Bitcoin, ethereum technikai elemzés: a fogyasztói bizalom hatása az árra

-

A Bitcoin a szerdai kereskedés során 20.000 dollár alá esett, ahogy a piacok reagáltak a tegnapi, a vártnál gyengébb fogyasztói bizalmi jelentésre.
A gazdasági növekedésre vonatkozó várakozás is kilencéves mélypontra esett. Ennek hatására az ETH is zuhant, az árak hatnapos mélypontra kerültek.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Bitcoin

A világ legnagyobb kriptopénze 20.000 dollár alá esett, ahogy a kereskedők reagáltak a keddi fogyasztói bizalmi jelentésre.
A Conference Board adatai szerint az index a májusi 103,2-ről 98,7-re csökkent június folyamán.
A gazdasági növekedésre vonatkozó várakozások gyengülése miatt a kereskedők szerdán nyugtalanok voltak, aminek következtében sokan likvidálták a kriptopozíciókat.

BTC/USD – Napi grafikon

A BTC/USD a mai kereskedési nap elején 19.937,79 dolláros napon belüli mélypontra csúszott, ami közel egy hete a leggyengébb pont.
Összességében az árak most már négy egymást követő napon esnek, és úgy tűnik, hogy a medvék a közelmúltbeli 18.850 dolláros ártámaszt célozzák meg.
Bár jelenleg 31,50-nél jár, a 14 napos RSI úgy tűnik, hogy visszaszerzi saját 30-as padlóját, és ha ez megtörténik, akkor a BTC-t 19.000 dollár alatt találhatjuk.

Ethereum

Az ETH is csökkent szerdán, a token ára közel 10%-kal esett a mai kereskedés elején.
Egy viharos keddi nap után, ahol az ETH/USD-nek sikerült 1200 dollár felett maradnia, ez a szint szerdán jócskán megtört.
A cikk írásakor az ETH eddig 1.111,20 dolláros napközbeni mélypontra esett, ami több mint 100 dollárral a tegnapi csúcs alatt van.

ETH/USD – Napi grafikon

A bitcoinhoz hasonlóan úgy tűnik, hogy az ethereum is a saját padlója felé tart, a medvék pedig egyre közelebb kerülnek az 1.050 dolláros szinthez.
A mai eladási hullámban az ETH/USD a 35,85-ös közelmúltbeli támasz alá esett, és úgy tűnik, hogy ez volt az a jel, amire a medvék vártak, mielőtt újra belépnének a piacra.
Ha ez a csökkenő tendencia folytatódik, akkor az árfolyam ereje a 30-as alsó szint alá eshet, ami az ETH-t 1000 dollár alá juttathatja.

Olvastad már? A Glassnode szerint a 2022-es medvepiac az eddigi a legrosszabb rekord

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!
Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A legjobb kriptók, amelyeket most kell megvenni, mert 2024-ben 500 %-os megtérülést hozhatnak

Vendégbejegyzés A jelenlegi kriptopiac a folyamatos növekedés és a rugalmasság jeleit mutatja. A piac továbbra is pozitív pályán mozog, a jelentős kriptovaluták, mint a Bitcoin és az...

Miért érzik a fájdalmat a Bitcoin medvék?

A Bitcoin árfolyamának emelkedésével a medvék is érezték a feszültséget A bálnák is elkezdtek érdeklődni a BTC iránt. A Bitcoin (BTC) iránt az elmúlt hetekben...

Miért kell az ATOM-nak 10 dolláros támogatási szintre lépnie?

A Cosmos (ATOM) egy hetes csökkenés után az elmúlt 24 órában felfelé vette az irányt. Ha azonban a token lenyűgöző teljesítményt kell mutatnia, akkor egy kritikus...

Ismét nagy bukás előtt állhat a SEC, kevés az esélyük a Kraken tőzsde ellen

A tőzsdefelügyelet nemrégiben perelte be ismét a Krakent, amiért kriptopénzeket árusít, de egyes nézetek alapján ez az újrahasznosított per eleve bukásra van ítélve. A jogi...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!