Bitcoinbefektetők Ethereum-alapú „csomagolt bitcoinra” váltják vagyonukat és csak várakoznak

-

A Wrapped Bitcoin iránti kereslet szinte felrobbant, mivel a bitcoinbefektetők lenyomozhatatlan módon szeretnének hozzáférni a DeFi-piacokhoz és a kamatfarmoláshoz.
A Wrapped Bitcon (WBTC) iránti kereslet hatalmasat növekedett az elmúlt hetekben, már több mint 23.100 WBTC (274 millió dollár) van forgalomban.

A FlipsideCrypto adatai alapján a forgalomban lévő WBTC több mint felét az elmúlt egy hónap során nyomtatták, ennek oka pedig a decentralizált pénzügyi szektor növekedése.

Forrás: Flipside Crypto

A WBTC egy ERC-20-token, amely 2019-ben indult és értéke a bitcoinhoz kötött. Okosszerződéseken keresztül lehetővé teszi, hogy a felhasználók az Ethereum hálózatára utalják bitcoinvagyonukat.
Ahhoz, hogy hozzáférjünk a WBTC-hez, fel kell keresnünk egy hitelesített eladót, aki eltárolja a felhasználó bitcoinját és WBTC tokent ad cserébe. A hitelesített kereskedők szükség szerint nyomtathatnak és égethetnek WBTC tokeneket.
A WBTC iránti kereslet növekedése azt mutatja, hogy a Bitcoin-felhasználók is üldözik a magas kamatokat. A Genesis kriptovalutabróker nemrég kiadott egy cikket, melyben leírták, hogy az intézményi ügyfelek is érdeklődnek a téma iránt.
A WBTC iránti kereslet növekedése a kamatfarmolás jelenségével magyarázható, mivel a forgalomban lévő WBTC több mint fele a Compound DeFi-protokollban van zárolva.
 

A kamatfaromolók értékelik az adatvédelmet

A WBTC messze a legnépszerűbb bitcoinalapú token az Ethereum hálózatán, de sajnos ez egy centralizált eszköz, melynek használatához át kell esni egy ügyfél-azonosítási eljáráson, emellett harmadik fél alkalmazására is szükség van. Egyes felhasználók számára ez felveti az adatvédelem és cenzúra problémáját.
Egyre nagyobb az intézményi érdeklődés a DeFi iránt és már központi bankok is kezdenek beszállni, de a legtöbb befektető továbbra is olyan magánszemély, aki szeretné anonim módon felhasználni a WBTC-t.
Így a renBTC iránti kereslet is megugrott, amely egy decentralizált, anonim alternatíva a WBTC-vel szemben.

Flipside Crypto

A renBTC hasonlít a wBTC-hez, de bizalom szükségessége nélkül zárolja a bitcoint. Ez lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy továbbra is anonim módon kereskedjenek.
Nem minden DeFi-protokoll fogad el renBTC-t, azt azonban később WBTC-re lehet váltani, és így már hozzáférhetünk olyan protokollokhoz, mint a Compound.
A Flipside Crypto adatai alapján augusztusban az új WBTC-címek 19%-át renBTC-vel vették. Ez jól mutatja, hogy az adatvédelem is kiemelt fontosságú lehet a DeFi-szektorban.
Forrás: Flipside Crypto

Végtelen lehetőség lehet a DeFi-ben, de vajon tudja-e tartani a lépést az Ethereum?

A DeFi növekedésével egyre több a biztonsági probléma. Több DeFi-protokollt is feltörtek, emellett a kamatfarmolás növekedése is kihathat a különböző platformok tokenjeire.
A DAI teljes készletének már több mint 50%-a a Compoundban van zárolva, és ez kezd hatással lenni arra a tényre, hogy a DAI értéke a dollárhoz kötött. A WBTC készletének is már több mint fele a Compound hálózatában van zárolva. Ha ez tovább folytatódik, akkor az likviditási problémát okozhat a tokenek számára.

Még aggasztóbb lehet, hogy az Ethereum hálózata egyre jobban kezd megtelni, és a tranzakciós költségek is egyre nőnek.
Egyelőre úgy tűnik, hogy a DeFi növekedése határtalan, de ehhez erős alapokon kell állnia.
A kérdés fennáll: Képes lesz az Ethereum fenntartani hálózatát az egyre sokasodó okosszerződések közepette?

Olvastad már? Attól félnek a kriptokereskedők, hogy ismét 10.000 dollár alá eshet a bitcoin árfolyama

Forrás: cointelegraph.com
Kiemelt kép: cryptonomist.ch

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Raboo 100-szoros emelkedésre készül a bikapiaci őrület és az altcoin-rally miatt, az Ethereum és az Avalanche mellett

Vendégbejegyzés A tágabb értelemben vett kriptopiac az elmúlt hetekben az élet jelei mutatkoztak, ami a 2024-es bikapiac újbóli előretörésének suttogását váltotta ki. A bikapiac mögötti spekuláció ugyanis...

Mi az a Howey-teszt, és miért fontos a kriptopénzek esetén?

Ha követed az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete, a SEC intézkedéseit, valószínűleg hallottál már a Howey-tesztről, amelyekkel meg lehet határozni, hogy egy befektetési termék, egy...

Bitcoint használt pénzmosásra, hat év börtönt kapott érte

A Bloomberg jelentése szerint Jian Wen, egy korábbi gyorséttermi dolgozó, hat év és nyolc hónap börtönbüntetést kapott, miután bűnösnek találták, hogy jelentős mennyiségű bitcoint próbált...

A kripto gaming cégek nagyot fejlődtek, a következő nagy esélyes a 5thScape projektje

A 5thScape készülő kriptojátékainak köszönhetően napról napra népszerűbb a metaverzum GameFi terében. A GameFi szektor minden kétséget kizáróan feltámadt, és a kriptók újraéledését követve tiszteletét teszi...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!