1,9 millió dollárnyi bányászgépet loptak el Oroszországban

-

Az orosz bűnüldöző szervek mintegy 1,9 millió dollár értékű bányászhardver állítólagos ellopása miatt nyomoznak. A nagy teljesítményű számítástechnikai eszközök egy irkutszki kriptobányász létesítményből tűntek el, amelynek tulajdonosait nagyszabású csalással vádolják.
Az orosz Irkutszki terület rendőrsége nyomozást indított a bányászhoszting üzemeltetői ellen, akiket azzal gyanúsítanak, hogy becsapták az ügyfeleket és ellopták a drága hardvereket.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A gyors bevételre számítva a bányászok átadták eszközeiket azoknak, akik a bányászfarmot üzemeltették – magyarázták a bűnüldöző szervek tisztviselői. Ez utóbbiak egy bizonyos ponton leállították a kifizetéseket ügyfeleiknek, és nem adták vissza a gépeket.

„Ezen tények alapján büntetőeljárás indult az Orosz Föderáció Büntető Törvénykönyve 159. cikkének 4. része (nagymértékű csalás) alapján. Az irodájukban különböző tárgyi bizonyítékokat, köztük számítógépes berendezéseket és dokumentációt foglaltak le.”

A nyomozóknak sikerült megállapítaniuk, hogy a gyanúsítottak 2021 novembere és 2022 májusa között olyan embereket csábítottak, akik egy bányászfarmon akarták letelepíteni a hardverüket.
Olyan bérleti és áramárakat ajánlottak nekik, amelyek jóval a tényleges piaci árak alatt voltak. Ugyanakkor a bányászokat a korlátozott bérelhető helyekre hivatkozva arra ösztönözték, hogy minél hamarabb adják át a berendezéseiket.
A bányászberendezések tulajdonosainak nem mondták el, hogy hol fogják elhelyezni eszközeiket, és csak a tárhelyszolgáltató képviselői férhettek hozzá a bányászott érmékhez.
Az orosz rendőrség most a csalókat keresi. Mintegy 100 ember szenvedett veszteséget az akciójuk miatt. A bányászfarm szervezőinek összesen 100 millió rubel, azaz közel 1,9 millió dollár értékű berendezéseket adtak át.
Az ország egyik legalacsonyabb áramdíját kínáló, vidéki területeken mindössze 0,01 dolláros kWh-kilowattóránkénti árral rendelkező Irkutszk régiójában megugrott a kriptobányászat, a farmok gyakran pincékben és garázsokban vannak telepítve, és támogatott háztartási árammal működnek.
A régiót nagyrészt emiatt nevezték el Oroszország bányászati fővárosának. Az év elején a helyi áramszolgáltatók panaszkodtak a lakossági területek áramfogyasztásának megugrására, amit az otthoni bányászatnak tulajdonítottak.
Az orosz médiajelentésekből kiderült, hogy a 2021 májusában az iparág ellen keményen fellépő Kínából származó, használt bányászati felszereléseket szállító repülőgépek idén is folyamatosan érkeztek a régióba, miközben a bányászati hardverlopások száma is emelkedett.
Oroszország a kriptobányászat legalizálását tervezi, amely bőséges energiaforrásaiból és hűvös éghajlatából profitálhat.

Olvastad már? Tartja a 20.000 dolláros tartományt a bitcoin

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Soha nem látott XRP árnövekedést jöhet?

Cameron Fous neves kriptoblogger és kereskedő nemrég merész jóslatot tett az XRP jövőjével kapcsolatban. Fous a Twitteren osztotta meg meglátásait, és azt állította, hogy az XRP...

Bitcoin: A shortolokat nem hatotta meg a piaci zűrzavar

Az amerikai szabályozó hatóságok intézkedései által kiváltott folyamatos piaci zűrzavar jelentősen befolyásolta a Bitcoin (BTC) és más altcoinok teljesítményét, a FUD pedig a mindennapok rendjévé...

A DeFi tokenek birtokosainak óvatosnak kell lenniük

A legfrissebb adatok szerint aggodalomra ad okot, hogy a népszerű DeFi tokenek, mint az Uniswap (UNI), Curve (CRV) és SushiSwap (SUSHI) nem mutatnak jelentős árnövekedést. Vajon...

Bitcoin technikai elemzés 06.09.

Prémium Bitcoin A pénteki kereskedés során a Bitcoin 26.500 dollár körül ingadozott, miután a 26 200 dolláros szint körül támaszt szerzett. A négyórás grafikonon a Bitcoin jelenleg a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!