Angliában laza kriptós szabályokat szeretnének

-

Matt Hancock, egy brit parlamenti képviselő, korábbi egészségügyi miniszter úgy véli, lényegesen lazább kriptós szabályozásra lenne szükség, hiszen egy olyan pénzügyi forradalommal áll szemben az emberiség, amelyet senki sem tud megállítani.
Külön kiemelte, hogy „ő személy szerint utálja az atyáskodó állami hozzáállást, amely meg akarja mondani az állampolgároknak, hogy mit tehetnek a pénzükkel”.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Egy nemrégiben adott interjúban beszélt erről Hancock, és azt is elmondta, a legutóbbi nagy piaci esés sem befolyásolta a meggyőződését.

„Egyik ország sem tudja megállítani ezt a forradalmat. Azt tudjuk csak eldönteni, hogy mi is beszállunk-e, vagy lemaradunk róla.”

Hancock azt szeretné, ha Anglia vonzó adórendszerrel és liberális jogszabályokkal kedvezne a kriptós cégeknek, hogy azok náluk akarjanak letelepedni. Az új technológiák felkarolásával pedig Nagy-Britannia is nyerne.

„Utálom, hogy az állam meg akarja mondani az embereknek, hogy mit tehetnek a pénzükkel. A szabályozók dolga az, hogy a megfelelő információkról gondoskodjanak, és, hogy a piac hatékonyan működjön. Mégis mi jogosítaná fel az államot arra, hogy beleszóljon az emberek ügyébe, hogy mit tehetnek a pénzükkel, és mit nem? Ez hihetetlenül atyáskodó hozzáállás.”

Hancock már egy ideje ismert kriptotámogatónak számít, és idén áprilisban úgy fogalmazott egy rendezvényen, hogy a kriptó megfelelő szabályozása nem csak a fejlődést gyorsítaná fel, de a transzparenciát is növelné, a pénzügyi bűnözést pedig csökkentené.
Emiatt lenne fontos, hogy az ország inkább hasznosítsa az új technológiákat és lehetőségeket, ne pedig féljen azoktól.

LÉGY TE A KRIPTOWORLD CSÁSZÁRA


Szóba került persze a Terra közelmúltbeli bedőlése is, de a képviselő szerint ez csupán a normális működő piac egyik velejárója, ráadásul vannak az iparágban lényegesen kisebb kockázatokat hordozó stablecoinok is.

„A Luna bedőlése, és ennek a többi stablecoinra gyakorolt hatása emlékeztetőnek is jó, hogy a kriptopénzek ténylegesen pénzek. Néhány régi szabály pedig ezekre a pénzekre is érvényes. A blokklánc-technológia ráadásul rendkívül erős. 2001-ben kipukkant a dotcom buborék, de ettől még nem fordultunk el az internettől.”

Hancock a saját bevallása szerint nem birtokol kriptopénzeket. Ezt azzal magyarázza, hogy így szabadon tud beszélni azokról, anélkül, hogy a részrehajlás gyanúja felmerülne.
A múlt hónapban a brit kormányzat felfedte, hogy dolgozik a kriptoipar szabályozásán, és már előtte is ismert volt több kezdeményezés, amelyek segítségével a törvényhozók szeretnék kriptobarát hellyé változtatni az országot. Ezek között van az is, hogy a Királyi Pénzverde például saját NFT-t adna ki.

Olvastad már? Tartja a 20.000 dolláros tartományt a bitcoin

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitzlato felhasználók visszakapják bitcoinjaikat – de csak a felét

A Bitzlato tőzsde felhasználói visszaigényelhetik a tőzsdén tartott bitcoin-egyenlegüknek a felét. A tőzsde Franciaországban tartott szervereit januárban foglalták le a hatóságok, miután a nyugati kormányok...

Chainlink technikai elemzés 03.23.

Prémium Chainlink A Chainlink napos árfolyamgrafikonja árnövekedést mutat. A LINK/USD árfolyam a cikk írásakor 7,38 dolláron kereskedik. A pár még mindig 3,88 százalékos veszteségben van, ha az...

A MakerDAO változásai hatással lehet a DAI-ra

A vezető decentralizált pénzügyi protokoll, a MakerDAO (MKR), változtatásokat javasolt a Peg Stability Module (PSM) műveleteire, válaszul arra, hogy a DAI nemrégiben elvesztette paritását az...

A Federal Reserve a bankválság ellenére ismét kamatot emel

Az eddigi legjelentősebb ülését követően a Federal Reserve újabb 25 bázispontos kamatemelés mellett szavazott. A döntés vitatott volt, mivel ellentmondásosak voltak a vélemények arról, hogy...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!