A Solana új rekordot állít fel januárban, köszönhetően a…

-

A vezető Layer 1 (L1) hálózat, a Solana (SOL) az új felhasználók számának növekedését tapasztalta: a hálózaton létrehozott egyedi címek száma januárban minden idők legmagasabb értékét érte el – derül ki a The Block adataiból.

Az adatszolgáltató szerint a 31 napos időszak alatt a Solanán létrehozott új címek száma összesen 11,81 millió volt.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Ez 18%-os növekedést jelentett a decemberi 10 millió új címhez képest, amelyet a hálózat decemberben regisztrált.

A Kriptoworld.hu állapította meg, hogy a januári adat 2022 májusa óta a legmagasabb volt a hálózaton, amikor 11,72 millió új címmel zárta a hónapot.

solana
Forrás: The Block

Már korábban beszámoltunk arról, hogy a Solana hálózati aktivitásának közelmúltbeli megugrása a Jupiter airdrop körüli várakozásnak köszönhető.

A Solana hálózat legnagyobb airdropjaként jellemzett eseményen január 31-én a Jupiter Exchange több mint 440 000 címre sikeresen szétosztott állítólag 622 millió JUP tokent (3,6 milliárd dollár értékben) több mint 440 000 címre.

Az airdrop napján a Solana hálózaton az aktív címek napi száma minden idők legmagasabb értékére emelkedett.

Van-e hatása más szektorokra?

Bár a januárt a Solana-hálózat iránti megnövekedett kereslet jellemezte, a non-fungible tokenek (NFT-k) ágazata nem profitált ebből.

A CryptoSlam adatai szerint a Solana az NFT-értékesítés volumenében csökkenést regisztrált.

solana
Forrás: cryptoslam.io

Az adatszolgáltatótól származó információk szerint a vizsgált időszakban a Solana NFT értékesítési volumene 239 millió dollár volt, ami a decemberi 365 millió dolláros értékesítési volumenhez képest egy bődületes, 35%-os csökkenést jelent.

A Solana havi értékesítési volumenében mutatkozó különbség a két hónap során végrehajtott összes NFT-tranzakcióban mutatkozó különbségeknek tudható be.

A CryptoSlam szerint decemberben 6,5 millió NFT értékesítési tranzakciót hajtottak végre a Solana-n. Január végére ez 31%-kal csökkent.


A precíziós kereskedés itt kezdődik, Útmutató a TradingView sikeres használatához!


Másrészt a Solana decentralizált pénzügyi (DeFi) vertikuma januárban némi növekedést könyvelhetett el.

A DefiLlama adatai szerint januárban 11%-kal emelkedett a hálózat teljes lezárt értéke (TVL).

Összehasonlításképpen: a hálózat TVL-je szilveszterkor 1,41 milliárd dollár volt. Január 31-ére ez az érték 1,6 milliárd dollárra emelkedett.


Olvastad már? 3 altcoin a legjobb teljesítményre képes 2024-ben

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Miért volt rövid életű az Ethereum 3000 dollárra való emelkedése?

Az Ethereum (ETH) 3000 dollárt meghaladó árfolyamát követően február 20-án egy 8,6 éve szunnyadó ICO-résztvevő 1.732 ETH-t fizetett be, ami a cikkírás idején 5,15 millió...

Az altcoinok, amelyekkel potenciálisan ezrekből milliókat lehet csinálni

Vendégbejegyzés A Bitcoin jelenleg 50.000 dollár felett mozog, és jelentős befektetői érdeklődést generál, ami kiemeli a kriptopiac ellenálló képességét a nagyobb makrogazdasági bizonytalansággal szemben. Ez az ellenálló...

A Bitcoin fenntartható energiafelhasználása 55%-os új ATH értéket ér el

A Bitcoin (BTC) fenntartható energiafelhasználása februárban minden idők legmagasabb értékét (ATH) érte el, mivel a blokklánc zöld tulajdonságairól alkotott elképzelések drámaian megváltoznak. Daniel Batten, egy ismert...

A kriptovaluták használatának előnyei és hátrányai a rabona online kaszinóban

Vendégbejegyzés Az utóbbi időben az online térben, különösen a szórakozásra, játékokra, kikapcsolódásra vonatkozó szegletében egyre inkább megkerülhetetlenné válik az online kaszinó jelensége. Az olyan platformok, mint...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!