A Bank of England is csatlakozott a CBDC-kerekasztalhoz

-

A Bank of England továbbra is kiemelten fontosnak tartja a központi bankok által kiadott digitális valuták (CBDC-k) kutatását.  
A Bank of England (BoE) a napokban részt vesz egy kulcsfontosságú találkozón, hogy megvitassák a CBDC-k témáját és a mögöttük álló infrastruktúra lehetséges terveit.

Az Official Monetary and Financial Institutions Forum (OMFIF) szervezet augusztus 19-re szervezte a kerekasztalt, melyen részt vesz Simon Scorer, a BoE fintechszakértője, valamint a Svájci Nemzeti Bank, az ING Nederland és a Magyar Nemzeti Bank szakértői is. Sky Guo, a Cypherium blokklánc platform vezérigazgatója is megjelenik a beszélgetésen.
A fő téma az lesz, hogyan lehet alkalmazni a blokklánc-technológiát a különböző CBDC-modellek esetében. Ebbe beletartoznak az okosszerződések is, mint például „programozható pénzek” és egyéb párhuzamosan működő blokklánchálózatok a különböző országokon belül és kívül is.
 
Guo szerint amíg a CBDC-k ennyire gyerekcipőben járnak „fontos megvitatni a különböző infrastruktúrák előnyeit és hátrányait, valamint különösen fontos megtudni, hogy ezek az eszközök hogyan tudnak együttműködni.”
A központi bankok megbízottjai, Simon Scorer a BoE képviseletében, Szombati Anikó a Magyar Nemzeti Bank digitalizációért és fintechfejlesztésért felelős ügyvezető igazgatója, Cees Van Wijk az ING blokklánc IT-szakértője és Thomas Moser a Svájci Nemzeti Bank igazgatótanácsának tagja mind bemutatja, hogy intézményeik mire jutottak a CBDC-kutatásokkal.
Az OMFIF szerint a privát szektor belépése, mint a Facebook digitális valutája a központi bankok 80%-át arra sarkallta, hogy komolyan meggondolják a CBDC-k kiadását, és hogy felmérjék a különböző megoldásokat, mint például a blokklánchálózatok a CBDC-hálózatok futtatására.

2020 márciusában a BoE kiadott egy részletes cikket a CBDC-kről, amelyben kielemezték a fizetési rendszerek gyorsan változó világát és a CBDC-k szerepét, a bankok pénzügyi stabilitásának kezelésére.
A cikkben a BoE felvetette egy elméleti CBDC-„platform” modelljét.
Nem sokkal azelőtt, hogy elfoglalta a BoE kormányzói szerepét, Andrew Bailey elmondta, hogy szkeptikus az olyan decentralizált kriptovalutákkal kapcsolatban, mint a bitcoin, és arra figyelmeztette a befektetőket, hogy „készüljenek arra, hogy mindent elveszítenek”, ha bitcoinba fektetnek.
Bailey pozitívabb a CBDC-k kapcsán. Júliusban azt mondta, hogy a BoE továbbra is komolyan tárgyalja a digitális valuták kibocsátását, mivel „hatalmas hatásuk lehet a fizetésekre és a közösségekre.”

Olvastad már? Kim Dotcom két éve megmondta, hogy a bitcoin emelkedni fog

Forrás: cointelegraph.com
Kiemelt kép: Nigel Turner

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Az OpenSea bevezette a Binance Chain támogatását

A legnagyobb forgalmat bonyolító NFT-piactér az OpenSea a hét elején jelentette be, hogy integrálja a rendszerébe a Binance Chain blokkláncát. A felhasználóknak így lehetősége lesz,...

Brazíliában törvényes fizetőeszközzé váltak a kriptopénzek

El Salvador hivatalos pénznemmé tette a bitcoint tavaly, Brazíliában a képviselők viszont egyelőre még csak törvényes fizetőeszközzé tettéka kriptopénzeket, egy ezt szabályozó törvény megszavazásával. Ennek...

Éledezik az Ethereum (ETH)

Prémium Az Ethereum utóbbi 2 napja kifejezetten pozitívan alakul, 11%-os emelkedésnek lehetünk szemtanúi Ha a Bitcoinnal állítjuk párja az ETH-t, kijelenthető, hogy sokkal jobban szerepel mint társa. Az...

Bitcoin (BTC) On-Chain analitikai elemzés

Miközben az FTX hirtelen összeomlását követően az általános kriptovaluta piac felépülésbe kezdett, a Glassnode egy új jelentésében megvizsgálta, hogy a Bitcoin folyamatos eladásai a...

50% Black Friday
kedvezmény a Kriptoworld-ön

Bármelyik Prémium csomagra felhasználható, 2022.11.30.ig! Prémium felhasználóként exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed. Kuponkód: Black Friday

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!