Májusban hirdetik ki, hogy mekkora kártérítést kell fizetnie a becsődölt Terraform Labs alapítójának

-

A SEC azt javasolta, hogy Do Kwon és a Terraform Labs körülbelül 5,3 milliárd dollárt fizessen vissza jogtalan nyereség, előzetes kamat és polgári büntetés címén, míg a cég csapata ennek a töredékét, csak 1 millió dollárt javasolt.

Hogyan történik a jóvátétel?

Miután egy esküdtszék csalásért elmarasztalta a Terraform Labs vállalatot, és alapítóját, Do Kwont az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdebizottsága (SEC) által indított perben, egy szövetségi bíró elrendelte a feleknek, hogy tárgyalják meg a millióktól a milliárdok dollárig terjedő lehetséges kártérítést.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az Egyesült Államok New York-i déli kerületi szövetségi bíróságán április 29-én benyújtott beadványban Jed Rakoff bíró kijelentette, hogy a SEC, Kwon és a Terraform Labs ügyvédeinek május 22-én kell megjelennie a bíróságon, hogy bemutassák a javasolt kártérítések indoklását az esküdtszék ítélete után.

Mindkét résztvevő fél, a SEC és a cég is benyújtotta már a beadványát a jogtalan nyereség visszafizetésére és a polgári büntetésre vonatkozó kérelmével kapcsolatban, de Rakoff bíró rendelete lehetővé tette a kiegészítést a bírósági megjelenés előtt.

Milliárdok sorsa függ a döntéstől

Terraform Labs
Forrás: Courtlistener

A SEC azt kérte, hogy Kwon és a Terraform Labs körülbelül 4,7 milliárd dollárt fizessen vissza jogtalan nyereségként és előzetes kamatként, valamint 520 millió dollárt polgári büntetésként, összesen tehát 5,3 milliárd dollárt.

A Terraform Labs jogi csapata 1 millió dolláros polgári büntetést javasolt, és nem gondolták, hogy jogtalan nyereség visszafizetését is vállalniuk kellene. Mindkét félnek májusban kell kiegészíteni, részletezni a meglévő javaslatait.

Április 5-én az esküdtszék a SEC által indított perben csalásért elmarasztalta a Terraform Labs vállalatot és Kwont, a cég alapítóját.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Kwon nem tudott személyesen részt venni a tárgyaláson, miután 2023-ban hamis úti okmányok használata miatt letartóztatták Montenegróban.

A Terraform Labs alapítója továbbra is az országban tartózkodik, miközben a montenegrói bíróságok mérlegelik az Egyesült Államokból és Dél-Koreából érkezett kiadatási kérelmeket.

Nincs meg a pénz

A cikk írásának idején még nem volt világos, hogy Kwon képes lesz-e részt venni az amerikai bírósági tárgyaláson május 22-én.

A Terraform Labs tárgyalása azóta is tart, mióta a cég januárban csődvédelmet kért.

A cég becslései szerint a csődbejelentéskor a tartozások és a vagyoni eszközök között 100 és 500 millió dollár közötti volt a különbség.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Olvastad már? A Bitcoin árfolyama 58.000 dollár alá zuhan – Merre fog most menni a BTC?

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Binance együttműködik a makaói igazságszolgáltatással a bűnüldözés megerősítése érdekében

A Binance, az egyik vezető kriptovaluta-tőzsde, összefogott a makaói igazságszolgáltatással, hogy úttörő szerepet vállaljon egy személyes bűnüldözési képzési programban, ami jelentős mérföldkő a bűnüldöző szervekkel...

A szakértők fogadásokat kötnek a mémcoin rallyra a jelenlegi mélypont után: Melyik emelkedik először?

Vendégbejegyzés A mémcoinok a közelmúltban figyelemre méltó zuhanást éltek át, ami felkeltette az elemzők és a kereskedők érdeklődését. A piaci feltételek 2024-ben bikás trendnek kedveznek, a szakértők...

John Bollinger megtörte a csendet a Bitcoin áráról

A Bitcoin árfolyama az egekbe? John Bollinger feltárja a legfontosabb piaci meglátásait. John Bollinger, pénzügyi elemző és a Bollinger-szalagok megalkotója nemrég megosztotta gondolatait a Bitcoin (BTC)...

Tovább gyorsul a kriptoeszközök adoptációja

Richard Teng, a világ legnagyobb kriptotőzsdéje, a Binance vezérigazgatója szerint a digitális pénzügyi eszközök és a Web3 által generált változás csak az internet, a telefonok...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!