Emelkedik a bitcoin ára, miközben az amerikai tőzsde új erőre kap

-

A bitcoin árával párhuzamosan az Egyesült Államok tőzsdéi is növekedni kezdett, mivel a „Big Tech” pozitívabbá tette a tőzsdei hozzáállást.
Nőtt a bitcoin ára az utóbbi 7 napot vizsgálva, miközben az USA tőzsdepiaca is óvatosan feléledt. A bitcoin és az Egyesült Államok részvényei közötti korreláció tovább erősödött, erőteljes lendületet mutatva a kriptopiacon.

A Welt piaci elemzője, Holger Zschaepitz a következőt állította:

„A globális részvények felhalmozódtak, miközben a kínai-amerikai feszültségek negatív hatással voltak a Wall Street technológiájának köszönhető ralira. Az ázsiai chiprészvények csökkennek, miután az USA bejelentette, tovább akadályozná a Huawei hozzáférését az amerikai technológiához. Az Egyesült Államok 10 éves kötvényeinek hozama növekszik, jelenleg 0,68%-on áll. Az arany 1.993 dollár, a bitcoin pedig a 12.000 dollár felett marad, a bejegyzés írásakor 12.254 dollárral.”

Április óta a bitcoin jelentős korrelációt mutatott az S&P 500 indexszel. Az összes eszközosztály zuhanása miatt 2020 első negyedévének végén, a bitcoin és a részvények párhuzamosan sikeresebbé váltak.
 

Pozitív jel – a vásárlók segítik a bitcoint

A tőzsde és a bitcoin közötti korreláció változatlan volt az utóbbi héten, mivel a bitcoin hirtelen 12.400 dollárra emelkedett. Augusztus 17-én a bitcoin a Coinbase-en 11.775 dollárról egészen 12.486 dollárra ugrott, ezzel 3,2%-os növekedést mutatva.
A CryptoCompare piacelemző cég kutatói azt állították, hogy a vásárlók az utóbbi 48 órában proaktívan igyekeztek a bitcoint feljebb juttatni.
A következőt mondták:

„A vásárolt és eladott bitcoinok aránya a 12.000 dolláron túlra történő első emelkedés előtt jelentősen növekedett, ez pedig arra utal, hogy a vásárlók szeretnék megőrizni a bitcoin felfelé ívelő teljesítményét. A második rali hasonlóképen a vásárolt és eladott bitcoinok százalékának emelkedésével járt még az ár előtt, ismét arra utalva, hogy a vásárlók proaktívan próbálkoztak emelni az árakat.”  

A „Big Tech”, azaz a legjelentősebb technológiai vállalatok teljesítményének köszönhető optimizmus miatt az Egyesült Államok tőzsdepiaca az utóbbi két napban ismét sikereket értek el.
A Tesla, az Alphabet és az Amazon részvényei 11,2%-kal, 0,77%-kal és 1,09%-kal nőttek.
Mindezek azt mutatják, hogy az USA tőzsdepiaca várhatóan enyhe növekedésre számíthat a piac megnyitásakor, így a Dow Jones és a Nasdaq is 54- és 37-pontos nyereséget jegyezhet fel.

A jelenlegi helyzet pozitív, de vajon számíthatunk visszaesésre szeptemberben?

A bitcoin ára továbbra is a tőzsdével párhuzamosan növekszik, néhány elemző azonban gyanakvó a szeptembert illetően.
Régebbi adatok ugyanis azt mutatják, hogy a szeptember általában a legrosszabbul teljesítő hónap a bitcoin számára.
Ha az aranyhoz hasonlóan az amerikai tőzsde és a bitcoin is visszaesne, a kriptoelemző Edward Morra azt állította, piaci zavarok kialakulására lehet számítani.
A következőt írta:

„Ha a BTC és az SPX is az aranyhoz hasonlóan fog teljesíteni – akkor a BTC számára megfelelő korrekció szeptemberben várható, az SPX számára pedig novemberben. A bitcoin számára általában a szeptember a legrosszabb hónap, az SPX-et illetően pedig a novemberi választások okozhatnak némi zavart.”

A bitcoin és a részvények közötti egyidejű kereszteződés és a vásárlási kereslet észrevehető növekedése egyelőre pozitív hatással van a bitcoin körüli hangulatra.

Olvastad már? A Binance segített az ukrán kopóknak kiberbűnözők elfogásában

Forrás: cointelegraph.com


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin white paper visszatér a Bitcoin.org weboldalra

Jogi korlátozások miatt az Egyesült Királyságban élő felhasználók továbbra is csak korlátozottan férhetnek hozzá a Bitcoin white paper-hez a Bitcoin.org weboldalon. A Bitcoin white paper újra...

A BlastUP előértékesítése elérte a 7 millió dollárt, utolsó napok a $BLP megvásárlására

Vendégbejegyzés A BlastUP, a Blast elsőszámú launchpadja, az első IDO-k sikeres elindításával megerősítette robusztus hasznosságát. Miközben az előértékesítése a befejezéshez közeledik, továbbra is jelentős figyelmet kap...

Bitcoin (BTC) technikai elemzés 05.25.

Prémium Bitcoin (BTC) A Bitcoin (BTC) árfolyama új történelmi csúcsot készül elérni, miután korábban a 70.000 dolláros határon túlra szökött, és a piaci szereplők azon tűnődnek, hogy...

A Pepe és Meme AI bálnák beváltják a pénzt: A Raboo az újabb, aki 100-szoros profit előtt áll?

Vendégbejegyzés A kriptovilág zsong, ahogy a bálnák készpénzre váltják a Pepe és a Meme AI érméket, de a reflektorfény a Raboo-ra terelődik. A Raboo jelenleg az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!