A Bank of England is csatlakozott a CBDC-kerekasztalhoz

-

A Bank of England továbbra is kiemelten fontosnak tartja a központi bankok által kiadott digitális valuták (CBDC-k) kutatását.  
A Bank of England (BoE) a napokban részt vesz egy kulcsfontosságú találkozón, hogy megvitassák a CBDC-k témáját és a mögöttük álló infrastruktúra lehetséges terveit.

Az Official Monetary and Financial Institutions Forum (OMFIF) szervezet augusztus 19-re szervezte a kerekasztalt, melyen részt vesz Simon Scorer, a BoE fintechszakértője, valamint a Svájci Nemzeti Bank, az ING Nederland és a Magyar Nemzeti Bank szakértői is. Sky Guo, a Cypherium blokklánc platform vezérigazgatója is megjelenik a beszélgetésen.
A fő téma az lesz, hogyan lehet alkalmazni a blokklánc-technológiát a különböző CBDC-modellek esetében. Ebbe beletartoznak az okosszerződések is, mint például „programozható pénzek” és egyéb párhuzamosan működő blokklánchálózatok a különböző országokon belül és kívül is.
 
Guo szerint amíg a CBDC-k ennyire gyerekcipőben járnak „fontos megvitatni a különböző infrastruktúrák előnyeit és hátrányait, valamint különösen fontos megtudni, hogy ezek az eszközök hogyan tudnak együttműködni.”
A központi bankok megbízottjai, Simon Scorer a BoE képviseletében, Szombati Anikó a Magyar Nemzeti Bank digitalizációért és fintechfejlesztésért felelős ügyvezető igazgatója, Cees Van Wijk az ING blokklánc IT-szakértője és Thomas Moser a Svájci Nemzeti Bank igazgatótanácsának tagja mind bemutatja, hogy intézményeik mire jutottak a CBDC-kutatásokkal.
Az OMFIF szerint a privát szektor belépése, mint a Facebook digitális valutája a központi bankok 80%-át arra sarkallta, hogy komolyan meggondolják a CBDC-k kiadását, és hogy felmérjék a különböző megoldásokat, mint például a blokklánchálózatok a CBDC-hálózatok futtatására.

2020 márciusában a BoE kiadott egy részletes cikket a CBDC-kről, amelyben kielemezték a fizetési rendszerek gyorsan változó világát és a CBDC-k szerepét, a bankok pénzügyi stabilitásának kezelésére.
A cikkben a BoE felvetette egy elméleti CBDC-„platform” modelljét.
Nem sokkal azelőtt, hogy elfoglalta a BoE kormányzói szerepét, Andrew Bailey elmondta, hogy szkeptikus az olyan decentralizált kriptovalutákkal kapcsolatban, mint a bitcoin, és arra figyelmeztette a befektetőket, hogy „készüljenek arra, hogy mindent elveszítenek”, ha bitcoinba fektetnek.
Bailey pozitívabb a CBDC-k kapcsán. Júliusban azt mondta, hogy a BoE továbbra is komolyan tárgyalja a digitális valuták kibocsátását, mivel „hatalmas hatásuk lehet a fizetésekre és a közösségekre.”

Olvastad már? Kim Dotcom két éve megmondta, hogy a bitcoin emelkedni fog

Forrás: cointelegraph.com
Kiemelt kép: Nigel Turner

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Chainlink jelentős rallyra készül: 150-300%-os árfolyam-emelkedést jósol az elemző

A Chainlink (LINK) ebben az évben kiemelkedően teljesített, lenyűgöző növekedést mutatva a kriptopénz piacon. Bár 40%-kal az 52,70 dolláros történelmi csúcs alatt van, a LINK...

Top 5 kripto milliomos potenciállal 2024-ben: 💼💸

Vendégbejegyzés A piac a 2024-es bikafutástól hangos, a vadászat pedig a vagyonformálást ígérő kriptovalutákra folyik. A hatalmas választékban kulcsfontosságúvá válik a valódi milliomos-teremtési potenciállal rendelkezők pontos meghatározása. A...

Ripple vs SEC: Hogyan befolyásolhatja Biden kormánya az XRP-pert?

James "MetaLawMan" Murphy, a Murphy & McGonigle ügyvédi iroda alapítója és elnöke nemrég elemezte, hogy Joe Biden elnök kormányzati politikai kiigazításai hogyan befolyásolhatják a Ripple...

Most kell megvenni a Bitcoint? A legendás elemző feltárja a MAX profit kulcsfontosságú zónáit

A Bitcoin árfolyamának alakulása sok befektetőt értetlenül hagyott. Ez egy vásárlási lehetőség, vagy az előttünk álló problémák jele? Michaël van de Poppe neves kriptoelemző megosztotta legfrissebb...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!