Attól félnek a kriptokereskedők, hogy ismét 10.000 dollár alá eshet a bitcoin árfolyama

-

A bitcoin értéke kezd bizonytalanná válni, de az adatok alapján a 10.000 dollár erős támaszszintnek bizonyulhat.
A bitcoin értéke az elmúlt egy hónap során 28%-ot, heti csúcsán pedig 36%-ot emelkedett. Több tényező alapján is elmondható, hogy hosszabb távon is bika piac várható.

Az amerikai dollár bukása és az arany felemelkedése pedig még több löketet adhat.
A vezető kriptopénz értéke folyamatosan emelkedett a tőzsdékkel és az arannyal egyetemben, amely azt mutatja, hogy jelentős a kereslet iránta.
Emellett több technikai mutató is erős alapokat mutat, a bitcoin hashrátája ismét rekordmagasan áll, amely egy stabil bányászipart jelent. Emellett a bitcoin 11-900 dolláron zárta a hetet, amely jelentős növekedés a júniusi oldalazás után.
Azonban augusztus 19-én 12-486 dollárról 11.611 dollárig zuhant a bitcoin értéke, amely erős ellenállást mutat. Tavaly augusztusban hasonló ellenállás jelentkezett 12.300 dollárnál, melyet jelentős árzuhanás követett.
A 12.400 dolláros lepattanás után a kereskedők arra számítanak, hogy a következő hetekben oldalazhat a bitcoin, a határidős piacok lenyugodhatnak, semlegessé válhatnak a finanszírozási arányok és erősebb alapokkal indulhat meg a növekedés.
A finanszírozási arány azt a mechanizmust jelenti, amellyel a határidős piacok kiegyensúlyozzák a piacokat.
Ha több lesz a long szerződés, akkor a long szerződések tulajdonosainak kompenzálniuk kell a short tulajdonosokat. Ha túl magas ez az arány akkor oldalazik a bitcoin, mivel kevésbé éri meg longolni a piacokat.
 

A rövid távú kilátások

Egyes kereskedők szerint az ellenállási szint és több tényező miatt a bitcoin értéke a jelenlegi szinten oldalazhat.
Michael van de Poppe az Amsterdam Stock Exchange kereskedője úgy hiszi, a bitcoin augusztusban és még akár szeptemberben is oldalazhat, amely azt jelenti, hogy rövid távon szárnyalhatnak az altkoinok:

„Ez általában úgy zajlik, hogy egy ideig oldalazunk, majd folytatódik az árfolyam csökkenése. Összességében: a kisebb altkoinok továbbra is jól szerepelhetnek.”

Egy rövid távú visszahúzás egészséges lehet a bitcoin számára, különösen, ha figyelembe vesszük a finanszírozási arányokat.
Az esés előtt a BitMEX és a Binance Futures tőzsdéken 0,0864% és 0,1199% volt a bitcoin finanszírozási aránya.

Amikor ilyen magasak az arányok, fennáll a veszélye, hogy kirázódnak a long szerződések. Így egy kisebb visszahúzás és az arányok helyreállása hosszabb távon kedvező lehet a bitcoin számára.
Cantering Clark derivátumkereskedő több tényező alapján is azt mondja, hogy a bitcoin kilátásai pozitívak, de az esés miatt kezd bizonytalanság épülni a piacokon.
Ha több hét emelkedés után óvatosabbak lesznek a befektetők, az általában jó jel.
Clark szerint:

 „Ez jó dolog. Kezdenek megjelenni a grafikonok. Kezd kialakulni a bizonytalanság. Egyesek szerint 7000 dollárig megyünk. Érjünk el egy mélypontot, forduljanak meg az arányok és ismét nekiláthatunk.”

Mohit Sorout, a Bitazu Capital egyik alapítója szerint a mostani visszahúzás lehűtheti a túlfűtött derivátumpiacokat.
A BitMEX Research és a CryptoCompare adatai alapján a határidős piacok júliusban meghaladták a spot piacok forgalmát. A túlzsúfolt határidős piacok kezdenek visszaállni, és ez még több löketet adhat a bitcoinnak.

Hosszú távú optimizmus

A legtöbb kutató és elemző hosszú távon optimista a bitcoin jövőjével kapcsolatban, mivel egyre több intézményi tőke árad a vezető kriptopénzbe, egyre több tárca birtokol bitcoint, és a tőzsdéken lévő készlet egyre csökken.
A Glassnode adatai alapján egyre kevesebb hagyományos befektető kezd eladásokba a jelenlegi árfolyamon:

A nem realizált profit/veszteség arány több mint egy éve először lépett a „hit” zónába. Értéke alacsonyabb, mint amikor a bitcoin legutóbb elérte a 12.000 dolláros ráfolyamot, így további emelkedés várható.


