Veszélyes csalókra hívta fel a figyelmet a KuCoin kriptotőzsde

-

Továbbra is megállíthatatlannak tűnnek a márkákkal történő visszaélések a kriptoágazatban.

Figyelmeztetést adott ki a KuCoin kriptováltó, amelyben a tőzsde nevét felhasználó csaló weboldalakra hívja fel a figyelmet. A gyanútlan felhasználók akár minden kriptopénzüket elveszíthetik.

Az augusztus 19-én közzétett jelentés szerint a veszélyes weboldal hamis ösztönzőprogramokkal próbálja meg pénzbeutalásra késztetni a potenciális áldozatokat.

Mint mondják, a „ https://c.yrsm.net/app.php/MzI1” weboldal semmilyen kapcsolatban nem áll a KuCoin Grouppal, és nem kapott engedélyt arra, hogy márkájukat vagy más szellemi tulajdonukat felhasználja.

Emlékeztetve felhasználóikat arra, hogy kiemelten figyeljenek a scamre, a KuCoin kijelentette, hogy semmilyen tevékenységet nem szervez saját platformján kívül (kucoin.com és kucoin.io), annak hivatalos bejelentése nélkül.

„Semmilyen körülmény között […] nem szándékozunk nyilvánosságra hozni beutalási címeket, és nem szándékozunk arra utasítani felhasználókat, hogy az adott címekre utaljanak.

 

Azon felhasználók, akik bármely, a csaló oldalon feltütntetett címre utalt pénzt, amint lehetséges, jelenteniük kell az esetet a rendőrségnek vagy más illetékes hatóságnak a veszteségek esetleges visszaszerzése érdekében.

Azok a csalások, amelyek során a bűnözők más személyeknek vagy intézményeknek adják ki magukat a kriptoközösségen belül, így próbálva meg pénzt kicsikarni az áldozatoktól, sajnos egyáltalán nem szokatlanok.

Az egyik legjelentősebb ilyen támadás a múlt hónapban történt Twitter-hack volt, amely során számos fiókot törtek fel a közösségi hálón, majd arra kérték a felhasználókat, hogy dupla megtérülés ígérete mellett küldjenek pénzt bizonyos BTC-címekre.

Szintén ismert az az eset, amikor a hackerek a Cointelegraph egy újságírójának személyiségét használtak fel, hogy szintén megtérülésekért cserébe kérjenek kriptopénzeket másoktól. Az ügyben történő vizsgálat jelenleg is tart.

Addig is fontos, hogy a tanulságokat levonva igyekezzünk ne bedőlni a hasonló próbálkozásoknak.

Olvastad már? Emelkedik a bitcoin ára, miközben az amerikai tőzsde új erőre kap

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Újabb adag bitcoint akar vásárolni a MicroStrategy

Az előző negyedévben a MicroStrategy 34 millió dollár értékben adott el bitcoint, hogy a veszteségeket le tudják írni az adójukból. A 2022-es év papíron nagy...

Bemutatkozik a CoinCharlie, a magyar kriptovaluta-váltó

CoinCharlie egy fiat-kripto váltó, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy könnyedén váltsák át a hagyományos pénzüket kriptopénzekre vagy fordítva. A CoinCharlie célja, hogy egyszerű, biztonságos...

Bitcoin technikai elemzés 02.04.

Prémium Bitcoin A Bitcoin árfolyama jelenleg 23 300 dollár körül mozog, 24 órás kereskedési volumene 25 milliárd dollár. A CoinMarketCap listáján, a piaci kapitalizációja pedig meghaladja a 449...

Miért emelkedik a bitcoin?

Robert Kiyosaki, a népszerű pénzügyi író nemrégiben részletesebben is megosztotta a gondolatait arról, hogy miért emelkedik a bitcoin, vagy éppen az arany és az ezüst,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!