Egy étteremlánc az összes készpénztartalékát bitcoinra váltotta

-

A kanadai Middle Eastern étteremlánc, amely Ontarioban működtet éttermeket, hivatalosan is bejelentette, hogy a készpénzben tartott tőkéjüket bitcoinra váltják.
A cég egyik egysége, a Tahini’s tweetje szerint a márciusi piaci zuhanás során született meg az ötlet első változata, és akkor szilárdult meg igazán, mikor a kanadai kormányzat is nekilátott a gazdasági mentőcsomagoknak, hogy segítsen a cégeknek, amelyek a járvány miatt nehéz helyzetbe kerültek.

Az Egyesült Államokhoz hasonlóan Kanada is fedezetlenül nyomtatja a pénzt, így Omar Hamam, az étterem tulajdonosa úgy véli, ez ahhoz hasonlít, mikor „a süllyedő hajón is tovább játszanak a zenészek”, hiszen a pénznyomtatás el fogja venni a pénzük értékét.

„A készpénz mostantól nem az lesz, mint eddig. Ezzel az új mennyiséggel minden dollár, amely a gazdaságban forog, kevesebbet ér. Jó ideje foglalkozok azzal, hogy kitanuljam a pénz működését. A kriptopénzes közösségben találkoztam azzal a mondással, hogy legalább hétszer kell hallanod a bitcoinról, mire eldöntöd, hogy beszállsz. Ez nálam pontosan így volt.”

A cég megtakarításait, amelyek nem szükségesek a napi működéshez, ezentúl bitcoinban tartják, mivel „jobbnak számít a készpénznél, ha pedig nem fog kelleni a kápé, akkor vissza sem váltjuk”.
 

Elfogadóhely

A Tahini’s ugyanazt lépte meg, amelyet nemrégiben a MicroStrategy cég is, ők nemrégiben jelentették be, hogy bitcoint használnak a készpénztartalékolás helyett.
Ehhez nagyjából 250 millió dollár értékben vásároltak BTC-t, 21454 darabot. A befektetői hangulat olyan gyorsan változik, hogy sokan úgy vélik, hamarosan a legendásan kriptoellenes befektető Warren Buffett alapja, a Berkshire Hathaway is beszállhat a buliba, hogy védekezzen az infláció ellen.

A befektetőguru hosszú pályafutása alatt először vásárolt részesedést egy aranybányászati cégben.
Az étterem lépése kedvező fogadtatásra talált a kriptoközösségben is, Anthony Pompliano is támogatását fejezte ki.
Újabb cég a sorban, amely bitcoinban képzeli el a megtakarítást”, hozzátéve, az ötlet akár futótűzként terjedhet.
Peter McCormack, egy ismert tartalomkészítő is hasonlóan nyilatkozott, a tervei szerint ő is átteszi bitcoinba az összes tartalékát.

Olvastad már? Egy tőkekezelő szerint a derivátumpiacok adatai alapján már beszálltak az intézmények

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A kripto gaming cégek nagyot fejlődtek, a következő nagy esélyes a 5thScape projektje

A 5thScape készülő kriptojátékainak köszönhetően napról napra népszerűbb a metaverzum GameFi terében. A GameFi szektor minden kétséget kizáróan feltámadt, és a kriptók újraéledését követve tiszteletét teszi...

A Bitcoin white paper visszatér a Bitcoin.org weboldalra

Jogi korlátozások miatt az Egyesült Királyságban élő felhasználók továbbra is csak korlátozottan férhetnek hozzá a Bitcoin white paper-hez a Bitcoin.org weboldalon. A Bitcoin white paper újra...

A BlastUP előértékesítése elérte a 7 millió dollárt, utolsó napok a $BLP megvásárlására

Vendégbejegyzés A BlastUP, a Blast elsőszámú launchpadja, az első IDO-k sikeres elindításával megerősítette robusztus hasznosságát. Miközben az előértékesítése a befejezéshez közeledik, továbbra is jelentős figyelmet kap...

Bitcoin (BTC) technikai elemzés 05.25.

Prémium Bitcoin (BTC) A Bitcoin (BTC) árfolyama új történelmi csúcsot készül elérni, miután korábban a 70.000 dolláros határon túlra szökött, és a piaci szereplők azon tűnődnek, hogy...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!