Eltávolítanák a posztjáról az USA tőzsdefelügyeletének a vezetőjét

-

Az Egyesült Államok egyik kongresszusi képviselője elmondta, egy beadványt készít elő, hogy a SEC vezetőjét, Gary Genslert bocsássák el, mivel alkalmatlan a feladatára.

Warren Davidson azután osztotta meg a szándékait, miután a Coinbase jogi vezetője a Twitteren bejelentette a követőiknek, hogy a SEC tervei alapján a hivatal a hatáskörét túllépve maga szeretné meghatározni, hogy mi számíthat tőzsdének.

„A sorozatos visszaélések miatt be fogok adni egy törvénytervezetet, amely megváltoztatná a Tőzsdefelügyelet, a SEC vezetői struktúráját, és lecserélné azt egy igazgatóval, amely a Tanácsnak felelne, és amelyben a hatóságok emberei is megtalálhatók lennének. A SEC előző vezetői értelemszerűen nem pályázhatnának erre a pozícióra.”

Gensler egy nappal ez előtt, április 14-én nyilatkozta azt, hogy az általuk elképzelt meghatározással biztonságot hoznának a befektetőknek és a piacoknak, hiszen a brókerek nagyobb szabályozói felügyeletet kapnának, és végre modernizálva lenne az is, hogy mi számít tőzsdének.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Hasonló kezdeményezések már tavaly januárban is napvilágra kerültek.

Akkor néhány kriptopárti tanácsadó csoport nyilatkozott úgy, hogy a SEC átlépi a hatáskörét, ezzel pedig ellehetetleníti az iparági résztvevők munkáját, a kriptoipar működését.

A SEC egyik tisztviselője, a Crypto Mom néven is emlegetett Hester Peirce nyilvánosan kritizálta a mostani megmozdulást egy, szintén április 14-én kiadott nyilatkozatában, úgy fogalmazva, hogy a SEC legújabb megnyilvánulásai centralizációt okozhatnak, amely pedig stagnációt, és a cégek kivonulását eredményezheti.

„Ahelyett, hogy az új technológiákat támogatnánk, mint ahogyan tettük ezt a múltban, ezzel a mostani lépéssel csak a stagnálást segítjük elő, elüldözzük a produktív embereket, a centralizációt erőltetjük, és gyakorlatilag kihalásra ítéljük az újdonságokat. Ezzel én egyáltalán nem értek egyet.”

Peirce szerint a múltban a SEC támogatta a fejlődést, most viszont csak a hatáskörét próbálja egyre messzebbre kitolni, hogy megoldásokat nyújthasson olyan problémákra, amelyek valójában nem is léteznek.

„A hatóság most azt mondja a vállalkozóknak, hogy ki lehet próbálni új dolgokat, csak regisztrálják magukat hozzá, és szerezzék meg az engedélyeket. Ezt ma nem lehetséges megtenni, a hatóság pedig nem hajlandó végrehajtani a rendszer modernizálását, hogy a vállalkozások működhessenek. A segítség helyett ráadásul büntetést adnak csak, és kényszert alkalmaznak.”

Peirce szerint már most is problémás, hogy a jelenlegi szabályok alapján mennyire központosított a SEC, mint hatóság, főleg úgy, hogy a jelek szerint csak korlátozottan van tisztában a kriptoipar sajátosságaival.

Ezért a rendszer ilyen drasztikus megváltoztatása helyett jobb lenne, ha első körben inkább koncepciókban gondolkodnának, hogy mit hogyan lehetséges megvalósítani.

Az elmúlt pár évben a SEC több nagy kriptós vállalat ellen is eljárást indított.

A Ripple, az LBRY és a Coinbase is a célkeresztjükbe került, mert állításuk szerint megszegték a jogszabályokat a működésük során.

Emellett szigorúan áll hozzá a staking bányászathoz és a stablecoinokhoz is, ezzel pedig már lényegesen több kritikát is kapott, hiszen a jelek szerint minden esetben máshogyan akarja rákényszeríteni az akaratát a vállalatokra, ahelyett, hogy egy egységes keretrendszert dolgozna ki.

zeta

Olvastad már? Elon Musk szerint a mesterséges intelligencia elpusztíthatja a civilizációt

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A szakértők szerint a legjobb altcoinok készen állnak a rövid távú nyereségre

Vendégbejegyzés A kriptopiac a fellendülés erős jeleit mutatja, felkeltve a tapasztalt befektetők és az újonnan érkezők figyelmét egyaránt. A bikás tendenciával a láthatáron a reflektorfény a kiválasztott...

A Cardano 1,7 milliárd dollárral növeli a piaci tőkeértéket

A Cardano, az egyik legmenőbb kriptovaluta, ma figyelemre méltó feltámadást tapasztalt, több mint 1,7 milliárd dollárral növelve piaci kapitalizációját. Ez a fellendülés a kriptopénzek piacán tapasztalható...

Három év börtönt kapott a biztonsági szakértő, aki két tőzsdét is meghekkelt

Ez az első eset, hogy az USA-ban börtönbüntetést kapott valaki azért, mert kihasználta egy okosszerződés kódhibáját, a bíróság ráadásul az ellopott 12 millió dollár visszafizetésére...

Az elemző masszív árrallyt jósol az altcoinok számára, amelyet a BTC feleződése vált ki, a SOL, DOT, TON, OP és BLP-re utalva

Vendégbejegyzés A kriptopiac egy izgalmas szakaszba lép, ahogy a Bitcoin következő feleződése közeledik. Az elemzők a kiválasztott altcoinok felé fordítják figyelmüket, jelentős értéknövekedést várva. Közülük a SOL, a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!