A bányászoknak sem jó az alacsony árfolyam

-

A kriptovalutával kapcsolatos hitelezés manapság fekete foltja az iparágnak, és egy friss jelentés szerint a bitcoin alacsony árfolyama miatt a bányászati hitelek milliárdjai kerültek nehéz helyzetbe.
A jelentés, amely a Luxor Technologies bányászati vállalat társalapítóját, Ethan Verát idézi, azt állítja, hogy nagyjából 4 milliárd dollárnyi kriptobányászati eszközökkel fedezett hitel rendkívül közel áll a nemfizetés kockázatához.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A BTC árfolyama 21%-kal alacsonyabb, mint két héttel ezelőtt, és az áresés nagyon megviselte a BTC-bányászokat.
Az elemzők szerint a bányagépek által fedezett hitelek egy része bajban van. A becslések szerint mintegy 4 milliárd dollárnyi bányászgépekkel fedezett hitel lehet érintett.
A jelenlegi BTC árfolyamot használva az asicminervalue.com statisztikái szerint mindössze 14 SHA256-alapú bányászgép működhet nyereségesen, amelyek elektromos költsége kilowattóránként (kWh) körülbelül 0,05 dollár.
A Bitmain és a Microbt által gyártott top bányászgépek napi 2 dollár és 4,50 dollár körüli összeg között gyűjtenek, kWh-nként 0,05 dollár körüli elektromos költséggel.
A jelentés megjegyzi, hogy a bányászok BTC-t adnak el a számláik fizetésére, és kiemelte, hogy májusban a Core Scientific Inc. több mint 2000 BTC-t adott el a működési költségek fedezésére.

„A bitcoin-bányászok, általánosságban véve, fájdalmat éreznek. Sok művelet nettó veszteséget jelent ezeken a szinteken. A gépek értéke zuhan, amelyet súlyosbít az energiaárak ingadozása és a korlátozott hely-kínálat.”

A JPMorgan elemzője szerint a bitcoin-bányászok továbbra is eladási nyomást gyakorolnak az árra

Hagyományosan a medvepiacok idején a bitcoin bányászok kénytelenek eladni a készleteiket, ez pedig még nagyobb nyomást gyakorol az árra.
Egy másik jelentés a JPMorgan elemzőjét, Nikolaos Panigirtzoglout idézve kifejtette, hogy az eladásra kényszerülő bitcoin bányászok továbbra is lefelé irányuló nyomást helyeznek a BTC piacán.
Panigirtzoglou és a JPMorgan elemzőiből álló csoport úgy véli, hogy a magántulajdonban lévő bányászok a működési költségek fedezése érdekében adhatták el a blokkjutalmak nagy részét.
Számos jelentésből kiderült, hogy a bányászok 2022 februárja óta nagy mennyiségű BTC-t adtak el.

„A Bitcoin-bányászok nettó forgalmazók voltak a közelmúltbeli eladás óta. A bányászok egyenlegei a közelmúltban havi 5k-8k BTC-vel ($150M-240M $30k BTC-nél) csökkentek, mégpedig csúcssebességgel.”

Az elmúlt hetekben egy maroknyi kriptohitelező is komoly stresszhelyzetbe került, és néhányan felszámolással küzdenek.
A Celsius kriptokölcsönző a kriptoközösség figyelme alatt állt az állítólagos felszámolások és az átszervezésről és fizetésképtelenségről szóló pletykák miatt.
A BTC bányászathoz kötött hitelek arra kényszeríthetik a bányászokat, hogy még több BTC-t adjanak el, ha az árak a mai árfolyamoknál alacsonyabbra mennek.

Olvastad már? A Glassnode szerint a 2022-es medvepiac az eddigi a legrosszabb rekord

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Ismét emelkedni kezdett a bitcoin ATM-ek száma

Végre megtört a közel egy éve tartó eső trend, és ismét növekedett az újonnan üzembe helyezett ATM-ek száma, nagyjából 1400-zal. Az idei év első négy hónapjában...

Bitcoin technikai elemzése 06.04.

Prémium Bitcoin A Bitcoin hamis kitörést mutatott egy rövid távú tartományon túlra a múlt hétvégi pozitív fejleményeket követően az amerikai adósságplafonról szóló tárgyalásokkal kapcsolatban. A múlt heti...

Miért nem fogja mostanában a Bitcoin újra tesztelni a 20.000 dolláros szintet?

A BitMEX társalapítója, Arthur Hayes egy Substack hírlevelet tett közzé, amelyben elmagyarázza, hogy a Bitcoin miért nem fog a 20.000 dollár felé hajlani a következő...

A Bitcoin egy rendkívül ritka aranykeresztet mutat

Általában az „aranykereszteket" és a „halálkereszteket" a középtávú bitcoin piaci hangulat megbízható indikátoraként interpretálják. Egy tapasztalt piaci elemző egy szuper ritkát szúrt ki, és biztos...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!