Hackertámadás érte a Base blokkláncot, 2 millió dolláros a kár

-

Az elmúlt 24 óra során több esetben is támadás érte a Base hálózatát, legutóbb két sikeres adathalászattal több, mint 2 millió dolláros zsákmányhoz jutottak az elkövetők.

A kriptoközösségben elterjedt nézet, hogy ezek az események nagyon jól rávilágítanak az iparágra leselkedő kockázatokra, és megmutatják, mennyire kreatívak tudnak lenni a bűnözők, mikor az áldozataikat kell lépre csalni.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Nem lassítanak a csalók

Az első adathalász támadást a Scamsniffer jelentette, ennek során az áldozat 1,2 millió dollárnyi AERO tokent vesztett el.

Kicsivel később pedig egy másik felhasználót is sikerült becsapni, és emiatt 846 ezer dollárnyi DEGEN tokent vesztett el, egy úgynevezett dupla-költés csalás alkalmazásával.

A közelmúltban egy másik, szintén nagy veszteséggel járó támadás is történt, a Base hálózatán működő Munchable játékot is sikeresen vették célba a hackerek, és a protokoll tárcáiból körülbelül 62 millió dollárnyi kriptoeszközt loptak el.

Ez az eset viszonylag szerencsésen zárult, mivel etikus hackerek közreműködésével végül sikerült visszaszerezni az ellopott javakat.

Hol a gyenge pont?

A hackertámadások mindig felhívják a figyelmet az Ethereum hiányosságaira, mivel a legtöbb ilyen támadás különböző kódhibákat, sebezhetőségeket használ ki.

A két említett támadás során a 2 millió dolláros kárhoz az vezetett, hogy az okosszerződésben kritikus hibát találtak, és a hackerek előbb ki tudták ezt használni, mint ahogyan a javítás megtörténhetett.

Nemrégiben került bevezetésre az ERC3074 szabvány, amely új lehetőségeket nyújt a felhasználóknak, de egyben új sebezhetőségeket is jelent, kockázatokat, amelyeket érdemes figyelembe venni.


A precíziós kereskedés itt kezdődik, Útmutató a TradingView sikeres használatához!

Az új típusú adathalász támadások jelentős veszélyt képviselnek a tárcatulajdonosokra nézve, akik elveszthetik a kriptopénzeiket, vagy az NFT eszközeiket, ha rosszindulatú engedélyt írnak alá a tárcájukban.

Az általános nézet az a kriptoiparban, hogy a védekezés első eleme a fokozott figyelem, és a biztonsági intézkedések megléte.

A különböző protokollok házon belül tudnak azon dolgozni, hogy a kódjaik megfelelőek legyenek, emellett a felhasználók oktatásában is részt vehetnek.

A megfelelő tudás és a szabadon elérhető eszközök kulcsfontosságú szerepet játszanak abban, hogy a kriptoipar biztonságos környezetet tudjon nyújtani minden felhasználó számára.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Olvastad már? A BlastUP készen áll arra, hogy a kripto következő nagy dobása legyen – Itt van miért

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Binance együttműködik a makaói igazságszolgáltatással a bűnüldözés megerősítése érdekében

A Binance, az egyik vezető kriptovaluta-tőzsde, összefogott a makaói igazságszolgáltatással, hogy úttörő szerepet vállaljon egy személyes bűnüldözési képzési programban, ami jelentős mérföldkő a bűnüldöző szervekkel...

A szakértők fogadásokat kötnek a mémcoin rallyra a jelenlegi mélypont után: Melyik emelkedik először?

Vendégbejegyzés A mémcoinok a közelmúltban figyelemre méltó zuhanást éltek át, ami felkeltette az elemzők és a kereskedők érdeklődését. A piaci feltételek 2024-ben bikás trendnek kedveznek, a szakértők...

John Bollinger megtörte a csendet a Bitcoin áráról

A Bitcoin árfolyama az egekbe? John Bollinger feltárja a legfontosabb piaci meglátásait. John Bollinger, pénzügyi elemző és a Bollinger-szalagok megalkotója nemrég megosztotta gondolatait a Bitcoin (BTC)...

Tovább gyorsul a kriptoeszközök adoptációja

Richard Teng, a világ legnagyobb kriptotőzsdéje, a Binance vezérigazgatója szerint a digitális pénzügyi eszközök és a Web3 által generált változás csak az internet, a telefonok...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!