Az amerikai szenátus egy csinos 500 milliárd dolláros stimuluscsomagot utasított vissza, a bitcoin és a részvények számára pedig mindez jól jöhet közép távon.

Az Amerikai Egyesült Államok Szenátusa szeptember 10-én elutasította a legújabb, stimulusról szóló javaslatot, amely nem tartalmazta az 1200 dolláros csekkek osztogatását.

Ez azonban megnövelte annak az esélyét, hogy egy csekkes javaslatot fogadhatnak el, amely katalizátorként is szolgálhat a bitcoin számára.

Miért utasították el a javaslatot, és miért kellene örülnünk?

Az előterjesztést 52-47 arányban utasította el a szenátus. Rand Paul republikánus szenátor a demokratákkal egyetemben nem támogatja azt az új csomagot, amely nem különít el 300 milliárd dollárt stimuluscsekkekre.

Mind a republikánusok, mind pedig a demokraták a lakossághoz eljuttatandó csekkekért lobbiztak az utóbbi hónapokban.

Amikor bemutatták a kisvállalkozásokat nem támogató, csekkeket nem osztogató javaslatot, az a szenátusban nem aratott elsöprő sikert.

Nagy az esély arra, hogy a szenátus még ebben a hónapban rábólinthat egy olyan indítványra, amely a közvetlen lakossági támogatásokról szól.

Ha ez mégsem történne meg, akkor annak nem lenne nagy hatása a részvényekre, amelyekkel a bitcoin a márciusi összeomlások óta erősebb korrelációt mutatott.

Májusban az Envestnet Yodlee adataggregátor vállalat elemzéseiből kiderült, miszerint számos amerikai használta a kapott csekkeket arra, hogy részvényekbe fektessen.

 

Bill Parsons Yodlee-elnök akkor kijelentette:

„Egyértelmű korreláció van a covid és az emberek pénzükhöz való ragaszkodása között.”

Brian Armstrong, a Coinbase vezérigazgatója szintén osztott meg arra utaló adatokat, hogy néhányan a kapott csekkekből bitcoint vásároltak.

Az 1200 dollárnak megfelelő beutalások száma szignifikánsan megugrott április után: 0,1%-ról 0,4%-ra nőtt a részesedése az ilyen befizetéseknek.

Ha egy átdolgozott törvénycsomag megy át a jövőben, amely a csekkeket is tartalmazza majd, az újra vásárlási nyomást gyakorolhat a részvénypiacokra és a bitcoinra is.

A Bipartisan Policy Center agytröszt vezetője, Bill Hoagland elmondta, miszerint a szenátus szeptember végéig megfontolhatja az új tervezet kidolgozását.

Csatlakozz Discord-közösségünkhöz és mondd el a véleményed ott is!

Közgazdászok szerint szükség van a csekkekre

A közgazdászok egyre nagyobb nyomást helyeznek a kormányra annak érdekében, hogy közvetlen fizetések egy újabb körét valósítsák meg.

Natalie Foster, az Economic Security Project társelnöke elmondta, miszerint a közvetlen kifizetések a leggyorsabb módja annak, hogy pénzügyi támogatást nyújtsanak.

A CNBC-n így fogalmazott:

„A közvetlen csekkek a leghatékonyabb és leggyorsabb módja annak, hogy támogassuk az amerikai családokat. Az elkövetkező 6 hónapban egyetlen 1200 dolláros kifizetést kaptunk, ami nem elég”.

Olvastad már? A közösség kezében van a Cardano Foundation jövője

Forrás: cointelegraph.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon. Legyen szép napotok! 🙂