Gyorsabban terjedhet a Bitcoin, mint gondoljuk

-

A Bitcoin, akárcsak az internet és a közösségi média, a „hálózati hatás” előnyeit élvezi, ahol a nagyobb mértékű elfogadás magasabb értéket és ösztönzést jelent a további használatra, mondja a Blockware Intelligence.
Egy új jelentés szerint a Bitcoin (BTC) elfogadása gyorsabban történhet, mint a múltban használt, felforgató technológiák, például az autóipar és az elektromos energia elterjedése, és 2030-ra a globális elterjedés valószínűleg eléri a 10%-ot.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Blockware Intelligence szerdai jelentésében azt írta, hogy az előrejelzéshez kilenc korábbi felforgató technológia, amelyek jelentős hatást gyakorolnak a hétköznapi életre – köztük az autók, az elektromos energia, az okostelefonok, az internet és a közösségi média – történelmi elfogadási görbéjének vizsgálatával jutott, valamint a Bitcoin 2009 óta tartó növekedési ütemével együtt.

„Minden felforgató technológia hasonló exponenciális S-görbét követ, de az újabb hálózat alapú technológiák továbbra is sokkal gyorsabban kerülnek elfogadásra, mint ahogy azt a piac várja.”

A történelmi technológiai adoptációs görbék átlagának és súlyozott átlagának, valamint a Bitcoin adoptáció növekedési ütemének felhasználásával jutott el a jelentés az előrejelzéshez.
A Cumulative Sum of Net Entities Growth nevű mérőszám és a Bitcoin előre jelzett 60%-os CAGR-je, éves átlagos hozama alapján azt prognosztizálják, hogy a globális Bitcoin-elfogadás 2030-ban átlépi a 10%-ot.

A Blockware Intelligence a Blockware Solutions, egy Bitcoin-bányászati és blokklánc-infrastruktúrával foglalkozó vállalat kutatási ága, így azt várhatnánk, hogy optimista az elfogadással kapcsolatban.

Az elemzőik azt mondták, hogy várakozásaik szerint a Bitcoin elfogadása gyorsabban éri el a telítettséget, mint sok más diszruptív technológia, tekintettel az elfogadás közvetlen monetáris ösztönzőire, a jelenlegi makrokörnyezetre és arra, hogy az elfogadás növekedését az internet felgyorsítja.

„Fogyasztói szempontból a korábbi technológiáknak hatékonysággal kapcsolatos ösztönzői voltak az elfogadásukra. Az autó bevezetése lehetővé tette, hogy a lovas kocsik mellett száguldozzunk, a mobiltelefon bevezetése lehetővé tette, hogy vezetékes telefonvonalhoz kötöttség nélkül telefonáljunk. A Bitcoin esetében a közvetlen pénzügyi ösztönzéssel történő elfogadás olyan játékelméletet hoz létre, amelyben mindenki számára a legjobb válasz a Bitcoin elfogadása.”

A Bitcoin, akárcsak az internet, az okostelefonok és a közösségi média, szintén annál több előnyhöz jut, minél többen fogadják el a technológiát, amit „hálózati hatásnak” neveznek.
„Példának okáért, ha te lennél az egyetlen felhasználó a Twitteren, lenne-e bármilyen értéke? Nem lenne. A több felhasználó értékesebbé teszi ezeket a technológiákat.”

Professzionális Copy Trading a Bitget-től! Próbáld ki!

A Blockware-jelentés szerzői azonban hangsúlyozták, hogy az elfogadás mértékének előrejelzésére használt modell egyelőre csak koncepcionális, hozzátéve, hogy nem befektetési tanácsadásként vagy rövid távú kereskedési eszközként kell használni, és tovább finomítják majd.

„Az általános tendencia egyértelmű; nagy a valószínűsége annak, hogy a Bitcoin globális elfogadottsága a jövőben jelentősen növekedni fog, és így az ára is.”

A jelentést és a modellt több kripto befektető és elemző, köztük az Ark Invest, az Arcane Assets, az AMDAX Asset Management és az M31 Capital vezetői is véleményezték.
A kriptopénzek elterjedtsége az elmúlt években gyorsan nőtt. A TripleA, egy globális kriptovaluta fizetési szolgáltató adatai szerint 2021-ben a globális kriptotulajdonosi arány átlagosan 3,9%-ot ért el, és világszerte több mint 300 millió kriptofelhasználó volt.
A Chainalysis tavaly kimutatta, hogy a Bitcoin és a kriptopénzek globális elfogadottsága 881%-kal ugrott meg 2020 júliusától 2021 júniusáig. Megállapította, hogy Vietnamban a legmagasabb a kriptopénzek elfogadottsága, amely 154 elemzett országot vezet, majd India és Pakisztán következik.
Áprilisban a Gemini kriptotőzsde által végzett felmérés megállapította, hogy a kriptopénzek elfogadása 2021-ben az egekbe szökött olyan országokban, mint India, Brazília és Hongkong, mivel a megkérdezett 20 ország válaszadóinak több mint fele azt állította, hogy 2021-ben kezdett kriptóba fektetni.

Olvastad már? Saylor a Bitcoinról: „ha nem megy nullára, akkor egymillióra”

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Több, mint 6 milliárd dollárnyi ethert égettek már el

2021 augusztusában aktiválták az Ethereum hálózatán a London néven futó hard forkot, amely bevezette azt az újítást, hogy a tranzakciós díjakat nem a munkát végző...

A Bitcoin miért nem képes 28 ezer dollár fölé emelkedni

A Glassnode elemzéséből kiderül, hogy a hosszú távú bitcoin tulajdonosok profitban lévő átutalási volumene emelkedik. Más szóval, az elmúlt hónapokban nyereséges Bitcoin tulajdonosok részéről megnőtt...

Litecoin technikai elemzés 05.28.

Prémium Litecoin Az elmúlt 48 órában a kriptopiac rövid távú rallyja során a Litecoin 7,9%-os nyereséget ért el. Ez határozott visszapattanást eredményezett a 85 dolláros támaszszintről, és...

A Bitcoin felébredt, a cím aktivitás szárnyal

A Bitcoin aktív címei háromhetes csúcsra emelkedtek, ami a Santiment portál szerint a használhatóság jelentős fellendülését jelzi. Május 3. óta először fordult elő, hogy a BTC...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!