Ha ez igaz, a Bitcoin hamarosan eléri az 50.000 dollárt

-

Miközben közeledünk a Bitcoin (BTC) következő feleződésének időpontjához, a Biitcoin árfolyama is felfelé mozdul.

Valójában, ha a legfrissebb adatokat vesszük figyelembe, az emelkedő trend még néhány hónapig tarthat.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Nézzük tehát a BTC legfontosabb statisztikáit, hogy kiderüljön, a befektetőknek érdemes-e arra számítaniuk, hogy a BTC felfelé mozdul el a felezési esemény előtt.

A Bitcoin egyre bikásabb

A Bitcoin-nak sikerült kilábalnia a múlt havi csökkenő trendből, mivel az árfolyama ismét a 43 000 dolláros határ fölé emelkedett.

A BTC a CoinGecko szerint az elmúlt hét napban több mint 3%-kal emelkedett. A cikk írásakor a BTC 43.098,66 dolláron kereskedett, piaci kapitalizációja pedig meghaladta a 845 milliárd dollárt.

A BTC következő feleződése már csak 2 hónap múlva várható. Történelmi szempontból a BTC árfolyama minden egyes feleződés után néhány hónappal jelentősen emelkedett, ami arra utal, hogy a befektetők 2024 végén új csúcsokat érhet el a BTC.

A legutóbbi adatokból azonban kiderült, hogy már a felezés előtt is van esély arra, hogy a BTC értéke megugrik.

Caleb Franzen, egy népszerű kriptoelemző nemrég egy tweetben mutatta ki, hogy a BTC 200 napos exponenciális mozgóátlaga (EMA) és 200 napos egyszerű mozgóátlaga (SMA) felfelé mozog.

Valahányszor a kettő közötti távolság növekszik, a BTC árfolyama emelkedik. Hasonló eset történt 2023 elején is.

Nem zárható ki tehát, hogy a BTC árfolyama a feleződés előtt eléri a következő mérföldkövet, az 50.000 dolláros határt.

Ha sikerül a BTC-nek fenntartania az emelkedő tendenciát, akkor az 50.000 dollár elérése előtt néhány ellenállási zóna fölé kell törnie.

A Hyblock Capital adataira pillantva kiderült, hogy a coin 45.300 dollár közelében ellenállásba ütközhet, mivel amikor az árfolyama korábban elérte ezt a határt, a BTC likvidációja megugrott.

Felfelé haladva egy másik kulcsfontosságú ellenállási szint 48.000 dollár közelében lehet.

bitcoin
Forrás: Hyblock Capital

Bízik a piac a Bitcoinban?

Miközben arra várunk, hogy a BTC árfolyama ismét elérje az 50.000 dollárt, ellenőriztük a BTC körüli piaci hangulatot.

A CryptoQuant adatainak elemzése kimutatta, hogy a BTC árfolyam-tartaléka az elmúlt időszakban meredeken zuhant, ami azt jelenti, hogy a befektetők aktívan vásárolták a Bitcoint, ami nagyjából bikás jel.

bitcoin
Forrás: CryptoQuant

Ugyanakkor a Bitcoinnak volt néhány aggodalomra okot adó tényezője. A CryptoQuant szerint a BTC aSORP-ja piros volt.

Ez azt jelenti, hogy több befektető nyereséggel ad el. Egy bikapiac közepén ez piaci csúcsot jelezhet.

bitcoin
Forrás: CryptoQuant

Ezenkívül a BTC Fear and Greed értéke 60-as értéket mutatott a cikk írásakor, ami azt jelzi, hogy a piac „mohó” állapotban van.

Ha a mérőszám eléri ezt a szintet, az azt jelzi, hogy rövid távon esély van egy árkorrekcióra.


A precíziós kereskedés itt kezdődik, Útmutató a TradingView sikeres használatához!

A befektetőknek ezért türelmesnek kell maradniuk ahhoz, hogy a BTC az elkövetkező hónapokban ismét elérje az 50.000 dollárt.

bitcoin
Forrás: Alternative.me

Olvastad már? 4 token 0,2 dollár alatt, amivel 1 dollárból 20 dollár is elérhetővé válik

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Miért emelkedett ma a Bitcoin ára?

A Bitcoin piacán ma gyors fellendülés következett be a 65.000 dollár közeli medvés kereskedési időszakot követően. A piaci tőke 1,3 billió dollárra ugrott, ami egy figyelemre...

Az ETH ETF lehetséges júliusi bevezetése, hogyan fogja újraértelmezni az altcoin piacot

Vendégbejegyzés Az ETH ETF júliusban tervezett elindítása jelentős változásokat hozhat az altcoinok piacán. Elemzők szerint ez a lépés hatással lehet a kereskedési stratégiákra és a piaci értékelésekre. A...

Sorra hagyják el a bálnák a Bitcoint, inkább a mesterséges intelligencia felé fordulnak

A hosszú távú bitcoin-tulajdonosok és a bányászok az elmúlt két hétben az eszköz legnagyobb eladói közé tartoztak. Úgy néz ki, most inkább a mesterséges intelligenciát...

Miért nem emelkedik az altcoinok árfolyama?

Egy ismert kriptoelemző, Miles Deutscher rámutatott egy alapvető problémára, amely miatt az altcoinok lemaradnak a növekedésben a jelenlegi piaci ciklusban. Minden nap ezer új versenyző lép...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!