Arthur Hayes fokozatos emelkedést jósol 70.000 dollárra

-

Az ex-BitMEX vezérigazgatója, Arthur Hayes megosztotta véleményét, amely szerint a Bitcoin elérhette a helyi mélypontját, és a következő hónapokban fokozatos emelkedés várható.

Előrejelzései a közelmúltbeli piaci ingadozások következményei, amelyeket különböző makrogazdasági tényezők befolyásoltak.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Arthur Hayes piac elemzése és előrejelzései

Arthur Hayes egy nemrégiben megjelent blogbejegyzésében megosztotta észrevételeit a Bitcoin 58.600 dollár körüli helyi mélypontra való zuhanásával kapcsolatban.

Bár a közelmúltbeli zuhanás sokak reményeit megtörte, Hayes előrevetítette a fellendülést, és azt prognosztizálta, hogy „a Bitcoin 60.000 dollár fölé fog emelkedni, majd augusztusig 60.000 és 70.000 dollár között fog mozogni”.

Mondani sem kell, hogy Hayes előrejelzései mind az elmúlt hét piaci mintáinak gondos elemzésén alapulnak. Szerinte a jelenlegi mintázat egy „jól megérett piaci tisztulást” mutat az elmúlt heti 12%-os visszaesés után.

Forrás. CoinGecko.com

„Az árak a várakozásaimnak megfelelően alakultak” – jegyezte meg Hayes, aki olyan tényezőknek tulajdonította a piac mozgását, mint az amerikai adószezon okozta nyomás, a tegnapi FOMC ülés előtt felgyülemlett spekulációk, valamint a Bitcoin feleződését megelőző hype, ami Hayes szerint „sell the news” viselkedést váltott ki a kereskedőkből.

Gazdasági befolyások a kriptopénzpiacokra

Hayes a posztjában kitért a kriptopénzpiacokat befolyásoló tágabb gazdasági kontextusra vonatkozó vitára is, konkrétan a Federal Reserve mennyiségi szigorításának (QT) mérséklésére és az amerikai államkincstár adósságkibocsátási terveire.

Hayes szerint az amerikai kormány a „lopakodó pénznyomtatás” módszerét követi. E módszer lényege, hogy a Fed a QT szűkítésével lassítja mérlegének csökkentését, és ezzel gyakorlatilag növeli a dollár likviditását, ami ezáltal enyhíti a piaci feltételeket.

„A Fed és a kincstár legutóbbi politikai bejelentései a pénznyomtatás lopakodó formái? Igen” – erősítette meg Hayes. Azt jósolja, hogy „a havi több milliárd dollárnyi likviditás lassú hozzáadása innentől kezdve tompítani fogja a negatív ármozgásokat”.

Más iparági nézőpontok

Jeff Ross, a Vailshire Capital Management alapítója és vezérigazgatója a piac kilátásairól nyilatkozott, szinte ugyanazt az álláspontot osztva, mint Arthur Hayes. Jeff Ross a Fed politikájának stratégiai változásairól beszélt.

„A Fed „retorikai pivotja” a hivatalos átmenet volt a „rossz likviditási feltételekről a kevésbé rosszra” – jelentette ki Ross, ami egy potenciálisan bikás fázist jelez a kriptovaluták számára.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Sőt, az egyik legbefolyásosabb 9institutionális kriptobrókerház, a MatrixPort is megjegyezte, hogy „a Bitcoin a korábbi esetek alapján hajlamos négy-öt hónapig oldalazva mozogni utána” a felemelkedés után.

A Bitcoin 4,2%-os helyreállásával, amellyel a cikk írásakor 59.390 dolláron kereskednek, a piac a rugalmasság jeleit mutatja.

Az iparági vezetők, mint Arthur Hayes és Jeff Ross úgy vélik, hogy a közelmúltbeli visszaesések ellenére a kriptopiacok stabilabb és bikásabb jövőjének alapjai vannak lefektetve.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Olvastad már? Az Ethereum „nagy csalódás” – A szakértő kemény ítéletet mond!

Kiemelt kép

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin 100.000 dollárig: A mélypont és a robbanásszerű mozgások elemzése

A Bitcoin gyorsan 10%-ot esett, ami széleskörű félelmet okozott. A befektetők közül sokan súlyosan érintettek, számos befektető jelentős veszteségekkel és likvidálással néz szembe. Anthony Pompliano...

Masszív bálnák halmozzák fel a Ripple (XRP) és Ethereum tokeneket a piaci volatilitás közepette: Mi a következő lépés?

Vendégbejegyzés A nagybefektetők a kedvezőtlen piaci körülmények ellenére felvásárolják a Ripple (XRP) és egy új Ethereum tokent. Vajon mit jelent a bálnák érdeklődése az XRP jövőbeli árfolyamára...

A Bitcoin visszapattan, rövid időre 60.000 dollár alá esett: Mi a következő lépés?

A Bitcoin (BTC), a legnagyobb piaci kapitalizációval rendelkező kriptopénz június 24-én rövid időre 60.000 dollár alá esett. Május 3. óta ez volt az első alkalom,...

A Chainlink készen áll a nagy kitörésre?

A Chainlink (LINK) hetekig tartó csökkenés után erős fellendülést produkált. A közelmúltban bekövetkezett fordulat során a 12,96 dollár körüli támaszszintet is átlépte. Az ebből a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!