Az olyan intézmények, mint a Microstrategy felvásárlásai miatt továbbra is kitart a bitcoin lendülete, emellett a hagyományos befektetők is egyre több bitcoint utalnak ki a tőzsdékről. Fennáll azonban a veszélye, hogy a bálnák és bányászok tömeges eladásokba kezdhetnek.
A 12.000 és 14.000 dolláros árfolyam között több bálnaklaszter is található, a 12.000 dollár jelentős profit- vagy megtérülési határt jelenthet.
A bálnák általában nem kezdenek eladásokba megtérülés nélkül, ehelyett kivárják, hogy a piacokon megfelelő legyen a likviditás. 2019 októberében és 2020 februárjában hasonló esemény történt, amikor hitelen a bitcoin árfolyama hirtelen 10.500 dollárról esett le.
Az OKEx adatai alapján a kereskedők egyre inkább erős támaszszintként tekintenek a 10.000 dolláros szintre.
A tőzsde szerint sok kereskedő zárolta régi pozícióját 6200 és 9700 dollár között, hogy 10.000 dollár felett új pozíciót építsen. A bitcoin hosszabb távon is 10.000 dollár fölött maradt, így egy újabb emelkedés van kilátóban.
Dave Chapman, a BC Group vezérigazgatója a CNBC-nek elmondta, hogy egyre több hagyományos pénzügyi befektető csatlakozik a kriptoszférába: Egyre több intézményi és hagyományos pénzügyi befektető száll be a bitcoinba, az ethereumba és a szélesebb piacokba.”

Az altoknak kedvezhet az irány?

Egy dolog már június óta kitart, mégpedig az altcoinpiacok folyamatos emelkedése. A decentralizált pénzügyi piacok iránti érdeklődés miatt az elmúlt hetek során több altkoin is felülmúlta a bitcoin.
A Yearn Finance (YFI), Chainlink (LINK), Band Protocol (BAND) és az Aave (LEND) értékei mind megsokszorozódtak.
A Santiment kutatása alapján az úgy nevezett altszezon „hamarosan véget ér.”
Ha ez megtörténik akkor két lehetőség áll fenn: a profitok a stabilcoinokba áramolnak és korrekció várható, vagy a profit a bitcoinba száll:

 „Az altcoinok mind felmennek egyesével, és ezek az őrült pénzek egyik projektből a másikba áramolnak majd. Továbbra is vannak altcoinok, melyek értéke nagyot emelkedhet (de egyre kevesebb lesz belőlük). Ha ennek vége, akkor vagy mind lemegyünk, vagy a bitcoin egyedül felmegy.”

Közepes-hosszú távon a lánc adatai és az altcoinok iránya alapján kitarthat a 10.000 dolláros támaszszint.
Ha elhúzódó vásárlási láz veszi kezdetét, akkor a bitcoin 2020 utolsó negyedévében ismét jelentős növekedésre számíthat.

Olvastad már? Egy Wall Street-i veterán még mindig úgy hiszi, hogy az Ethereum lenyomhatja a Bitcoint

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!
Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin white paper visszatér a Bitcoin.org weboldalra

Jogi korlátozások miatt az Egyesült Királyságban élő felhasználók továbbra is csak korlátozottan férhetnek hozzá a Bitcoin white paper-hez a Bitcoin.org weboldalon. A Bitcoin white paper újra...

A BlastUP előértékesítése elérte a 7 millió dollárt, utolsó napok a $BLP megvásárlására

Vendégbejegyzés A BlastUP, a Blast elsőszámú launchpadja, az első IDO-k sikeres elindításával megerősítette robusztus hasznosságát. Miközben az előértékesítése a befejezéshez közeledik, továbbra is jelentős figyelmet kap...

Bitcoin (BTC) technikai elemzés 05.25.

Prémium Bitcoin (BTC) A Bitcoin (BTC) árfolyama új történelmi csúcsot készül elérni, miután korábban a 70.000 dolláros határon túlra szökött, és a piaci szereplők azon tűnődnek, hogy...

A Pepe és Meme AI bálnák beváltják a pénzt: A Raboo az újabb, aki 100-szoros profit előtt áll?

Vendégbejegyzés A kriptovilág zsong, ahogy a bálnák készpénzre váltják a Pepe és a Meme AI érméket, de a reflektorfény a Raboo-ra terelődik. A Raboo jelenleg az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!