Az új svájci törvények erős alapot adhatnak a blokklánc és kriptopénzek számára

-

Tisztább lett a kriptopénzek szabályozása az alpesi országban.
Svájc parlamentje csütörtökön új pénzügyi és céges törvénykezéseket iktatott be, melyek elismerik az országban lévő blokklánc- és kriptopénzipar létezését.

A Swiss Info cikke alapján a kormány több törvénymódosítást is beiktatott, a cégek csődeljárásától kezdve az értékpapír-kereskedésig.
Az új törvények leírják a digitális értékpapír kereskedelmének törvényeit, emellett azt is, jogilag hogyan lehet digitális eszközöket behajtani a csődbe ment cégektől.
Tovább tisztázták a kriptotőzsdék üzemeltetésének jogi elvárásait is, hogy tovább csökkentsék a kriptopénzekkel járó pénzmosás kockázatát.
A törvénymódosításokat azt követően iktatták be, hogy a képviselőház a nyáron ellenzék nélkül, teljes mértékben elfogadta a „blokklánc-törvénycsomagot”
Az új törvények valószínűleg a jövő év elejétől lépnek életbe. Ezt követően hatalmas mértékben megindulhat a blokklánc, kriptoipar és defi növekedése.

Jelenleg több mint 900 blokklánc és kriptopénzcég található Svájcban, köztük a Facebook Libra is, amely több mint 4700 embert foglalkoztat.
A gyönyörű alpesi tájai és luxustermékekei révén ismert Svájc mindig is jelentős szerepet töltött be a pénzügyi világban. Az ország az elsők között kezdte támogatni a blokkláncot és a kriptopénzeket, azóta pedig számos régi és új cég kezdett kísérletezni a technológiával.
Amellett, hogy a kormány támogatja a kriptopénz- és blokklánc-innovációkat, sok állami és magánvállalat is ismerkedik a blokklánccal.
Számos magán kriptopénzbank is megjelent az országban. 2019-ben a Sygnum és a Seba Crypto AG lett az első svájci kriptobank, miután megkapták az ehhez szükséges engedélyeket a svájci pénzügyi hatóságtól.

Olvastad már? A Binance törölte saját tokenjét ugandai platformjáról

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


 

Legfrissebb bejegyzéseink

Bitcoint használt pénzmosásra, hat év börtönt kapott érte

A Bloomberg jelentése szerint Jian Wen, egy korábbi gyorséttermi dolgozó, hat év és nyolc hónap börtönbüntetést kapott, miután bűnösnek találták, hogy jelentős mennyiségű bitcoint próbált...

A kripto gaming cégek nagyot fejlődtek, a következő nagy esélyes a 5thScape projektje

A 5thScape készülő kriptojátékainak köszönhetően napról napra népszerűbb a metaverzum GameFi terében. A GameFi szektor minden kétséget kizáróan feltámadt, és a kriptók újraéledését követve tiszteletét teszi...

A Bitcoin white paper visszatér a Bitcoin.org weboldalra

Jogi korlátozások miatt az Egyesült Királyságban élő felhasználók továbbra is csak korlátozottan férhetnek hozzá a Bitcoin white paper-hez a Bitcoin.org weboldalon. A Bitcoin white paper újra...

A BlastUP előértékesítése elérte a 7 millió dollárt, utolsó napok a $BLP megvásárlására

Vendégbejegyzés A BlastUP, a Blast elsőszámú launchpadja, az első IDO-k sikeres elindításával megerősítette robusztus hasznosságát. Miközben az előértékesítése a befejezéshez közeledik, továbbra is jelentős figyelmet kap...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!