Warren Buffett, pontosabban a Berkshire Hathaway a Snowflake, IPO előtt álló cégbe fektetett. A digitális irány felé mozduló trend hosszú távon lendületet adhat a bitcoinnak.

Warren Buffett és a Berkshire Hathaway a tőzsdére lépés előtt álló Snowflake tech-cloud vállalatba fektetett.

Buffett éveken át messziről kerülte a techvállalatokat, és inkább a bankoknak szavazott bizalmat. Ez a trend most kezd megfordulni, ami hosszú távon jelentős előnyökkel járhat a bitcoin számára is.

Miért teszi mindezt?

Buffett alapfilozófiája az értékekbe való befektetés – ezért is tartotta magát távol a techrészvényektől. Üzleteit szereti a pénzforgalom, a versenyelőnyök és az összességében vett stabilitás szerint felmérni.

Korábban azt mondta:

„A befektetések kulcsa nem annak a felmérése, hogy mennyire fogja az ágazat érinteni a társadalmat, vagy hogy mekkorára fog nőni a későbbiekben, inkább az adott vállalat versenyképességi előnyeit, és mindenek felett ennek az előnynek a kitartását érdemes szem előtt tartani. Azok a termékek vagy szolgáltatások fognak megtérüléseket generálni befektetőiknek, amelyek jelentős és fenntartható versenyelőnyökkel rendelkeznek.”

Több, gyorsan növekvő techvállalat hosszú távon nem rendelkezik elegendő pénzforgalommal és megjósolható növekedési ütemmel.

A techpiac területe igencsak ellentétben áll a Berkshire befektetési stratégiájával és portfóliójával.

Az utóbbi években azonban Buffett elkezdett a techpiacba is befektetni. A Berkshire mostanra 117 milliárd dollárnyi Apple-részvényekkel és 1,7 milliárd dollárnyi Amazon-részvényekkel rendelkezik.

Mindkét cég nagyon jövedelmező, és mindketten dominánsnak számítanak az általuk képviselt piacon.

Forrás: CNBC

A legutóbbi időkben Buffett eddig soha nem látott lépésre szánta el magát. A Berkshire az IPO-ja előtt álló Snowflake felhővállalatba invesztált. Buffett mindig is kimaradt mind a technológiai, mind pedig az IPO-piacból, a Snowflake-üzlet pedig egy forduló trendet vetít elénk.

A Berkshire legutóbbi lépése közvetlenül nem összehasonlítható a bitcoinnal vagy a kriptopénzekkel.

Csatlakozz Discord-közösségünkhöz és mondd el a véleményed ott is!

Mindenesetre jól megmutatja, hogy Buffett lát potenciált a legnagyobb ágazatok digitalizációjában.

Christopher Rossbach, a J Stern & Co befektetésekért felelő vezetője júniusban azt mondta, hogy a Berkshire-nak alkalmazkodnia kellene a jelenhez.

Hozzátette, a befektetési vállalatnak olyan válallkozásokra kellene fókuszálnia, amelyek jelentős értéket fognak termelni az elkövetkező 25 éven belül.

Mint mondta:

„Ha a Berkshire jó kilátásokkal rendelkezett az értékteremtést tekintve a múltban, akkor alkalmazkodnia kell azon vállalkozások felvásárlásával, amelyek jelentős értéket fognak generálni a következő 25 évben”.

A Berkshire legutóbbi üzletei – ilyen volt például a Barrick Gold és a Snowflake – arra utalnak, hogy a cég a hosszú távú növekedést kezdi el fő szempontként mérlegelni.

A Bitcoin lehet a pénzügyi digitalizáció élharcosa

Az idők során a kulcsszektorok széles körű digitalizációja a bitcoin hosszú távú trendjét is meghatározhatja, hiszen számos befektető tekint rá úgy, mint a digitális aranyra.

Cameron Winklevoss, milliárdos befektető, a Gemini társalapítója az alábbit mondta:

„A világon kitermelt összes arany elférne egy olimpiai úszómedencében. A fizikai eszközöket egyszerűbb felügyelni, lefoglalni és cenzúrázni. A bitcoin mindenhol ott van, és még sincs jelen sehol, digitális természete jelenti a legnagyobb erejét.”

Olvastad már? 40 millió dolláros részvénykibocsátást indítana a londoni „Bitcoin bank”

Forrás: cointelegraph.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon. Legyen szép napotok! 🙂