyobb és legkifinomultabb defi alkalmazása.”

Emellett az Ethereum 2.0 olyan lehetőséget nyújt, mint a nagyobb skálázhatóság, kapacitás és biztonság, melyek mind hiányoznak az 1.0-s verzióból. A sokak által várt beacon lánc adhatja a 2.0 gerincét.

 

Cégek is használni fogják az Ethereum 2.0-t?

Az Ethereum 2.0 jelentős fejlesztésekkel érkezik, de fontos hozzátenni, hogy a cégeknek még idő kell, mire használni kezdik.

Lubin szerint a harmadik fázis valamikor 2021 végén vagy 2022-ben várható. Ha ez megtörténik, akkor simán át lehet állni az Ethereum 1.0 hálózatáról.

Dan Burnett, az Enterprise Ethereum Alliance ügyvezető igazgatója, amely lehetővé teszi az Ethereum blokkláncának vállalati felhasználását, elmondta, hogy az Ethereum 2.0 iránti vállalati érdeklődés meglehetősen magas:

„Sok tagunk úgy látja, hogy egyre növekszik a hálózat jövőképének tanúbizonysága, így még szívesebben fektetnek az Ethereumba. A tagok elsődlegesen a hitelesítési piacok iránt érdeklődnek, emellett egyes eszközök és módszerek iránt.”

Ez nem is meglepő, ugyanis a defi növekedése szinte robbanásszerzűen zajlik és egyre több olyan felhasználási módszert találnak ki, melyek még a defin is túlszárnyalnak.

Az Ethereum 2.0 kiadása kapcsán Burnett megosztotta, hogy az Enterprise Ethereum Alliance legtöbb tagja leginkább a biztonság, az adatvédelem, adatkezelés és tokenkezelés témák iránt érdeklődik. „Úgy számolunk, hogy egyre több tagunk fog érdeklődni az Ethereum 2.0 iránt, ha már lehetővé válnak a különböző eszközök és szolgáltatások az átálláshoz.”

Az olyan megoldások, mint a Baseline Protocol, lehetővé teszik a titkosított tranzakciókat, így ez a terület is tovább fejlődhet, miközben a vállalatok elkezdik használni a hálózatot.

A vállalatok is Ethert kamatoztathatnak?

Lehet, hogy az Ethereum 2.0 vállalati elterjedése még évekbe telhet, de fontos hozzátenni, hogy a kamatozás ötlete egyre népszerűbb.

Ben Edgington, a Teku Ethereum 2.0 kliens terméktulajdonosa elmondta:

„Az Ethereum 2.0 első fázisa még idén megjelenik, amely egy proof-of-stake alapú beacon lánc lesz. Kamatozhathatjuk Ethereum vagyonunkat, amiért jutalmakat kaphatunk. Bármely intézmény, mely jelentős Ethereum vagyont kezel, szívesen részt venne a kamatozásban.”

Több módon is meglátszik a vállalatok kamatozás iránti érdeklődése, de összességében megmutatja, hogy új irány várható: a defi felemelkedése és egy decentralizált gazdaság felé vezető út.

Lubin azt is elmondta, hogy a defi egy teljesen új decentralizált gazdaság alapja is lehet.

Szerinte ezzel akár vállalati célokra is alkalmazni lehetne új decentralizált alkalmazásokat:

„Amerika azért a világ legerősebb gazdasága, mivel nagyon erős alapokon áll pénzügyi rendszere. Ha egyszer megépül egy ilyen infrastruktúra, akkor özönlenek majd rá a vállalkozások.”

Olvastad már? Az új svájci törvények erős alapot adhatnak a blokklánc és kriptopénzek számára

Forrás: cointelegraph.com

Kiemelt kép: ThaiBitcoin

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon. Legyen szép napotok! 🙂