Félmillió új tokent minteltek a blokkláncokon – a Solanával az élen

-

A statisztikák szerint 115.773 tokent bocsátottak ki a Solana blokkláncon, és a 30 napos mérőszámok azt mutatják, hogy több mint félmillió tokent, konkrétan 549.386-ot minteltek összesen az egyes blokkláncokon.

A Solana a közelmúltban az új tokenek egyik fő platformja volt, a havi tokenkibocsátás tekintetében minden más blokkláncot felülmúlt.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Egy token létrehozása ezen a blokkláncon általában gyorsabb és költséghatékonyabb az Ethereumhoz képest, főként az egyedi konszenzusmechanizmusnak és az alacsonyabb tranzakciós díjaknak köszönhetően.

Ez teszi vonzó platformmá azon fejlesztők számára, akik nagy tranzakciós volumenű tokeneket kívánnak bevezetni jelentős költségek nélkül.

A Solana token kibocsátás növekedése

Az elmúlt hét napban a Solanán több tokent bocsátottak ki, mint az Ethereum, a Base, az Optimism, a Blast és az Arbitrum együttesen az elmúlt 11 napban.

Ezen az öt hálózaton például június 1. óta 80.235 új tokent jött létre, ebből 68.701-ért a Base felel.

A Solana mégis mindegyiket megelőzte 115.773 tokenjével a rövidebb hétnapos időszak alatt.

A blokklánc tokenizációjának nagy része vélhetően a mém coin hájpnak köszönhető, az elmúlt hónapokban bevezetett új mémérmék jelentős része ugyanis Solana-alapú volt.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Ugyanakkor 419.219 SOL-központú, non-fungible token-t (NFT) is minteltek. Az elmúlt 12 hónapban 1,82 millió Solana tokent bocsátottak ki, és a mai napig 1,25 milliárd SOL-alapú token létezik.

A Solana token kibocsátásának növekedése aláhúzza a blokklánc növekvő befolyását a decentralizált pénzügyi (defi) területen.

Mivel a fejlesztők továbbra is a hatékonyságot és a költséghatékonyságot helyezik előtérbe, a Solana vonzereje folyamatosan növekszik, átformálva a tokenek létrehozásának területét.

Hogy hosszú távon mi fog történni ezekkel a tokenekkel, azt csak találgatni lehet, mivel a trend rövid életű lehet, a mémcoinok pedig nem feltétlenül számítanak megbízható alapnak.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Olvastad már? Májusban magához tért a kriptopiac?

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Hallatlanul megugrott az amerikai munkanélküliség, de a BTC és 99BTC remekel, vásároljunk most?

Olyan kritikus amerikai gazdasági adatok láttak napvilágot július 18-án, csütörtökön, amelyekről neked is tudnod kell, hiszen befolyásolhatják a Bitcoin jövőbeni értékét. Gyengélkedő munkaerőpiacra utal az,...

Breaking: Joe Biden hivatalosan is visszalép a 2024-es elnökválasztási versenytől

Joe Biden elnök vasárnap bejelentette, hogy befejezi újraválasztási kampányát. A döntés hátterében a demokraták körében növekvő aggodalmak állnak, hogy a 81 éves politikus nem tudna második...

3, egy kávéscsészénél olcsóbb érme, amelyek 2024-ben megváltoztatják az életünket ☕

Vendégbejegyzés A kriptopiac nyugalomban van a várva várt bikafutás előtt. Az Altcoinok jelenleg jó belépési ponton vannak, de máris emelkednek, és bármelyik pillanatban robbanásra készen állnak. A...

Nagyon optimista Bitcoin árelőrejelzés a Mechanism Capital részéről

A geopolitikai erők kezdenek megmozdulni a Bitcoin körül, egy elemző szerint bármi lehetséges a digitális valuta árfolyamát illetően. A Bitcoin potenciálisan elérheti az 1 millió dollár...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!