A Bank of England is csatlakozott a CBDC-kerekasztalhoz

-

A Bank of England továbbra is kiemelten fontosnak tartja a központi bankok által kiadott digitális valuták (CBDC-k) kutatását.  
A Bank of England (BoE) a napokban részt vesz egy kulcsfontosságú találkozón, hogy megvitassák a CBDC-k témáját és a mögöttük álló infrastruktúra lehetséges terveit.

Az Official Monetary and Financial Institutions Forum (OMFIF) szervezet augusztus 19-re szervezte a kerekasztalt, melyen részt vesz Simon Scorer, a BoE fintechszakértője, valamint a Svájci Nemzeti Bank, az ING Nederland és a Magyar Nemzeti Bank szakértői is. Sky Guo, a Cypherium blokklánc platform vezérigazgatója is megjelenik a beszélgetésen.
A fő téma az lesz, hogyan lehet alkalmazni a blokklánc-technológiát a különböző CBDC-modellek esetében. Ebbe beletartoznak az okosszerződések is, mint például „programozható pénzek” és egyéb párhuzamosan működő blokklánchálózatok a különböző országokon belül és kívül is.
 
Guo szerint amíg a CBDC-k ennyire gyerekcipőben járnak „fontos megvitatni a különböző infrastruktúrák előnyeit és hátrányait, valamint különösen fontos megtudni, hogy ezek az eszközök hogyan tudnak együttműködni.”
A központi bankok megbízottjai, Simon Scorer a BoE képviseletében, Szombati Anikó a Magyar Nemzeti Bank digitalizációért és fintechfejlesztésért felelős ügyvezető igazgatója, Cees Van Wijk az ING blokklánc IT-szakértője és Thomas Moser a Svájci Nemzeti Bank igazgatótanácsának tagja mind bemutatja, hogy intézményeik mire jutottak a CBDC-kutatásokkal.
Az OMFIF szerint a privát szektor belépése, mint a Facebook digitális valutája a központi bankok 80%-át arra sarkallta, hogy komolyan meggondolják a CBDC-k kiadását, és hogy felmérjék a különböző megoldásokat, mint például a blokklánchálózatok a CBDC-hálózatok futtatására.

2020 márciusában a BoE kiadott egy részletes cikket a CBDC-kről, amelyben kielemezték a fizetési rendszerek gyorsan változó világát és a CBDC-k szerepét, a bankok pénzügyi stabilitásának kezelésére.
A cikkben a BoE felvetette egy elméleti CBDC-„platform” modelljét.
Nem sokkal azelőtt, hogy elfoglalta a BoE kormányzói szerepét, Andrew Bailey elmondta, hogy szkeptikus az olyan decentralizált kriptovalutákkal kapcsolatban, mint a bitcoin, és arra figyelmeztette a befektetőket, hogy „készüljenek arra, hogy mindent elveszítenek”, ha bitcoinba fektetnek.
Bailey pozitívabb a CBDC-k kapcsán. Júliusban azt mondta, hogy a BoE továbbra is komolyan tárgyalja a digitális valuták kibocsátását, mivel „hatalmas hatásuk lehet a fizetésekre és a közösségekre.”

Olvastad már? Kim Dotcom két éve megmondta, hogy a bitcoin emelkedni fog

Forrás: cointelegraph.com
Kiemelt kép: Nigel Turner

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Cardano skálázási erőfeszítései ígéretesnek tűnnek

A Cardano (ADA) az utóbbi időben nagy erőfeszítéseket tett a blokklánc skálázására. A Cardano ütemtervében megemlítette a negyedik korszakukat, amelyet BASHO-nak neveztek el. Ez az optimalizálás...

Bullish jeleket mutat a Ripple (XRP)

Prémium Ripple Március 21.-én a Ripple 30%-kal drágult, miután újra felerősödött az optimizmus, hogy a Ripple Labs megnyerheti a SEC-perét. A 0,3733 dollárról 0,493 dollárra ugrott, de visszatért,...

Az AAVE győzedelmeskedik ezekben a mutatókban

Az Aave (AAVE) összértéke a március 25-én véget ért héten 8,69%-kal nőtt. Az egyedi intelligens szerződéses letétek emelkedése a protokollt tette a legjobban teljesítő protokollt,...

Chainlink technikai elemzés 03.25.

Prémium Chainlink  Több eladási akciót figyeltek meg, és ez tükröződik a legfrissebb Chainlink árfolyam-elemzésben is, amely a mai napra vonatkozóan csökkenő jeleket mutat. A 2023. március 23.-i, 7,62...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!