Emelkedőbe fordulhat a Dogecoin

-

A DOGE grafikonján feltűnt alakzat 79%-os biztonsággal jósolja meg a lehetséges emelkedést. Annak ellenére teszi ezt, hogy a kriptopiac egészére a medvés hozzáállás a jellemző.
A technikai elemzéssel foglalkozók szerint május 11. óta a DOGE grafikonja egy trendfordulóra utaló ábrát rajzol ki, amely azt sugallja, hogy az árfolyam hamarosan felfelé indulhat.

A rali három fázisban játszódhat le. Az ár először egy szűk sávban oldalazik, és nem nagyon mozdul el ebből, dacára a befektetők várakozásainak.
A második fázisban egy hirtelen zuhanás, majd egy ebből való gyors kilábalás következik be, és ez után indulhat a harmadik fázis, az áremelkedés.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A grafikon alapján nagyjából most lehet a DOGE a második fázisban, így a kereskedők most azt várják, hogy mikor következik be a várt hegymenet, amely akár a 9 centes ár fölé is tornázhatná a DOGE árát, figyelembe véve a technikai szinteket.
Ez az árszint ráadásul egybeesik az 50 hetes mozgóátlaggal is, így több szempontból is fontos régiónak számít.
DOGE/USD heti árdiagram az 50 hetes EMA-val. Forrás: TradingView

Ez az indikátor az esetek 79%-ában sikeresen jelezte előre az áremelkedést, legalábbis ezt állítja a veterán kereskedő, Thomas Bulkowsky.
Az eddigi esetekben átlagosan 55%-os erősödés követte az alakzat feltűnését, így ez alapján viszont akár a 12 centes ár sem tűnik elérhetetlennek.

A DOGE elérte az aljat?

Ha az árfolyam vissza is szerzi a 9 centes szintet, akkor sem biztos, hogy a DOGE sikeresen kilép a lefelé tartó trendből, hiszen azokat a technikai faktorok mellett a fundamentumok is erősen befolyásolják.
Ilyen szempontból nézve a DOGE legutóbbi kitörése hamis riasztásnak minősülhet, annak ellenére, hogy az elmúlt 9 napban 60%-ot erősödött.
A kriptopénz grafikonja még mindig egy emelkedő éket rajzol ki, ez pedig a technikai elemzés tárházában egy hagyományosan medvés, esésre utaló alakzatnak számít. Ha az árfolyam ez alá kerül, akkor szinte biztos, hogy lejtő következik, nem pedig emelkedés.

Forrás: TradingView

Az esés sokszor akkora szokott lenni, mint az éket kirajzoló trendvonalak közötti távolság.
A mostani árfolyamot figyelembe véve ez az 5-6 centes árszintet jelenti, a mostani árfolyamnál 15-20%-kal alacsonyabban.
A makrogazdasági helyzet, főleg a Fed kamatpolitikája fundamentálisan további esést jelez előre a kriptopiac, és így a DOGE számára is.

Olvastad már? Zuckerberg szerint milliárdok fognak metaverzumozni

Forrás:  cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!
Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Liquity technikai elemzés 05.29.

Prémium Liquity A Liquity árfolyamelemzése azt bizonyítja, hogy az árfolyam ismét felfelé irányuló mozgást végez, hiszen ma is a bikák voltak előnyben. Az elmúlt nap rendkívül kedvező...

Változások jönnek a Tornado Cash irányításában

Május 26-án tartottak egy szavazást a TORN token tulajdonosai, amely alapján az eredeti tokentulajdonosok minden téren visszakapják a projekt irányítását. Összességében 517 ezer tokenmennyiség gyűlt...

Több, mint 6 milliárd dollárnyi ethert égettek már el

2021 augusztusában aktiválták az Ethereum hálózatán a London néven futó hard forkot, amely bevezette azt az újítást, hogy a tranzakciós díjakat nem a munkát végző...

A Bitcoin miért nem képes 28 ezer dollár fölé emelkedni

A Glassnode elemzéséből kiderül, hogy a hosszú távú bitcoin tulajdonosok profitban lévő átutalási volumene emelkedik. Más szóval, az elmúlt hónapokban nyereséges Bitcoin tulajdonosok részéről megnőtt...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!