Csak „valami váratlan” tudja megállítani a bitcoin árának bikafutamát

-

A bitcoin „áremelkedése” folytatódni fog, hacsak egy furcsa esemény meg nem szakítja azt – állítja a Bloomberg Intelligence.
A Bloomberg kutatói úgy gondolják, hogy a bitcoin értékének növekedése csak akkor állhat le, ha „valami váratlan” történik.

A legutóbbi Bloomberg Intelligence Commodity Primer kiadását összefoglalva Mike McGlone vezető stratéga egy augusztus 19-ei tweetben egyértelmű bullish álláspontjáról nyilatkozott a bitcoint illetően.

Bloomberg: a bitcoin ára továbbra is emelkedni fog

A bitcoin az utóbbi hetekben ismét belépett a mainstream világába azon áremelkedéseknek köszönhetően, melyek 12.000 dollár fölé repítették értékét, megdöntve ezzel az idei rekordot.
Egy mérsékelt visszaesés ellenére sikerült visszaszerezni a növekedést, az elemzők pedig meg vannak győződve arról, hogy a bitcoin felfelé ívelő pályája rövid távon mindenképp folytatódni fog.

„Valami váratlannak kell történnie ahhoz, hogy a bitcoin ára befejezze azon tevékenységet, amely azt az elmúlt évtizedben jellemezte: az áremelkedést” – írta.

„A keresleti és elfogadási mutatók továbbra is kedvezőek, a kriptoeszköz egyedi tulajdonságával, a fix kínálattal szemben is.”
A táblázatok megerősítik, hogy a bitcoin jelenleg az eddigi legszűkebb Bollinger-szalagban helyezkedik el – ez várható volt, miután John Bollinger alkotó hétfőn a jelenlegi bikafutamot „teljesen tökéletesnek” nevezte.
 

Biztonságos vagyoneszközök és a bullish hozzáállás megtartása

A Bloomberg a legutóbbi kiadásaiban egyre inkább a bitcoin támogatását hangsúlyozta. A hónap elején a bitcoin áremelkedését részesítette előnyben olyan altcoinokéval szemben, mint az ether, amelyet „kockázatosabbnak” titulált.
Hozzátette azt is, hogy a bitcoin olyan áron stabilizálódott, mely az arany árának hatszorosának felel meg – az arany maga is jelentős előrelépést tett, és elérte az új, 2.070 dolláros rekordárát.
Azzal a nemesfémmel kapcsolatban, melyet még mindig a bitcoinnal hasonlítanak össze, McGlone hétfőn úgy nyilatkozott, hogy a bikák továbbra is uralni fogják a helyzetet.

„Az augusztus közepén elért unciánkénti 1.900 dolláros rekordot meghaladva az arany bikapiaca számunkra úgy tűnik, még az elején jár, azonban egy ideig valószínűleg képes lesz megtartani nyereségeit” – olvasható egy másik tweetben.

A Cointelegraph jelentései szerint az amerikai dollár gyengesége látszólag táplálja a biztonságos vagyoneszközök sikereit. Ezek a sikerek valószínűleg egy ideig megállíthatatlanok lesznek, ugyanis az USD indexe két éven belüli mélypontokat ér el.

Olvastad már? Egy Wall Street-i veterán még mindig úgy hiszi, hogy az Ethereum lenyomhatja a Bitcoint

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!
Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin white paper visszatér a Bitcoin.org weboldalra

Jogi korlátozások miatt az Egyesült Királyságban élő felhasználók továbbra is csak korlátozottan férhetnek hozzá a Bitcoin white paper-hez a Bitcoin.org weboldalon. A Bitcoin white paper újra...

A BlastUP előértékesítése elérte a 7 millió dollárt, utolsó napok a $BLP megvásárlására

Vendégbejegyzés A BlastUP, a Blast elsőszámú launchpadja, az első IDO-k sikeres elindításával megerősítette robusztus hasznosságát. Miközben az előértékesítése a befejezéshez közeledik, továbbra is jelentős figyelmet kap...

Bitcoin (BTC) technikai elemzés 05.25.

Prémium Bitcoin (BTC) A Bitcoin (BTC) árfolyama új történelmi csúcsot készül elérni, miután korábban a 70.000 dolláros határon túlra szökött, és a piaci szereplők azon tűnődnek, hogy...

A Pepe és Meme AI bálnák beváltják a pénzt: A Raboo az újabb, aki 100-szoros profit előtt áll?

Vendégbejegyzés A kriptovilág zsong, ahogy a bálnák készpénzre váltják a Pepe és a Meme AI érméket, de a reflektorfény a Raboo-ra terelődik. A Raboo jelenleg az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!