A Bitcoin-bányászok túlélésének kulcsa a bevétel és a működési cash flow közötti kényes egyensúlyra vezethető vissza.

A Bitcoin (BTC) másfél év után a 20.000 dolláros tartományt meglátogatva költségessé tette a bányászatot– az ökoszisztéma legfontosabb feladatát.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Ha azonban a történelem megismétli önmagát, a BTC-befektetők újabb epikus bikafutásnak lehetnek tanúi, amely korábban a bitcoinnak segített abban, hogy elérje a 69.000 dolláros történelmi csúcsot.

A Bitcoin-árak változása közvetlenül befolyásolja a bányászok jövedelmét, akik a bányászati műveletek működtetéséért fix blokkjutalmakat és tranzakciós díjakat kapnak BTC-ben.

2022 júniusában a teljes bányászbevétel a 20 millió dolláros tartomány alá süllyedt, a Blockchain.com adatai június 17-én regisztrálták a legalacsonyabb, 14,401 millió dolláros csökkenést.

A bányászok összes bevétele az idők folyamán. Forrás: blockchain.com

Ahogy a fentiekben látható, a Bitcoin-bányászok bevételeinek legutóbbi mélyülése utoljára egy évvel ezelőtt volt tapasztalható, amikor a teljes érték 2021. június 27-én 13,065 millió dollárra zuhant – akkor, amikor a BTC-vel nagyjából 34.000 dolláron kereskedtek.

Ami ezután következett, az a bitcoin 5 hónapos epikus bikafutása volt, amelyet olyan kriptopárti kezdeményezések is támogattak, mint Salvador BTC-elfogadása és kriptobarát szabályozások szerte a világon.

A kriptoökoszisztéma fellendülésével kapcsolatos vegyes vélemények ellenére a kisbefektetőkről kiderült, hogy a medvepiac közepette növelték befektetési erőfeszítéseiket, hogy így teljesítsék hosszú távú álmukat, és egy teljes BTC (1 BTC) tulajdonosaivá váljanak.

A globális recesszió, a geopolitikai feszültségek, a Terra-botrány és egy folyamatban lévő járvány jelenleg visszatartják a Bitcoin-ökoszisztémát attól, hogy kibontakoztassa valódi potenciálját.

Havi működési cash flow vs. bányászati bevétel. Forrás: Arcane Crypto

Az Arcane Crypto kriptofókuszú pénzügyi szolgáltató cég által megosztott jelentésből kiderült, hogy több nyilvános bitcoinbányász célja, hogy túlélje a jelenlegi medvepiacot.

A Bitcoin-bányászok túlélésének kulcsa a bevétel és a működési cash flow közötti kényes egyensúlyra vezethető vissza.

A jelentés alapján az Argo, a CleanSpark, a Stronghold, a Marathon és a Roit a legjobb helyzetben lévő bányászok a kriptotél elviselésére. Ugyanakkor a főszereplő Core-nak majdnem sikerült nullszaldósra kihozni a tevékenységét.

A Bitcoin-bányász hardver- és tárhelyszolgáltató, a Compass Mining elvesztette egyik Maine állambeli tárhelyét, miután nem fizette ki a villanyszámlákat.

A Dynamics Mining, a bányászati hostinglétesítmény tulajdonosa azt állította, hogy a Compass Mining hat késedelmes és három nem fizetett közüzemi számlával és hostingdíjakkal kapcsolatos kifizetési felszólítással rendelkezik, kijelentve, hogy „mindössze 250.000 dollárt kellett volna fizetnie 3 hónap áramfogyasztásáért”.

Olvastad már? 1,9 millió dollárnyi bányászgépet loptak el Oroszországban

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!