Emelkedésnek indulhat a BTC, túl sok dollár érkezik a piacra

-

Arthur Hayes, a Bitmex tőzsde alapítója szerint a BTC hamarosan megindulhat felfelé, ahogyan a múltban mindig megtörtént, mikor egy indikátor a jelenlegi helyzetet mutatta.

Hayes a közösségi médiában osztotta meg a gondolatait, két makrogazdasági mutató, az amerikai kötvénypiaci RRP és TGA indikátorokat.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Arra is rámutatott, hogy a BTC árfolyama nem egyszerűen a felezést vagy a kriptopiaci hangulatot követi, hanem egy sokkal nagyobb jelentőségű mutatót is.

Az RRP és a TGA grafikonján látható, hogy amikor ezek emelkednek, akkor a dollár likviditása is megemelkedik, ezt pedig mindig a BTC árfolyam-növekedése követi.

Hasonló következtetésekre jutott egy elemző is, a kriptoközösségben Dharmafi néven ismert felhasználó, aki szintén a közösségi médiában mutatta meg a saját számait.

A bejegyzésében rámutatott, hogy az RRP 65 milliárddal, a TGA 35 milliárddal nőtt, ezzel együtt pedig a dollár nettó likviditása 106 milliárddal lett nagyobb 2021 novembere óta.

Ahogyan Hayes is megfogalmazza, a növekvő likviditás alapvető hatást gyakorol a pénzpiacokra, és a kriptopiacra is.

A befektetők és a BTC-tulajdonosok egyaránt úgy vélik, a rendszerbe érkező plusz likviditás felfelé hajtja az árfolyamokat. Hayes elméletét Dharmafi elemzése is alátámasztja, sokan mégis úgy vélik, a jelenség nem ennyire fekete-fehér.

Példaként azt hozzák fel, hogy 2021 novembere óta elméletileg 106 milliárddal növekedett a likviditás, a kockázatos eszközosztályok, közöttük a kriptopénzek is, nem reagáltak erre egyértelmű növekedéssel.

Az amerikai pénzügyminiszter, Janet Yellen, aki régóta ismert a BTC-szkeptikusságáról, nemrégiben figyelmeztette a kriptotőzsdéket a törvények betartására, mikor a Reutersnek adott interjút a G20 pénzügyminisztereinek és banki vezetőinek a találkozóján.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Yellen elmondása alapján a digitális eszközök iparágának is meg kell felelnie az elvárásoknak, amennyiben az amerikai piacokon akarnak működni, az azokon érvényes jogszabályok keretein belül.

Olvastad már? Nincs többé fogadás a Bet365-ön, mutatunk tehát három kriptokaszinót helyette

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A SEC jóváhagyta az Ethereumot: Felkészülés az altcoin piaci fellendülésre

Vendégbejegyzés A SEC közelmúltbeli döntése újfent a figyelem középpontjába állította az egyik vezető kriptovalutát. A piaci szereplők kíváncsian várják, hogy ez a fejlemény hogyan befolyásolja a szélesebb...

Bajban a Trump token – eladásba kezdtek a bálnák

Egy jelentős mémcoin bálna, 3,7 millió dollár profitot könyvelhetett el, miután értékesítette MAGA (TRUMP) tokenjeit a jelenlegi piaci hullám közepette. A „0x52C0” azonosítóval jelölt bálnatárca az...

Mémcoinok a Holdra? A kriptoelemzők a mémcoinok fellendülésének lehetőségét látják a piac élénkülésében

Vendégbejegyzés A piac fellendülésének kezdetével néhány kevésbé ismert kriptovaluta, a gyakran mémcoinoknak nevezett kriptopénzek felkeltik az elemzők figyelmét. Ezeket a furcsa, az internetes kultúra által inspirált tokeneket...

Távozik a SEC-től a kriptocégek réme

Az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdebizottsága (SEC) végrehajtási osztályának kriptoeszközökkel és kibernetikai eszközökkel foglalkozó részlege vezetője kilenc évnyi szolgálat után távozott az ügynökségtől. Az ő...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!