Vége a Bitcoin 7 hónapos „eufóriájának”?

-

A Bitcoin (BTC) Net Unrealized Profit & Loss (NUPL) mérőszáma azt mutatja, hogy a coin piaca továbbra is az eufória fázisában van, a befektetők körében pedig jelentős nem realizált nyereséget mutat, állapította meg a Glassnode egy új jelentésében.

A BTC-piacról azt mondják, hogy eufórikus állapotban van, amikor széles körben elterjedt az optimizmus és a hit, hogy a coin árfolyama a végtelenségig emelkedni fog.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Ilyenkor a piac gyors árnövekedésnek és az izgalom által táplált megnövekedett kereskedési aktivitásnak lehet tanúja.

A Glassnode szerint, bár ez a fázis a piaci korrekció kezdete óta lehűlt, a coin NUPL 0,5 feletti értéke azt mutatja, hogy az eufórikus elemek továbbra is megmaradtak a BTC-piacon belül.

Santiment szerint,

„E szerint a mérőszám szerint a bikapiac eufórikus fázisa (NUPL>0,5) az elmúlt hét hónapban (is) fennállt. Még a leghatalmasabb emelkedő trendek is tapasztalnak azonban korrekciókat, és ezek az események értékes információkat nyújtanak a befektetők pozicionálásáról és hangulatáról”.

Megvan a helyi mélypont?

A Glassnode szerint a BTC árfolyamának közelmúltbeli korrekciója arra késztette a rövid távú tulajdonosokat (STH-k), különösen azokat, akik egy hét és egy hónap közötti időszakokban tartották az érméjüket, hogy fokozzák a forgalmazást.

A forgalmazási tevékenységük az ilyen piaci korrekciós időszakokban, mint ez, figyelemre méltóvá válik, mivel segíthet a potenciális vételi lehetőségek (helyi mélypontok) azonosításában.

A Glassnode értékelte az egy hét és egy hónap között tartott érmék MVRV arányának történelmi mintázatát, és megállapította, hogy az ilyen bikapiaci korrekciók idején az arány értéke „a 0,9-1-es tartományba esik”.

Ez annyit jelent, hogy azok a befektetők, akik egy hét és egy hónap közötti időszakokban tartották érméiket, általában körülbelül 0% és 10% közötti csökkenést tapasztalnak az eszközeikben, ami eladásra készteti őket.

bitcoin
Forrás: Glassnode

Az on-chain adatszolgáltató a realizált veszteséget is figyelembe vette az egyhetes és egyhónapos entitások által.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A történelmi precedensek azt mutatják, hogy ha ez a mérőszám 1 fölé megy, az arra utal, hogy az STH-k pánikszerűen veszteséggel adnak el.

bitcoin
Forrás: Glassnode

A Glassnode mindkét mérőszámból származó olvasatait kombinálta, és arra a következtetésre jutott:

„Mivel az ár a 60.000 dollár és 66.700 dollár közötti tartományban van, az MVRV feltétel teljesül, és azt lehet állítani, hogy a piac egy helyi alulképződést alakít ki. Ettől függetlenül egy tartós áttörés az említett MVRV-szint alá pánikhullámot hozhat létre, és új egyensúlyi helyzet megtalálását és kialakítását kényszerítheti ki”.

Olvastad már? Ez az elemző azt mondja, hogy el kell adni a BTC májusban, és távozni kell

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Egyre meghatározóbbak az intézményi befektetők a bitcoin piacán

Az intézményi befektetők kulcsfontosságú szerepet játszanak a bitcoin piacán. A Glassnode legújabb elemzése szerint a nagy szervezetek, mint az ETF-ek, bányászok, kormányok és tőzsdék, összesen...

13 éve nem volt ilyen alacsony a bitcoin velocityje, de mit jelent mindez?

A bitcoin forgalma 13 éve a legalacsonyabb szintre esett, ami arra utal, hogy ma már inkább „digitális aranynak” tekintik, mint elektronikus készpénznek. Az aktuális on-chain adatok...

A kriptokereskedő, aki 2000 dollárból 20 millió dollárt csinált, megjósolja a következő 1000-szeres befutót

Vendégbejegyzés Egy ismert kriptokereskedő, aki 2000 dollárból 20 millió dollárt csinált a 2021-es bikapiacokon történő előértékesítő befektetéseiből, hatalmas FOMO-t és aranylázra készteti a bálnák és az...

Dogecoin (DOGE) árfolyam elemzés 06.14.

Prémium Dogecoin (DOGE) A bikák és a medvék gyakori időközönként megmutatják dominanciájukat, és ennek eredményeként a legtöbb token értéke egy előre meghatározott tartományon belül mozog. Mindeközben némi pozitív...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!