Bitcoint akartak rabolni – nem jött össze

-

Az FBI letartóztatott két gyanúsítottat, akik betöréses rablást terveztek, hogy több tízmillió dollár értékű bitcoint lopjanak el.
Az USA Igazságügy-minisztériuma, a DOJ szerint ezért akár 20 év börtönre is számíthatnak.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A minisztérium múlt hét pénteken osztotta meg a sajtóval, hogy Dominic Pineda és Shon Morgan mit tervezett, és, hogy a hatóságok megakadályozták a végrehajtást, így a tízmilliós bitcoin-készlet a tulajdonosánál maradt.
Damian Williams, a helyi ügyész részletesebben is beszélt a hírügynökségeknek az esetről.

„A két virginiai elkövető a terveik szerint az éjszaka folyamán tört volna be az áldozatok házába, hogy erőszakkal megszerezzék a lakóktól az általuk birtokolt bitcoinokat tartalmazó eszközöket. Ezekről azt feltételezték, hogy több tízmillió dollárnyi mennyiséget tesznek ki.”

A bírósági dokumentumokból kiderül, hogy az elkövetők már részt vettek egy hasonló bűncselekmény megtervezésében, még 2020 májusában.
Annak során egy New York állambeli városban, Irvingtonban hajtottak volna végre egy másik betöréses rablást, szintén bitcoinért.
Akkor 10 ezer dolláron állt a BTC, azóta viszont a 69 ezres rekordárról a mostani 20 ezer dollár környéki árfolyamig ment az árfolyam.
A DOJ megfogalmazása szerint az úgynevezett Hobbs Act alapján tartóztatták le a gyanúsítottakat, amely törvény rablásként határozza meg, ha valaki fenyegetéssel vagy erőszakkal szerzi meg más tulajdonát, annak akarata ellenére. Ennek a büntetési tétele pedig akár 20 évnyi börtön is lehet.

Olvastad már? A Bitcoin-bányászok bevételei a 2021-es adatokhoz hasonlók

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Több, mint 6 milliárd dollárnyi ethert égettek már el

2021 augusztusában aktiválták az Ethereum hálózatán a London néven futó hard forkot, amely bevezette azt az újítást, hogy a tranzakciós díjakat nem a munkát végző...

A Bitcoin miért nem képes 28 ezer dollár fölé emelkedni

A Glassnode elemzéséből kiderül, hogy a hosszú távú bitcoin tulajdonosok profitban lévő átutalási volumene emelkedik. Más szóval, az elmúlt hónapokban nyereséges Bitcoin tulajdonosok részéről megnőtt...

Litecoin technikai elemzés 05.28.

Prémium Litecoin Az elmúlt 48 órában a kriptopiac rövid távú rallyja során a Litecoin 7,9%-os nyereséget ért el. Ez határozott visszapattanást eredményezett a 85 dolláros támaszszintről, és...

A Bitcoin felébredt, a cím aktivitás szárnyal

A Bitcoin aktív címei háromhetes csúcsra emelkedtek, ami a Santiment portál szerint a használhatóság jelentős fellendülését jelzi. Május 3. óta először fordult elő, hogy a BTC...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!