Egy tőkekezelő szerint a derivátumpiacok adatai alapján már beszálltak az intézmények

-

2017-ben és 2018-ban több támogató is  az „intézményi csorda” piacokra történő belépését várta. A kifejezés alatt azon Wall Street-i befektetőkre és cégekre gondoltak, akikről azt hitték, hogy hamarosan vagyonokat fognak a kriptopiacba önteni.
Azonban a „csorda” 2017-ben és 2018-ban nem érkezett meg. Több elemző is azt mondta, hogy az akkori növekedés mögött a hagyományos befektetők álltak és nem a világ milliárdosai.

Azóta ez gyorsan megváltozott. A derivátumok adatai azt mutatják, hogy egyre több intézményi befektető fektet a bitcoinba. Esélyes, hogy az intézmények belépése, a jövőben is folytatódhat.

Végre belépett az intézményi csorda

Az elmúlt hónapok során jelentős változás történt a bitcoinalapú derivátumpiacokon az olyan platformokról, mint a BitMEX, a Huobi, a Deribit vagy az OKEx , egyre több forgalom tevődik át a világhírű CME Group derivátumtőzsdére.
Travis Kling, az Ikigai kripto pénzügyi alap befektetési igazgatója osztotta meg az alábbi táblázatot augusztus 18-án.


Azt mutatja, hogy a csak kriptopénzekre kihegyezett tőzsdékről jelentős mennyiségű tőke áramlott ki, miközben egyre több tőke érkezik a CME-re.
Több mint 874 millió dollárnyi nyílt határidős és opciós ügylet van nyitva a CME-n, amely 536 millió dolláros a korábbi, februári csúcshoz képest.

Kling szerint ez annak a jele, hogy megérkezett az intézményi csorda:

 „A nyílt határidős ügyletek új rekordot döntöttek meg. A korábbi rekord február 15-én született, a fekete csütörtöki összeomlás előtt. Érdemes figyelembe venni a nyílt szerződések piaci részesedését. Már olyan régóta beszélünk a csorda érkezéséről, hogy mém vált belőle, de most kétségkívül megérkeztek és ez nagyon bikás jel.”

Az opciós piacok megváltozása nem az egyetlen jel, amely arra utal, hogy az intézmények beléptek a bitcoinpiacokra.
A Grayscale Investments vagyonkezelő nemrég bejelentette, hogy már több mint 6 milliárd dollárnyi eszközt kezelnek, amely új rekordot jelent a kriptopénzekre összpontosító pénzügyi intézet számára.
Mindemellett Paul Tudor Jones milliárdos vagyonkezelő és George Ball, a Prudential korábbi vezérigazgatója is kiállt a bitcoin mellett, mint vagyontárolási eszköz a jelenlegi makrogazdasági környezetben.
 

Még több intézmény léphet be

Idővel még több intézmény csatlakozhat. A 2 billió dollár értékű Fidelity Investments korábban azt írta, hogy az intézményi befektetők 36%-a találkozott már a kriptopiacokkal és ezek a cégek jelentős hányada birtokol bitcoint vagy ethereumot.
A Fidelity emellett megtudta, hogy az intézmények 80%-a talált valamit vonzónak a kriptopiacokban.

Olvastad már? Veszélyes csalókra hívta fel a figyelmet a KuCoin kriptotőzsde

Forrás: cryptoslate.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Eladni, vásárolni vagy tartani? Itt a legjobb stratégia az Ethereum ETF jóváhagyása után

Az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdebizottság (SEC) zöld utat adott nyolc Ethereum tőzsdén kereskedett alapnak (ETF), ami izgalmat keltett a kriptoközösségben. Az Ethereum árfolyama azonban a jóváhagyás...

Mi az a felhőbányászat? A MAR mining megtanítja, hogyan lehet napi 1000 dollárt keresni a felhőbányászat segítségével

Vendégbejegyzés Mivel egyre több játékos lép be a kriptopénzek piacára, a bányászat egyre összetettebbé válik, és egyre nagyobb számítási teljesítményt igényel. A bányászat egyre összetettebbé válik...

5 legjobb filléres kripto, amit ma érdemes megvenni

A 2024-es bikafutás felgyorsulása miatt a megfelelő kriptovaluták alacsony áron történő megtalálása a növekedésre éhes befektetők számára kulcsfontosságú lehet. Ebben a válogatásban öt hatalmas potenciállal rendelkező...

Vajon a BNB 2024-ben megdönti az eddigi csúcsát?

A Binance Coin (BNB) az elmúlt években kiemelkedő teljesítményt nyújtott a kriptopénzpiacon. A kérdés azonban minden befektető fejében ott motoszkál: Vajon a BNB idén meg...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!