G20 tagok fontolgatják a teljes tilalmat a kriptopénzekre

-

Miközben India arra készül, hogy idén a G20-ak csúcstalálkozóját vezesse, az RBI elnöke elmondta, hogy a G20-ak tagjai szigorú kriptorendszeri szabályozást követelnek.

Shaktikanta Das, az Indiai Központi Bank (RBI) elnöke szerint a G20-ak egyes tagjai a kriptovaluták teljes betiltásának szorgalmazzák.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Nirmala Sitharaman indiai pénzügyminiszter a G20-csúcstalálkozó előtt azt mondta, hogy India kriptoeszközökkel kapcsolatos álláspontját a G20 tagjai már elismerték.

A G20-tagok a kriptószabályozásról tárgyalnak

A kriptószabályozás nemzetközi szerkezetéről szóló megbeszélések várhatóan szeptemberre fejeződnek be, amikor India elnököl a G20-ak találkozóján.

A G20-ak első pénzügyminiszteri és központi banki kormányzói (FMCBG) találkozójának végén tartott sajtótájékoztatón az indiai pénzügyminiszter elmondta, hogy szinte egyértelmű a megegyezés abban, hogy bármi, ami a központi bankon kívül van, nem számít fizetőeszköznek.

India már nagyon régóta képviseli ezt az álláspontot a kriptovalutával kapcsolatban, és ez az álláspont mostanra nagyon sok tagtól elismerést kapott – tette hozzá Sitharaman.

A kriptovaluták konkurenciájának kivédésére tett kísérletként India saját CBDC-t indít.

A kriptopénzekre vonatkozó szabályozással kapcsolatos kérdésre válaszolva Sitharaman elmondta, hogy felismerve a magánjellegű virtuális eszközökhöz kapcsolódó kockázatokat, a G20-országok egy lépéssel közelebb kerültek a kriptopénzekkel kapcsolatos összehangolt és átfogó politikai megközelítés kidolgozásához, figyelembe véve a makrogazdasági és szabályozási szempontokat.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

A kriptoeszközök kockázatot jelentenek a pénzügyi stabilitásra

A kriptopénzek szabályozásáról szólva az RBI elnöke kijelentette, hogy több lehetőséget is mérlegelnek. De még túl korai lenne arról beszélni, hogy mi lesz a végső struktúra – tette hozzá.

Das elárulta, hogy vannak olyan vélemények, amelyek szerint szabályozni kellene a terjedését, a kockázatainak ellenőrzése és visszaszorítása érdekében.

Olyan vélemények is elhangzottak, amelyek szerint a tilalom vagy a tiltás lehetőségét is meg kellene fontolni. De ez még folyamatban lévő feladat – tette hozzá a kormányzó.

Az RBI elnöke szerint széles körben elfogadott tény, hogy a kriptovaluták számos jelentős kockázatot hordoznak a pénzügyi stabilitás, a kiberbiztonsági kérdések és az általános pénzügyi stabilitás szempontjából.

A jegybank elnöke korábban azt mondta, hogy a következő nagy pénzügyi válság a kriptovalutákból fog elindulni.


Olvastad már? A Bitcoin elérte a mélypontját, újbóli kitörés következhet?

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Ethereum Classic (ETC) technikai elemzés 10.02.

Prémium Ethereum Classic (ETC) Az Ethereum Classic (ETC) örömmel terjesztette ki a szeptemberi fellendülést októberre. Szeptember 26-tól +10%-kal emelkedett, és a szerkesztés idején 16,80 dolláron kereskedtek vele. A rally...

Gary Gensler szerint a pereskedés hatékony módszer a kriptoipar szabályozására

A tőzsdefelügyelet, a SEC elnöke a Fehér Ház Pénzügyi Bizottsága előtt tanúskodott a héten, amely során több képviselő is aggodalmait fejezte ki a kriptoipar terén...

A SEC bepereli az FTX tőzsdét auditáló céget

A SEC célkeresztjébe került a bedőlt FTX tőzsdét auditáló Prager Metis, mivel a vádak alapján számos ponton megsértették a felülvizsgálati pártatlanság elveit. A PM elsősorban...

A Bitcoin tulajdonosok megújult bizalmat mutatnak

A Bitcoin (BTC) hosszú távú tulajdonosai rendületlenül hisznek a coinban, mivel a BTC az induló hónapban is 27.000 dollár felett tartotta az árfolyamát. Ez a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!