Múlt héten több mint 20.000 bitcoint utaltak a defi piacokra

-

A decentralizált pénzügyek (defi) rajongói rekordmennyiségű bitcoint utaltak a különböző Ethereum-alapú protokollokra, magas kamatokat és bevételeket keresve.

Defibe száll a bitcoin

A DeFiPulse adatai alapján a múlt héten több mint 20.000 bitcoint utaltak különböző defi protokollokba. Ez aközben történt, hogy a teljes kriptopiac 10-20%-os esést tapasztalt.

A beutalt hatalmas mennyiségű bitcoinnal még soha nem volt ennyi Ethereum-alapú alkalmazásban zárolt digitális valuta.
A legtöbb „kamatfarmolás” alapjául ezek az alkalmazások szolgálnak, melyek évente akár teljesen fenntarthatatlan módon 1000%-os kamatot is ígérnek, és a bitcoint csupán spekulációra alkalmazzák.

Forrás: DeFi Pulse

Szeptember 2-án még csak 67.038 bitcoin volt zárolva (nagyjából 694 millió dollár), ez mára 87.752 bitcoinra (mintegy 904 millió dollárra) duzzadt, amely 30,9%-os emelkedést jelent. Ez közel hússzor akkora, mint a Lightning Networkben zárolt bitcoinok mennyisége.
A cikk írásakor a lekötött bitcoinok több mint fele wBTC-ben került zárolásra. A múlt heti növekedés 63%-át adta a wBTC, mintegy 13.000 wBTC-vel.
Egy másik protokoll, a RenVM szintén 17.630 bitcoint zárolt hálózatán. Ez a hónap eleje óta több mint 2500 bitcoinnyi növekedés.
 

Nagyobb a növekedés mint a Lightningon

A bitcoin Lightning Network hálózatán csupán 1061 bitcoin, vagyis a defibe zárolt bitcoinok 1,2%-a került zárolásra. Emellett szeptember első hete során ez a szám csupán 4 bitcoinnal növekedett.
A második szintű skálázási megoldáshoz 2020 során csak 198 bitcoint adtak hozzá, amely 23%-os növekedést jelent. Ez jelentősen eltörpül a wBTC 50.000 bitcoinos, 8600%-os növekedése mellett.
Annak ellenére, hogy 600.000 ethereumot utaltak ki defi protokollokból, a bitcon még mindig a második helyen áll.
A zárolt 2 milliárd dollárnak kevesebb mint felét adja a bitcoin az 5,6 millió zárolt etherhez képest. Összességében az Ethereum teljes forgalomban lévő készletének 5%-a van defiben zárolva.

A blokklánckiadók között továbbra is az Ethereum áll ez első helyen. A vezető 15 defi token és projekt mind az Ethereum hálózatán fut, összesen több milliárd dollár értékben.
Ennek következtében a hálózat megtelt és akár 60 dollárig emelkedtek az utalási költségek.
És lehet, hogy ez még csak a kezdet, ugyanis több milliárd dollárnyi befektetés érkezhet új kínai befektetőktől.

Olvastad már? Az új svájci törvények erős alapot adhatnak a blokklánc és kriptopénzek számára

Forrás: cryptoslate.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


 

Legfrissebb bejegyzéseink

Eladni, vásárolni vagy tartani? Itt a legjobb stratégia az Ethereum ETF jóváhagyása után

Az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdebizottság (SEC) zöld utat adott nyolc Ethereum tőzsdén kereskedett alapnak (ETF), ami izgalmat keltett a kriptoközösségben. Az Ethereum árfolyama azonban a jóváhagyás...

Mi az a felhőbányászat? A MAR mining megtanítja, hogyan lehet napi 1000 dollárt keresni a felhőbányászat segítségével

Vendégbejegyzés Mivel egyre több játékos lép be a kriptopénzek piacára, a bányászat egyre összetettebbé válik, és egyre nagyobb számítási teljesítményt igényel. A bányászat egyre összetettebbé válik...

5 legjobb filléres kripto, amit ma érdemes megvenni

A 2024-es bikafutás felgyorsulása miatt a megfelelő kriptovaluták alacsony áron történő megtalálása a növekedésre éhes befektetők számára kulcsfontosságú lehet. Ebben a válogatásban öt hatalmas potenciállal rendelkező...

Vajon a BNB 2024-ben megdönti az eddigi csúcsát?

A Binance Coin (BNB) az elmúlt években kiemelkedő teljesítményt nyújtott a kriptopénzpiacon. A kérdés azonban minden befektető fejében ott motoszkál: Vajon a BNB idén meg...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!