A Glassnode szerint a 2022-es medvepiac az eddigi a legrosszabb rekord

-

A Glassnode legújabb on-chain elemzése kimutatta, hogy a jelenlegi Bitcoin-medveciklus a történelem legrosszabbjaként zajlik.
A Glassnode szerint több tényező is hozzájárult ahhoz, hogy a jelenlegi kriptopiaci medvepiac a valaha feljegyzett legrosszabb legyen, mivel a legtöbb Bitcoin (BTC) kereskedő víz alatt van, és továbbra is veszteséggel ad el.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Glassnode blokkláncelemző cég „A Bear of Historic Proportions” című szombati jelentésében felvázolta, hogy a Bitcoin jelenlegi 200 napos mozgóátlag (MA) alá merülése, a realizált áraktól való negatív eltérés és a nettó realizált veszteségek összeesküdtek, hogy a 2022-es év a Bitcoin történetének legrosszabbja legyen:

„Mindezek közepette a Bitcoin és az Ethereum is az előző ciklusbeli ATH-juk alatt maradt, ami a történelemben először fordul elő.”

A medvepiac első és legnyilvánvalóbb jele, amikor a Bitcoin (BTC) spot ára a 200 napos MA alá esik, és egy még szélsőségesebb forgatókönyv szerint a 200 hetes MA alá.
Hogy rávilágítson, mennyire ritka a jelenlegi árszint, a Glassnode megmutatta, hogy a 2022-es medvepiac során a Bitcoin a 200 napos MA szint fele alá esett.

A Bitcoin ára 2015 óta először esett 0,5 MM alá: Glassnode

A Glassnode azt is bemutatta, hogy a Mayer Multiple (MM) 0,5 alá esése rendkívül ritka esemény, amely 2015 óta nem fordult elő.
Az MM a 200 napos MA feletti és alatti árváltozásokat veszi figyelembe a túlvett vagy túladott állapotok kimutatására. A jelentés szerint: „4160 kereskedési napból mindössze 84 (2%) rögzített 0,5 alatti záró MM értéket:”

„A történelem során először fordult elő, hogy a 2021-22-es ciklusban alacsonyabb MM-értéket (0,487) regisztráltak, mint az előző ciklus mélypontja (0,511).”

A jelenlegi piaci viszonyok súlyosságát megerősíti, hogy az azonnali ár a realizált ár alá esett, ami arra kényszerítette a kereskedőket, hogy egyre inkább veszteséggel adják el coinjaikat.

LÉGY TE A KRIPTOWORLD CSÁSZÁRA


A Glassnode megjegyezte, hogy az ilyen kaszkádhatás „jellemző a medvepiacokra és a piaci kapitulációkra”.
A Glassnode szerint ritkák azok az esetek, amikor a spot árak a realizált ár alatt maradnak, megjegyezve, hogy ez csak a harmadik alkalom az elmúlt hat évben, és az ötödik alkalom a Bitcoin 2009-es indulása óta:

„A spot árakkal jelenleg a realizált árhoz képest 11,3%-os árengedménnyel kereskednek, ami azt jelenti, hogy az átlagos piaci résztvevő jelenleg a pozíciója alatt van.”

Az esemény ritkaságát jól mutatja a Glassnode modellje, amely szerint a Bitcoin kereskedési napjainak mindössze 13,9%-án fordult elő, hogy a spot árak a realizált árak alá süllyedtek.

A kereskedési napok mindössze 13,9%-án fordult elő, hogy a spot árak a realizált ár alatt voltak: Glassnode

Ezeket a körülményeket súlyosbítja, hogy a befektetők a legnagyobb piaci tőkeértékű kriptónál a veszteségeiket zárolták.
Amikor a Bitcoin 2022 júniusában a 20.000 dolláros szint alá esett, a Glassnode azt írta, hogy a BTC-befektetők „a történelem legnagyobb napi, USD-ben kifejezett realizált veszteségét könyvelték el.”

„A befektetők együttesen -4,234mrd dollár veszteséget zártak be egyetlen nap alatt, ami 22,5%-os növekedést jelent a korábbi, 2021 közepén felállított 3,457mrd dolláros rekordhoz képest.”

Az összes negatív mérőszámot figyelembe véve a Glassnode úgy értékeli, hogy a piac egy kapitulációs esemény közepén van.
A Cointelegraph pénteken megerősítette ezt az értékelést, rámutatva, hogy a bányászok elkezdték eladni a halmaikat, ami egy újabb jelzője annak, hogy a kapituláció bekövetkezett. Az ilyen események gyakran jelzik egy ciklus alsó ártartományát.
A BTC jelenleg 70%-ot esett a 2021 novemberi csúcsához képest, és a CoinGecko szerint 21.207 dolláron kereskednek vele.

Olvastad már? Tartja a 20.000 dolláros tartományt a bitcoin

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!
Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Soha nem látott XRP árnövekedést jöhet?

Cameron Fous neves kriptoblogger és kereskedő nemrég merész jóslatot tett az XRP jövőjével kapcsolatban. Fous a Twitteren osztotta meg meglátásait, és azt állította, hogy az XRP...

Bitcoin: A shortolokat nem hatotta meg a piaci zűrzavar

Az amerikai szabályozó hatóságok intézkedései által kiváltott folyamatos piaci zűrzavar jelentősen befolyásolta a Bitcoin (BTC) és más altcoinok teljesítményét, a FUD pedig a mindennapok rendjévé...

A DeFi tokenek birtokosainak óvatosnak kell lenniük

A legfrissebb adatok szerint aggodalomra ad okot, hogy a népszerű DeFi tokenek, mint az Uniswap (UNI), Curve (CRV) és SushiSwap (SUSHI) nem mutatnak jelentős árnövekedést. Vajon...

Bitcoin technikai elemzés 06.09.

Prémium Bitcoin A pénteki kereskedés során a Bitcoin 26.500 dollár körül ingadozott, miután a 26 200 dolláros szint körül támaszt szerzett. A négyórás grafikonon a Bitcoin jelenleg a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!