Nem szavazták meg a legújabb amerikai stimulust – újabb csekkek jöhetnek a jövőben

-

Az amerikai szenátus egy csinos 500 milliárd dolláros stimuluscsomagot utasított vissza, a bitcoin és a részvények számára pedig mindez jól jöhet közép távon.

Az Amerikai Egyesült Államok Szenátusa szeptember 10-én elutasította a legújabb, stimulusról szóló javaslatot, amely nem tartalmazta az 1200 dolláros csekkek osztogatását.

Ez azonban megnövelte annak az esélyét, hogy egy csekkes javaslatot fogadhatnak el, amely katalizátorként is szolgálhat a bitcoin számára.

Miért utasították el a javaslatot, és miért kellene örülnünk?

Az előterjesztést 52-47 arányban utasította el a szenátus. Rand Paul republikánus szenátor a demokratákkal egyetemben nem támogatja azt az új csomagot, amely nem különít el 300 milliárd dollárt stimuluscsekkekre.

Mind a republikánusok, mind pedig a demokraták a lakossághoz eljuttatandó csekkekért lobbiztak az utóbbi hónapokban.

Amikor bemutatták a kisvállalkozásokat nem támogató, csekkeket nem osztogató javaslatot, az a szenátusban nem aratott elsöprő sikert.

Nagy az esély arra, hogy a szenátus még ebben a hónapban rábólinthat egy olyan indítványra, amely a közvetlen lakossági támogatásokról szól.

Ha ez mégsem történne meg, akkor annak nem lenne nagy hatása a részvényekre, amelyekkel a bitcoin a márciusi összeomlások óta erősebb korrelációt mutatott.

Májusban az Envestnet Yodlee adataggregátor vállalat elemzéseiből kiderült, miszerint számos amerikai használta a kapott csekkeket arra, hogy részvényekbe fektessen.

 

Bill Parsons Yodlee-elnök akkor kijelentette:

„Egyértelmű korreláció van a covid és az emberek pénzükhöz való ragaszkodása között.”

Brian Armstrong, a Coinbase vezérigazgatója szintén osztott meg arra utaló adatokat, hogy néhányan a kapott csekkekből bitcoint vásároltak.

https://twitter.com/brian_armstrong/status/1250907110730170370

Az 1200 dollárnak megfelelő beutalások száma szignifikánsan megugrott április után: 0,1%-ról 0,4%-ra nőtt a részesedése az ilyen befizetéseknek.

Ha egy átdolgozott törvénycsomag megy át a jövőben, amely a csekkeket is tartalmazza majd, az újra vásárlási nyomást gyakorolhat a részvénypiacokra és a bitcoinra is.

A Bipartisan Policy Center agytröszt vezetője, Bill Hoagland elmondta, miszerint a szenátus szeptember végéig megfontolhatja az új tervezet kidolgozását.

Közgazdászok szerint szükség van a csekkekre

A közgazdászok egyre nagyobb nyomást helyeznek a kormányra annak érdekében, hogy közvetlen fizetések egy újabb körét valósítsák meg.

Natalie Foster, az Economic Security Project társelnöke elmondta, miszerint a közvetlen kifizetések a leggyorsabb módja annak, hogy pénzügyi támogatást nyújtsanak.

A CNBC-n így fogalmazott:

„A közvetlen csekkek a leghatékonyabb és leggyorsabb módja annak, hogy támogassuk az amerikai családokat. Az elkövetkező 6 hónapban egyetlen 1200 dolláros kifizetést kaptunk, ami nem elég”.

Olvastad már? A közösség kezében van a Cardano Foundation jövője

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


 

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin white paper visszatér a Bitcoin.org weboldalra

Jogi korlátozások miatt az Egyesült Királyságban élő felhasználók továbbra is csak korlátozottan férhetnek hozzá a Bitcoin white paper-hez a Bitcoin.org weboldalon. A Bitcoin white paper újra...

A BlastUP előértékesítése elérte a 7 millió dollárt, utolsó napok a $BLP megvásárlására

Vendégbejegyzés A BlastUP, a Blast elsőszámú launchpadja, az első IDO-k sikeres elindításával megerősítette robusztus hasznosságát. Miközben az előértékesítése a befejezéshez közeledik, továbbra is jelentős figyelmet kap...

Bitcoin (BTC) technikai elemzés 05.25.

Prémium Bitcoin (BTC) A Bitcoin (BTC) árfolyama új történelmi csúcsot készül elérni, miután korábban a 70.000 dolláros határon túlra szökött, és a piaci szereplők azon tűnődnek, hogy...

A Pepe és Meme AI bálnák beváltják a pénzt: A Raboo az újabb, aki 100-szoros profit előtt áll?

Vendégbejegyzés A kriptovilág zsong, ahogy a bálnák készpénzre váltják a Pepe és a Meme AI érméket, de a reflektorfény a Raboo-ra terelődik. A Raboo jelenleg az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!