Grayscale: úgy festenek a bitcoinpiacok „mint a 2016-ban, a történelmi bika piac előtt”

-

A Grayscale szerint egyre inkább a hodlerek uralják a bitcoinpiacokat a rövid távú spekulánsok helyett, így a kereslet növekedik a kínálthoz képest.
A Grayscale Investments kriptovagyonkezelő legújabb cikke szerint a bitcoin jelenlegi piaci struktúrája „sokban hasonlít a 2016-os év elejéhez, mielőtt megkezdődött a történelmi bikapiac.”

A Grayscale szerint az infláció növekedésével jelentősen megemelkedhet a bitcoin iránti kereslet, mivel egyre nagyobb szükség van egy ritka pénzügyi árucikkre.
A cikk szerint több mutató alapján is növekedik a kereslet a kriptopénzek iránt, egyre több a hosszú távú tulajdonos a rövid távú spekulánsokkal szemben, mindeközben pedig még soha nem volt ilyen kevés bitcoin a tőzsdéken.
Mindemellett a naponta aktív címek száma a 2017-es csúcs óta nem volt ilyen magas.
A cikk szerint az USA egyre lazább pénzügypolitikája és az aranystandard elhagyása ismétlődő, adósságalapú lufikat eredményez, melyeket agresszív mennyiségi lazítás követ.
 
A Grayscale szerint az USA gazdasága egyre jobban a mennyiségi lazításra (pénznyomtatásra) alapoz, hogy fennmaradjon, és a történelem azt mutatja, hogy ezt a függőséget nehéz elhagyni.
Az S&P értéke három hónap alatt 20%-ot esett, amikor a Fed bejelentette, hogy megfordítják a 2018-as pénzügyi terjeszkedést.
Annak ellenére, hogy az amerikai dollár „strukturálisan erős maradt a többi valutához képest”, a cikk szerint a befektetők tartanak az inflációtól a „hihetetlen mértékű gazdaságtámogatások közepette”, ezért próbálják védeni magukat az egyre növekvő pénzkészletekkel szemben, így a bitcoin vonzó befektetést jelenthet.
A Grayscale Paul Tudor Jones vagyonkezelő pontrendszere alapján mérte fel a bitcoint a készpénz, arany és egyéb pénzügyi eszközökkel szemben, hogy megtudja növekedési lehetőségét. Mint mondják, a bitcoin az aranyhoz hasonlítva meglepően magas pontszámot kapott.

Olvastad már? Bitcoinbefektetők Ethereum-alapú „csomagolt bitcoinra” váltják vagyonukat és csak várakoznak

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Eladni, vásárolni vagy tartani? Itt a legjobb stratégia az Ethereum ETF jóváhagyása után

Az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdebizottság (SEC) zöld utat adott nyolc Ethereum tőzsdén kereskedett alapnak (ETF), ami izgalmat keltett a kriptoközösségben. Az Ethereum árfolyama azonban a jóváhagyás...

Mi az a felhőbányászat? A MAR mining megtanítja, hogyan lehet napi 1000 dollárt keresni a felhőbányászat segítségével

Vendégbejegyzés Mivel egyre több játékos lép be a kriptopénzek piacára, a bányászat egyre összetettebbé válik, és egyre nagyobb számítási teljesítményt igényel. A bányászat egyre összetettebbé válik...

5 legjobb filléres kripto, amit ma érdemes megvenni

A 2024-es bikafutás felgyorsulása miatt a megfelelő kriptovaluták alacsony áron történő megtalálása a növekedésre éhes befektetők számára kulcsfontosságú lehet. Ebben a válogatásban öt hatalmas potenciállal rendelkező...

Vajon a BNB 2024-ben megdönti az eddigi csúcsát?

A Binance Coin (BNB) az elmúlt években kiemelkedő teljesítményt nyújtott a kriptopénzpiacon. A kérdés azonban minden befektető fejében ott motoszkál: Vajon a BNB idén meg...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!