A Bitcoin árfolyama 58.000 dollár alá zuhan – Merre fog most menni a BTC?

-

A Bitcoin (BTC) 10%-kal zuhant a korábban, április 30-án elért helyi csúcsához képest. A cikkírás idején éppen 58.000 dollár alatt kereskedtek vele, jóval a korábbi 59.200 – 61.000 dolláros keresleti zónán kívül.

Érdemes kiemelni, hogy a BTC csak az elmúlt 1 órában több mint 3,5%-kal zuhant.

bitcoin
Forrás: tradingview.com

A Rekt Capital kriptoelemző szerint azonban a Bitcoin még nem került ki a veszélyzónából.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az elemző összehasonlította a Bitcoin jelenlegi ármozgását azzal, ami a 2020-as és 2016-os ciklusban történt, közvetlenül a feleződés után. Bár a történelem talán nem ismétlődik pontosan, de az biztos, hogy hasonló.

Közel vagyunk a Bitcoin mélypontjához?

A feleződés utáni 2024-es ármozgás jobban hasonlít a 2016-os évhez, mint a 2020-as évhez – állította a RektCapital. Akkor 21 nappal a feleződés után 11%-os lefelé irányuló lejtmenet következett be.

Ha ugyanez megismétlődne, akkor a BTC árfolyamának 52 ezer dollárig való zuhanására számíthatunk.

A 60.000 dolláros régió az elmúlt két hónapban technikailag jó támaszzóna volt. Azonban a támasz minden egyes újratesztelése gyengíti azt. Ez lehet az a jelenség, ami áttöri ezt a szintet.

Addig is, amíg ez nem történik meg, a vevők megpróbálhatják megvenni a mélypontot.

A kötéltáncot nehéz végigjárni, és a legtöbb kereskedő talán inkább az oldalvonal mellett marad, és vár egy pozitív reakcióra, vagy az 59.000 dolláros szint alá esésre, és megpróbálnak shortolni.

Forrás: Coinalyze

A spot CVD okot adott a befektetőknek az aggodalomra. Március közepe óta csökkenő tendenciát mutat, és egy február végéig visszanyúló támaszszint alá tört.

A precíziós kereskedés itt kezdődik, Útmutató a TradingView sikeres használatához!

Ezzel megerősítette a HTF-en a medvés erőt, és csökkentette az esélyét annak, hogy a 60 ezer dolláros keresleti zónából újabb pattanás következzen be.

Az Open Interest szintén csökkenő tendenciát mutatott, és medvés hangulatot vázolt.

Íme, miért egészséges ez a visszalépés hosszú távon

Forrás: CryptoQuant

A korrigált kiadott output nyereségarány (aSOPR) egy hónappal ezelőtt masszívan felfelé mozdult 1,1-re, de a cikkírás idején 1,029-re esett vissza. 2020 májusában és augusztusában hasonló forgatókönyv játszódott le.

Amikor a túlbuzgó bikák kénytelenek voltak leépíteni a tőkeáttételt, a piacon fenntarthatóbb rali következett be, amelyet a spotkereslet támogatott.

bitcoin
Forrás: CryptoQuant

A becsült tőkeáttételi arány 2024-ben többször is 0,18 fölé ugrott, de kénytelen volt visszaszorulni. Ez azt mutatta, hogy a túlzottan tőkeáttételes pozíciókat a legutóbbi esés nagyrészt eltörölte.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Ez azonban még nem jelenti azt, hogy a BTC pozitív árreakciót fog tapasztalni. Az 59.400 dolláros szint alá történő elmozdulás esetén az árak valószínűleg az 55.000 és 52.000 dolláros támaszzónákig fognak esni.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Olvastad már? A kripto szakértők is szemmel tartják ezt az új GambleFi platformot

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Kiterjedt FUD-dal néz szembe a Bitcoin a közösségi oldalakon

A Santiment Bitcoinra vonatkozó közösségi hangulatjelzője pirosan villog, mivel a vezető kriptovaluta árfolyama a 65.000 dolláros szint körül mozog. A Santiment kriptopénz-intelligencia platform adatai szerint a...

A piaci szakértő, aki 2023-ban sikerre vitte a Solana-t, öt altcoint azonosított 55x potenciáljával

Vendégbejegyzés A piaci szakértő, aki korábban a Solana 2023-ban sikerre vitte, most öt új altcoint emel ki, amelyek jelentős növekedési potenciállal rendelkeznek. A jelenlegi, 2024-es bikafutamban...

3 millió dollárt sikerült visszaszereznie a Krakennek a Certikkel folytatott fiaskója után

Nick Percoco, a Kraken biztonsági főnöke megerősítette, hogy a kriptotőzsde visszaszerezte a számlájáról nemrég ellopott pénzösszegeket, amit egy sebezhetőséget követően veszített el. Június 20-án Percoco az...

Maximalizáld a hozamod: fedezd fel a mesterséges intelligencia előnyét az RCO Finance-szel

Vendégbejegyzés A jelenlegi AI hype közepette egy úttörő AI kriptokereskedési platform, a RCO Finance kihasználta az AI és a gépi tanulás (ML) erejét, hogy forradalmasítsa a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!