Robert Kiyosaki: Vásárolj bitcoint, közeleg a bankválság

-

Robert Kiyosaki azt mondta, nincs idő a bitcoinhoz hasonló biztonságos menedékek bevásárlásának mérlegelésére, hiszen a dollár gyengülése folyamatosan durvul.

A bitcoin egyre alapvetőbb befektetéssé válik, ahogy a világ egy „nagy bankválsággal” néz szembe – figyelmeztetett Robert Kiyosaki, a Rich Dad Poor Dad szerzője.

Egy augusztus 21-én megjelent Twitter-bejegyzésben követőinek azt mondta, nincs idő a biztonságos menedékekbe történő befektetés felett „gondolkodni”.

„Nagy bankválság közeleg”

Ennek oka – mint mondta – az, hogy Warren Buffett megvált bankrészvényeitől.

„MIÉRT VAN WARREN BUFFETTNEK ELEGE A BANKOKBÓL. A bankok becsődölnek. NAGY BANKVÁLSÁG KÖZELEG” – írta.

„A Fed és az államkincstár át akarják venni a bankrendszer feletti uralmat? A Fed és az államkincstár »helikopterekből dobálnak fake pénzeket« egyenesen az emberek ölébe, hogy elkerüljék a tömeges zavargásokat? Nincs idő »mérlegelni«. Mennyi aranyad, ezüstöd és bitcoinod van?”

Kiyosaki a bitcoin jól ismert támogatója, gyakran tanácsolja azt az embereknek, hogy vásároljanak belőle, és mindig aktívan foglalkozik a fiat valuták esetleges lejtmeneteivel.

A koronavírus-válság csak fokozta a fiattól való függőség megszüntetését szorgalmazó felhívásait. Ezzel egyetemben több bitcoinszószólót is aggodalommal tölt el a kormányok koronavírusra adott válasza, akik a készpénz elértéktelenítésében látják a megoldást.

Március végén, miután a legtöbb makroeszköz masszív összeomlásba kezdett, mind a bitcoin, mind pedig a nemesfém jelentős növekedéseket könyvelhetett el. Az amerikai dollár valutaindexe eközben kétéves mélységekben tartózkodott.

 

A dollár gyengülése vs. a részvénypiac titokzatossága

Augusztus aztán újra aggodalmakat hozott a különféle államok és a világ gazdaságában is.

Az Egyesült Államokban a Federal Reserve vagyonmérlege korábban 7 billió dollár alá csökkent, most pedig újra ezen szint fölött tartózkodik – mindez azt jelzi, hogy a jegybank folytatja a hagyományos piacokba történő beavatkozását.

„A Fed vagyonmérlege >7 billió dollár, amely zöld lámpát jelent a részvénypiacok növekedésének, hiszen az S&P 500 a Fed vagyonmérlegével együtt mozog”összegezte Holger Zschaepitz piaci kommentátor.

Az S&P 500 rekordmagaslatokat ért el ezen a héten, a koronavírussal kapcsolatos piaci bizonytalanságok, valamint az átlagamerikaiakra gyakorolt hatása ellenére.

Az intézmények eközben továbbra is a bitcoinra, mint lehetőségre fókuszálnak. A MicroStrategy júliusi, 250 millió dolláros bevásárlása után a bitcoinalapú határidős ügyletek száma rekordmagasságba, 5 milliárd dolláros összértékbe szöktek ezen a héten.

Olvastad már? Egy étteremlánc az összes készpénztartalékát bitcoinra váltotta

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!
Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin white paper visszatér a Bitcoin.org weboldalra

Jogi korlátozások miatt az Egyesült Királyságban élő felhasználók továbbra is csak korlátozottan férhetnek hozzá a Bitcoin white paper-hez a Bitcoin.org weboldalon. A Bitcoin white paper újra...

A BlastUP előértékesítése elérte a 7 millió dollárt, utolsó napok a $BLP megvásárlására

Vendégbejegyzés A BlastUP, a Blast elsőszámú launchpadja, az első IDO-k sikeres elindításával megerősítette robusztus hasznosságát. Miközben az előértékesítése a befejezéshez közeledik, továbbra is jelentős figyelmet kap...

Bitcoin (BTC) technikai elemzés 05.25.

Prémium Bitcoin (BTC) A Bitcoin (BTC) árfolyama új történelmi csúcsot készül elérni, miután korábban a 70.000 dolláros határon túlra szökött, és a piaci szereplők azon tűnődnek, hogy...

A Pepe és Meme AI bálnák beváltják a pénzt: A Raboo az újabb, aki 100-szoros profit előtt áll?

Vendégbejegyzés A kriptovilág zsong, ahogy a bálnák készpénzre váltják a Pepe és a Meme AI érméket, de a reflektorfény a Raboo-ra terelődik. A Raboo jelenleg az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!