A Binance segített az ukrán kopóknak kiberbűnözők elfogásában

-

A világ vezető tőzsdéje tovább mélyíti a bűnüldöző szervekkel való együttműködését.

A Binance, a világ vezető kriptotőzsdéje még jobban együttműködik az ukrán bűnüldöző szervekkel, hogy még koncentráltabban vehessék fel a harcot a pénzmosást elősegítő sémákkal.

A tőzsdével közösen az ukrán kiberrendőrség sikeresen azonosította és őrizetbe vette bűnözők egy csoportját, akik 42 millió dolláros zsarolásban és pénzmosásban érintettek – árulta el a Binance a Cointelegraph-nak egy augusztus 18-ai büntetőeljárás-jelentésben.

A jelentés szerint csoport több millió dollárt mosott tisztára kriptopénzek segítségével 2018 óta. A Binance egy képviselője azt mondta, a gyanúsítottak ukrán állampolgárok voltak, letartóztatásukra pedig 2020 júniusában került sor.

A Binance szerint a bűnözők elsődlegesen Ukrajnában működtek, ennek ellenére globális szintű kibertámadásokban is érintettek. A szóvivő nem osztott meg több részletet a csoport nagyságáról, vagy arról, hogy pontosan kik vagy milyen entitások voltak érintettek.

 

A sikeres nyomozásról szóló hír nem sokkal azután érkezett, hogy a Binance 2020 elejétől már az ukrán kopókkal is kollaborál.

A nyomozás része a Binance azon projektjének, amelynek célja a tőzsde és a magas kockázatot jelentő entitások közötti tranzakciók lekövetése.

A detektívmunka nagy részét főleg a Binance belső kockázatfigyelő egysége végzi (Binance Sentry), valamint a biztonságiadat-elemző részlegük.

Ukrajna mellett a Binance már több megkeresést is kapott a világ joghatóságaitól, jegyezte meg a váltó képviselője. 2019 szeptemberében szintén érintettek voltak egy hasonló nyomozásban az Egyesült Királyság szereplésével. A tőzsde azt mondta, 51 millió dollár áldozatoknak történő visszatérítésben segítette a hatóságokat.

A Binance azon törekvései, hogy segítsen Ukrajnában a helyi kriptobűnözés felszámolásában, a tőzsde és a volt szovjet köztársaság közötti megállapodás értelmében valósult meg.

2019 végén a Binance aláírt egy egyetértési nyilatkozatot az ukrán, digitális transzformációk minisztériumával, hogy ezzel is elősegítsék az ország kriptopénzekkel kapcsolatos törvényalkotási folyamatait.

Chainalysis kriptoelemző cég jelentése szerint a Binance és a Huobi tőzsdék az összes törvénytelen BTC-tranzakciók 52%-át fogadták 2019-ben, ebből a Binance összesen 27 százalékpontért volt felelős.

Olvastad már? Az adatok alapján készülhetünk az 500 dolláros etherre

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A kripto gaming cégek nagyot fejlődtek, a következő nagy esélyes a 5thScape projektje

A 5thScape készülő kriptojátékainak köszönhetően napról napra népszerűbb a metaverzum GameFi terében. A GameFi szektor minden kétséget kizáróan feltámadt, és a kriptók újraéledését követve tiszteletét teszi...

A Bitcoin white paper visszatér a Bitcoin.org weboldalra

Jogi korlátozások miatt az Egyesült Királyságban élő felhasználók továbbra is csak korlátozottan férhetnek hozzá a Bitcoin white paper-hez a Bitcoin.org weboldalon. A Bitcoin white paper újra...

A BlastUP előértékesítése elérte a 7 millió dollárt, utolsó napok a $BLP megvásárlására

Vendégbejegyzés A BlastUP, a Blast elsőszámú launchpadja, az első IDO-k sikeres elindításával megerősítette robusztus hasznosságát. Miközben az előértékesítése a befejezéshez közeledik, továbbra is jelentős figyelmet kap...

Bitcoin (BTC) technikai elemzés 05.25.

Prémium Bitcoin (BTC) A Bitcoin (BTC) árfolyama új történelmi csúcsot készül elérni, miután korábban a 70.000 dolláros határon túlra szökött, és a piaci szereplők azon tűnődnek, hogy...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!