Ez az elemző azt mondja, hogy el kell adni a BTC májusban, és távozni kell

-

A kriptovaluták májusban történő eladásának kumulatív hozama több mint 1000%-kal meghaladta a szeptemberi vagy az év bármely más időszakában történő eladást.

Nic Puckrin, a Coin Bureau kriptoinformációs portál társalapítója és vezérigazgatója úgy gondolja, hogy a bitcoinjaink (BTC) májusi eladása sokkal jövedelmezőbb lenne, mint az eszközök szeptemberi eladása.

btc
Forrás: X

Tweete szerint ugyanis a májusi kriptopénzek eladásának kumulatív hozama több mint 1000%-kal felülmúlta a szeptemberi vagy az év bármely más időpontjában történő eladást.

Add el májusban és lépj le

Puckrin kifejtette, hogy az „Sell in May, Go Away” kifejezés a hagyományos pénzügyi területről származik, és a szezonalitás hatására utal.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A közmondás évszázadokra nyúlik vissza, és azt állítja, hogy az év legjobb hat hónapja a részvények szempontjából novembertől áprilisig tart, ami azt sugallja, hogy a befektetőknek májusban el kellene adniuk, és októberig várniuk kellene az újbóli vásárlással.

A mondás a kriptoszektorra is vonatkozhat, mivel az elmúlt öt évben a BTC októberi vásárlása és áprilisi eladása 1449%-os kumulatív hozamot hozott, szemben a májusi vásárlással és a szeptemberi eladással, ami -29%-os negatív hozamot eredményezett.

Puckrin a K33 kriptopénz-kutató cég jelentését idézte állításai alátámasztására, és hangsúlyozta, hogy más tanulmányok is hasonló eredményeket mutattak ki ugyanezen stratégia esetében.

A Coin Bureau vezérigazgatója ezért úgy véli, hogy a kripto befektetők több profitot realizáltak volna, ha a múlt hónapban eladják eszközeiket, különösen miután a BTC március közepén először 73.700 dollárig emelkedett, és a hónap hátralévő részében 70.000 dollár körül kereskedtek vele.

btc
Forrás: X

A BTC piaci hangulata hűl

A láncon belüli mutatók és a makrogazdasági feltételek azt sugallják, hogy a befektetők számára talán már túl késő lehet eladni az eszközeiket, mivel a május rosszul indult, és a piaci hangulat kezdett lehűlni.

A Bitcoin Fear and Greed Index azt mutatja, hogy a kiskereskedelmi hangulat csökken, mivel semleges területen van. Puckrin szerint a Bitcoin keresési trendek csökkentek, és az X tele van vészjósló posztokkal.

Az intézmények is úgy tűnik, hogy kevésbé optimisták a kripto befektetési termékekkel kapcsolatban, amit az amerikai spot Bitcoin tőzsdén kereskedett alapok (ETF) piacán az elmúlt öt egymást követő kereskedési napon folyamatos kiáramlást tapasztaltak.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Még a Hongkongban újonnan indított ETF-ek is jóval kisebb beáramlást tapasztalnak, mint azt az elemzők előre jelezték.

Puckrin emellett nyilvánosságra hozta, hogy a perpetual finanszírozási ráták jelentősen csökkentek, és a chicagói árutőzsdei határidős ügyletek nem ETF-alapok által tartott open interestje 2023 októbere óta a legalacsonyabb szintre esett.

Mindeközben a BTC több mint 22%-ot esett az eddigi csúcsához képest, és a cikk írásakor 57.100 dolláron cserélt gazdát.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Olvastad már? Újabb adag bitcoint vásárolt a MicroStrategy, már hihetetlen mennyiséget birtokolnak

Kiemelt kép

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Az amerikai részvények most még a bitcoinnál is jobb választásnak számítanak?

A bitcoin a második negyedévben alulteljesítette az amerikai részvényeket, és ez a tendencia a harmadik negyedévben is folytatódhat. Quinn Thompson, a Lekker Capital kripto fedezeti alap...

118 millió dollárnyi kriptó likvidálódott a bitcoin volatilitása miatt

Csütörtökön a bitcoin reggel 7 óra körül coinonként 66.455 dolláron tetőzött, de délre 64.516 dollár körüli szintre esett.  A volatilis mozgások hatására 118,82 millió dollárnyi pozíció...

A legjobb altcoinok idén árrekordokat fognak dönteni

Vendégbejegyzés A 2024-es bikafutás teljes lendületben van, számos altcoin új magasságok elérésére készül. Az idei év a tapasztalt kedvencek és a friss versenyzők keverékét mutatja be,...

Óriási növekedés a Shibarium hálózati aktivitásában

Az elmúlt hétvégén a Shibarium hálózat jelentős növekedést tapasztalt a tranzakciók számában, 441%-os emelkedést érve el. Az adatok szerint az aktivitás szombaton szó szerint az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!