Több, mint egy év börtön is várhat a Binance tőzsde alapítójára

-

A bíróság bűnösnek találta a Binance tőzsde alapítóját CZ-t, a pénzmosási vádakban, egészen pontosan abban, hogy nem gondoskodott megfelelően arról, hogy a vállalat betartsa a pénzmosás elleni, és a terrorfinanszírozási előírásokat.

A New York Times szerint a büntetés akár 18 hónap is lehet, persze ez még kérdéses.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Börtön várhat a Binance tőzsde alapítójára

Az ügyészség egyelőre nyitott a büntetési időtartam csökkentésére, és, ha az ítélet 18 hónapnál rövidebb lesz, akkor CZ a fellebbezési jogával is élhet.

A Pharma Bro néven ismert híresség, Martin Shkreli, aki éppen a hét éves büntetését tölti az értékpapírtörvények megsértése miatt, elmondta CZ-nek, hogy a börtön annyira nem is rossz.

„Ha ezek a vádak vannak az asztalon, akkor akár próbaidő is jöhet, ez egy év. CZ-nek szerencséje van, hogy nem a szigorúbb törvény alapján fogták perbe, mert akkor akár 20 év is lehetne a büntetése. A mostani esetben egy visszafogott helyen tölthetné el a büntetését, és fekvőtámaszozhatna, hogy erősödjön.”

Shkreli az úgynevezett 1956/18-as törvényre hivatkozik, amely sokkal komolyabb bűncselekményként értelmezi az illegális forrásból származó pénzek tudatos kezelését, és ennek a büntetése akár húsz év is lehet.

Shkreli szerint ráadásul a mostani eset nem is a törvény betartásáról szól, hanem az Igazságügy-minisztérium, és az USA kormánya egyszerűen meg akarja mutatni, hol a helye az átlagembereknek.

„Ezt tartsátok észben, az Igazságügy-minisztérium egy bűnszervezet, és bármit megtehetnek veled. Nem a törvény számít, vagy az, hogy megvédjék az állampolgáraikat. Egyszerűen meg akarják mutatni, hogy a kormány akármikor bezárhat bárkit, ha éppen ahhoz van kedve.”

Shkreli már korábban is közlékenynek bizonyult a börtönélményei tekintetében, a Terra alapítójának, Do Kwon-nak is hasonló dolgokról mesélt, és az FTX tőzsde elítélt alapítójának, SBF-nek is mesélt a börtönben szerzett tapasztalatairól.


Olvastad már? Nincs többé fogadás a Bet365-ön, mutatunk tehát három kriptokaszinót helyette

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin bálnák követése egyáltalán kifizetődő?

Annak ellenére, hogy a Bitcoin (BTC) ára magasabb szintre emelkedett, az új adatok azt sugallják, hogy a bálnák nem a legkedvezőbb ügyleteket biztosították a Bitcoinjaikért. A...

A Polygon (MATIC) végre 1 dollárt ér, de ezek az altcoinok 10 dollárra ugorhatnak

Vendégbejegyzés A Polygon (MATIC) a 2021-es figyelemre méltó növekedésről mint top Layer 2 skálázási megoldásról áttért, és késedelemmel szembesült a tranzakciós sebesség és a költségek javítását...

Az Ethereum eladással szembesülhet, ha eléri ezt az ártartományt

Az Ethereum (ETH) legutóbbi, 3000 dolláros ársávba való emelkedését követően a nyereséges kereskedők száma megnőtt, majd csökkent. Mivel most az árfolyam e tartomány alá esett, fennáll...

A Bitcoin (BTC) ára már márciusban elérheti a 63.000 dollárt

A Matrixport, egy vezető digitális eszközökkel kapcsolatos pénzügyi szolgáltatási platform egy merész új jelentésében azt prognosztizálta, hogy a Bitcoin (BTC) már 2024 márciusában elérheti a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!