Elstartolt a bitcoin ETF Hong Kongban, de ami történt, az sokakat meglepett

-

A januári indulást követően az amerikai ETF-ekből származó intézményi tőkebeáramlás jelentős részét képezte a bitcoin jelenlegi rekordárfolyamának elérésének, 74 ezer dollárnál.

Február 15-ig a bitcoin ETF-ek a világ legnagyobb kriptovalutájába történő új befektetések 75%-át tették ki, miután meghaladta az 50.000 dolláros szintet, a CryptoQuant kutatása szerint.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Nagy remények, kis felhajtás

Hong Kongban viszont a jelek szerint nem így mennek a dolgok.

A hongkongi ETF debütálása körüli izgalom ellenére a beáramlások mértéke csak töredéke az amerikai ETF-ek eladásából származó összegnek.

Vajon a bitcoin ára újra elérheti az 50.000 dolláros szintet?

A nemrégiben elindított hongkongi spot Bitcoin tőzsdei alapok tőkebevonásai nem elegendőek a 11 amerikai Bitcoin ETF eladásából származó összeg fedezésére.

Eddig a hongkongi ETF-ek 217 millió dollár nettó beáramlást láttak ebben a héten, James Butterfill, a CoinShares kutatási vezetője május 2-i bejegyzése szerint.

Az USA esetében viszont a héten 298 millió dollárnyi bitcoint adtak el az ETF-kibocsátók.

bitcoin etf
Forrás: James Butterfill

A Fidelity Wise Origin Bitcoin Fund (FBTC) volt a felelős a május 1-i eladások többségéért, több mint 191 millió dollárnyi bitcoin piacra dobásával.

A Grayscale GBTC alapja volt a második legnagyobb napi eladó, 167,4 millió dollárnyi bitcoint értékesített május 1-jén, a Farside adatai szerint.

Forrás: Farside

Az első hongkongi Bitcoin és Ether alapú ETF-ek április 30-án indultak el, ekkor lettek elérhetők bárki számára a helyi tőzsdén, nagy izgalmat keltve a kriptotulajdonosok körében.

A kereskedési aktivitás azonban csalódást keltő volt. A hongkongi székhelyű ETF-ek az első napon csak 12,4 millió dolláros forgalmat bonyolítottak, amely elhalványul az amerikai spot Bitcoin ETF-ek első napi kereskedési volumene mellett, amely 4,6 milliárd dollárra rúgott.

A precíziós kereskedés itt kezdődik, Útmutató a TradingView sikeres használatához!

Hong Kong messze nem akkora piac, mint az USA

Ez azonban jelentős összegnek számít a Hong Kong piacának méretéhez képest, ha pedig a méret alapján hasonlítanánk össze a számokat, ez 1,6 milliárd dolláros kereskedési volumennel lenne egyenértékű az Egyesült Államokban, Eric Balchunas, a Bloomberg vezető ETF elemzője április 30-i bejegyzése szerint.

Ahogyan megfogalmazza, az amerikai piac 168-szor akkora, mint a hongkongi.

Bár a beáramlások viszonylag kicsik voltak, a hongkongi ETF-ek bemutatkozása jelentős precedenst teremthet más joghatóságok számára is, legalábbis így véli James Wo, a DFG alapítója és vezérigazgatója.

„Ezek az ETF-ek megnyitják az ázsiai piacokat a kriptobefektetések előtt, ami valószínűleg hosszú távon felfelé tolhatja majd az árakat, mivel valószínűleg további országok követik Hong Kong nyomdokait.”

Vissza 50 ezer dollárra?

Az első hongkongi ETF-ek bemutatkozása viszonylag negatív eseménynek bizonyult a bitcoin-kereskedők számára, mivel a bitcoin május 1-jén, az új ETF-ek bemutatkozása után egy nappal 60.000 dollár alá esett.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Jag Kooner, a Bitfinex egyik vezetője szerint, ha az ár nem tud megmaradni ezen a támasz-szinten, akkor akár 50 ezerig is vissza csúszhat az árfolyam.

„A Bitcoin elvesztette az 60.000 dolláros erős támaszt, amely a rövid távú kereskedők realizált ára, vagy az ETF-ek átlagos beáramlási ára is volt. Az 59.000 dolláros szint elvesztése ismét lefelé nyomja az árat, és ha ez a támasz elesik, akkor nagy a valószínűsége, hogy 50 ezerig meg sem áll a zuhanás.”

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Olvastad már? Mit várhatunk a piactól májusban? Top kriptók, amiket figyelni kell

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A legnagyobb növekedési potenciállal rendelkező kriptovaluták 2024-ben

Vendégbejegyzés Bármikor kezdődhet egy új bikafutás. A kriptopiac jelenleg nyugodt, sok altcoin még mindig a mélyponton van, és potenciálisan robbanásszerű növekedésre van kilátásban. A befektetők lelkesen figyelik...

A Bitcoin 100.000 dollárig: A mélypont és a robbanásszerű mozgások elemzése

A Bitcoin gyorsan 10%-ot esett, ami széleskörű félelmet okozott. A befektetők közül sokan súlyosan érintettek, számos befektető jelentős veszteségekkel és likvidálással néz szembe. Anthony Pompliano...

Masszív bálnák halmozzák fel a Ripple (XRP) és Ethereum tokeneket a piaci volatilitás közepette: Mi a következő lépés?

Vendégbejegyzés A nagybefektetők a kedvezőtlen piaci körülmények ellenére felvásárolják a Ripple (XRP) és egy új Ethereum tokent. Vajon mit jelent a bálnák érdeklődése az XRP jövőbeli árfolyamára...

A Bitcoin visszapattan, rövid időre 60.000 dollár alá esett: Mi a következő lépés?

A Bitcoin (BTC), a legnagyobb piaci kapitalizációval rendelkező kriptopénz június 24-én rövid időre 60.000 dollár alá esett. Május 3. óta ez volt az első alkalom,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!