Újabb fejlesztés jön a ChatGPT-re

-

Az OpenAI nemrégiben osztotta meg a legújabb fejlesztéseit, amelyeket a népszerű csetbot, a ChatGPT platformján vezet be.

A GPT-4 Turbo változat által generált szöveg a beszámolók alapján már sokkal jobban fog hasonlítani a megszokott emberi beszédre, a hétköznapi komunikációra.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az új verzió a ChatGPT Plus, Team vagy az Enterprise előfizetéssel rendelkező felhasználók számára lesz elérhető.

A hivatalos nevén ’gpt-4-turbo-2024-04-09’ frissítés alapos frissítést kapott a szöveg-generálás, a matematika, a logikai érvelés és a programkódok létrehozása terén, valamint a háttérinformációs adatbázisát is frissítették.

Mostantól minden rendelkezésre álló információt kezelni tud 2023 decemberéig bezárólag, míg az előző változat tavaly áprilisig rendelkezett friss adatokkal.

Az OpenAI a közösségi médiában jelentette be a fejlesztés érkezését, és elmondták, az új modell sokkal emberszerűbb kommunikációra lesz képes, sokkal közvetlenebb, és kevésbé gépies lesz a hangneme.

Összességében arra lehet számítani, hogy amit mond, jobban fog hasonlítani a hétköznapi emberi beszédre.

Az új fejlesztésnek persze hátulütői is vannak, mégpedig az olyan szövegírók számára, kiknek a stílusa kicsit gépies, vagy valamennyire eltér a hagyományos angoltól.

Pár napja Paul Graham, az Y Combinator kezdeményezés alapítója nyilatkozott úgy, hogy több esetben vannak olyan szavak, amelyeket a hétköznapi beszédben szinte senki sem használ, a ChatGPT viszont nagyon gyakran nyúl hozzájuk, így könnyebben észrevehető, ha egy szöveget a mesterséges intelligencia írt

Mások viszont arra világítottak rá, hogy sok esetben az ilyen szavak alkalmazása egyszerűen azt jelenti, hogy a szöveg írója nem angol anyanyelvű, mivel a világ országaiban számos különböző módon használják az angol nyelvet.

Graham viszont úgy véli, hogy emiatt az angolt második nyelvként használó írók elveszthetik a munkájukat, hiszen nehezebb lesz megkülönböztetni a szövegeiket a gép által generálttól.

Az OpenAI április 10-én indította el a Vision projektet is, amely segítségével a ChatGPT már a képeket is tudja értelmezni.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A cég honlapján elérhető dokumentációból az derül ki, hogy több frissítés is azért került be a rendszerbe, hogy ki tudják küszöbölni az úgynevezett lustaságot, amely azt jelenti, hogy a program egyszerűen nem hajtja végre az utasításokat, vagy nem azt csinálja, amit mondanak neki.

Egy másik nagy változás a regisztráció eltörlése, ezentúl bárki ingyenesen használhatja a cég előző modelljét, a ChatGPT 3.5-öt, mégpedig felhasználói fiók és regisztráció nélkül is akár.

Ezzel a cég még szélesebb körben elérhetővé akarja tenni a technológiát, de arra felhívják a figyelmet, hogy ha valaki fiók nélkül használja a platformot, akkor a beszélgetései nem kerülnek mentésre, a későbbiekben nem tudja azokat visszakeresni.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Olvastad már? Minden tudnivaló a Wazamba bitcoin kaszinók működéséről

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Kiterjedt FUD-dal néz szembe a Bitcoin a közösségi oldalakon

A Santiment Bitcoinra vonatkozó közösségi hangulatjelzője pirosan villog, mivel a vezető kriptovaluta árfolyama a 65.000 dolláros szint körül mozog. A Santiment kriptopénz-intelligencia platform adatai szerint a...

A piaci szakértő, aki 2023-ban sikerre vitte a Solana-t, öt altcoint azonosított 55x potenciáljával

Vendégbejegyzés A piaci szakértő, aki korábban a Solana 2023-ban sikerre vitte, most öt új altcoint emel ki, amelyek jelentős növekedési potenciállal rendelkeznek. A jelenlegi, 2024-es bikafutamban...

3 millió dollárt sikerült visszaszereznie a Krakennek a Certikkel folytatott fiaskója után

Nick Percoco, a Kraken biztonsági főnöke megerősítette, hogy a kriptotőzsde visszaszerezte a számlájáról nemrég ellopott pénzösszegeket, amit egy sebezhetőséget követően veszített el. Június 20-án Percoco az...

Maximalizáld a hozamod: fedezd fel a mesterséges intelligencia előnyét az RCO Finance-szel

Vendégbejegyzés A jelenlegi AI hype közepette egy úttörő AI kriptokereskedési platform, a RCO Finance kihasználta az AI és a gépi tanulás (ML) erejét, hogy forradalmasítsa a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!