Veszélyes csalókra hívta fel a figyelmet a KuCoin kriptotőzsde

-

Továbbra is megállíthatatlannak tűnnek a márkákkal történő visszaélések a kriptoágazatban.

Figyelmeztetést adott ki a KuCoin kriptováltó, amelyben a tőzsde nevét felhasználó csaló weboldalakra hívja fel a figyelmet. A gyanútlan felhasználók akár minden kriptopénzüket elveszíthetik.

Az augusztus 19-én közzétett jelentés szerint a veszélyes weboldal hamis ösztönzőprogramokkal próbálja meg pénzbeutalásra késztetni a potenciális áldozatokat.

Mint mondják, a „ https://c.yrsm.net/app.php/MzI1” weboldal semmilyen kapcsolatban nem áll a KuCoin Grouppal, és nem kapott engedélyt arra, hogy márkájukat vagy más szellemi tulajdonukat felhasználja.

Emlékeztetve felhasználóikat arra, hogy kiemelten figyeljenek a scamre, a KuCoin kijelentette, hogy semmilyen tevékenységet nem szervez saját platformján kívül (kucoin.com és kucoin.io), annak hivatalos bejelentése nélkül.

„Semmilyen körülmény között […] nem szándékozunk nyilvánosságra hozni beutalási címeket, és nem szándékozunk arra utasítani felhasználókat, hogy az adott címekre utaljanak.

 

Azon felhasználók, akik bármely, a csaló oldalon feltütntetett címre utalt pénzt, amint lehetséges, jelenteniük kell az esetet a rendőrségnek vagy más illetékes hatóságnak a veszteségek esetleges visszaszerzése érdekében.

Azok a csalások, amelyek során a bűnözők más személyeknek vagy intézményeknek adják ki magukat a kriptoközösségen belül, így próbálva meg pénzt kicsikarni az áldozatoktól, sajnos egyáltalán nem szokatlanok.

Az egyik legjelentősebb ilyen támadás a múlt hónapban történt Twitter-hack volt, amely során számos fiókot törtek fel a közösségi hálón, majd arra kérték a felhasználókat, hogy dupla megtérülés ígérete mellett küldjenek pénzt bizonyos BTC-címekre.

Szintén ismert az az eset, amikor a hackerek a Cointelegraph egy újságírójának személyiségét használtak fel, hogy szintén megtérülésekért cserébe kérjenek kriptopénzeket másoktól. Az ügyben történő vizsgálat jelenleg is tart.

Addig is fontos, hogy a tanulságokat levonva igyekezzünk ne bedőlni a hasonló próbálkozásoknak.

Olvastad már? Emelkedik a bitcoin ára, miközben az amerikai tőzsde új erőre kap

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Ez az új kripto előértékesítés közelít a 3 millió dollárhoz

Képzelj el egy kriptovalutát, amelyben egyesül az internet mém kutyák iránti megszállottsága és a mesterséges intelligencia (AI) világa. A WienerAI (WAI) csapata pontosan ezt hozta el...

A Bitcoin ára eléri a 70.000 dollárt, amint BTC ETF vásárlása megugrik

Az elemzők szerint a Bitcoin árfolyama új csúcsok felé tart most, hogy a közelmúltbeli konszolidációs szakasz véget ért. A Bitcoin árfolyam a hőn áhított 70.000 dolláros...

Ez olyan, mintha 10 dollárért SOL-t vásárolnál: A szakértők ezeket az altcoinokat nevezik meg Solana jövőbeli versenytársaiként

A blokkláncplatformok versenyének birodalmában az altcoinok egy válogatott csoportja robusztus teljesítményével kelt hullámot, és a jól ismert Solana hálózat lehetséges riválisaiként pozícionálja őket. Mi teszi ezeket...

Vége a mémszezonnak? Mi vár a mémérmékre?

A mémérmék alig egy-két héttel ezelőtt voltak a csúcson, és jelentősen felülmúlták a többi altcoint az úgynevezett „mémszezon" alatt. Ez a trend azonban megfordult, és...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!