Az Ethereum „nagy csalódás” – A szakértő kemény ítéletet mond!

-

Miközben a Bitcoin (BTC), a vezető kriptopénz a 60.000 dolláros küszöb alá süllyed, elemzők szerint a BTC elérhette a csúcsot ebben a ciklusban.

Az Ethereum (ETH) úgy tűnik, hogy tükrözi a Bitcoin mozgását, mivel mindkét kriptovaluta jelenleg csökkenő tendenciát mutat.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Alex Krüger kriptoveterán a kriptociklus egyediségét kommentálva elmondta,

„A kriptociklust szinte teljes egészében a Bitcoin ETF hajtotta”.

Továbbá hozzátette,

„Az ETH nagy csalódást okozott, de összességében jól teljesített a stakerek és az airdrop farmerek számára”.

Miért veszít fényéből az Ethereum?

Kétségkívül a Bitcoin figyelemre méltó teljesítményt ért el azzal, hogy ebben a ciklusban új rekordokat ért el.

Az Ethereum pozíciója azonban csökkent, a termék-piac illeszkedés és a kiskereskedők népszerűsége tekintetében a Solana mögé szorult.

Ez egy kérdést vet fel: Az Ethereum árfolyama a következő 7 napon belül 2500 dollárra zuhanhat?

Hát, hogy erre válaszoljunk, elemeztük az ETH likviditási szintjeit.

ethereum
Forrás: Hyblock

Az elemzés szerint az Ethereum piacán a 2640 és 2750 dollár közötti likviditási szintek egy csoportja található, amely a magas likviditás miatt vonzza a kereskedőket.

Ezenkívül ez az ársáv egybeesik a tartomány csúcspontjainál megfigyelt bikás megbízási blokkal, ami tovább erősíti annak jelentőségét.

Ez hangsúlyozza, hogy az Ethereum árfolyama várhatóan ebbe a likviditási zsebbe fog esni egy esetleges visszafordulás előtt.

Az ETH értékpapírként való besorolását övező aggályok

Emellett az ETH értékpapírként való besorolását övező folyamatos vita felerősítette az Ethereummal szembeni negatív befektetői hangulatot.

E mérőszámok közepette egy új fejlemény is történt, amelyben Patrick McHenry képviselő, a képviselőház pénzügyi szolgáltatási bizottságának elnöke megjegyezte,

„Az új bírósági beadványok azt mutatják, hogy a @SECGov elnöke, Gary Gensler tudatosan félrevezette a Kongresszust, amikor a #ETH besorolásáról kérdezték egy @FinancialCmte meghallgatáson, amelyen az ügynökségének felügyeletét végezte.”

Mindez rávilágít az Ethereum szabályozási státuszát övező növekvő bizonytalanságra és annak a befektetői hangulatra gyakorolt hatására.

A hasonló érzéseket visszhangozva @TheDustyBC, egy tartalomkészítő az X oldalára fellépve, azt mondta:

„Az Ethereumhoz nem valami kegyes ma az érzelmek”.

A jövő útja

Most azonban a május 1-jén tartott Federal Open Market Committee (FOMC) ülésen tanúsított hawkish hozzáállással.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


És, mivel a hongkongi ETF-ek nagy csalódást okoztak, a vezetők még mindig várják, hogy forduljon a kocka.

Szükségtelen mondani, állítja Krüger,

„A ciklusnak még nincs vége”.

Olvastad már? Vége a Bitcoin 7 hónapos „eufóriájának”?

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Miért emelkedett ma a Bitcoin ára?

A Bitcoin piacán ma gyors fellendülés következett be a 65.000 dollár közeli medvés kereskedési időszakot követően. A piaci tőke 1,3 billió dollárra ugrott, ami egy figyelemre...

Az ETH ETF lehetséges júliusi bevezetése, hogyan fogja újraértelmezni az altcoin piacot

Vendégbejegyzés Az ETH ETF júliusban tervezett elindítása jelentős változásokat hozhat az altcoinok piacán. Elemzők szerint ez a lépés hatással lehet a kereskedési stratégiákra és a piaci értékelésekre. A...

Sorra hagyják el a bálnák a Bitcoint, inkább a mesterséges intelligencia felé fordulnak

A hosszú távú bitcoin-tulajdonosok és a bányászok az elmúlt két hétben az eszköz legnagyobb eladói közé tartoztak. Úgy néz ki, most inkább a mesterséges intelligenciát...

Miért nem emelkedik az altcoinok árfolyama?

Egy ismert kriptoelemző, Miles Deutscher rámutatott egy alapvető problémára, amely miatt az altcoinok lemaradnak a növekedésben a jelenlegi piaci ciklusban. Minden nap ezer új versenyző lép...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!