Megszűnt defi protokolltól loptak el nagy összeget

-

Körülbelül 181.000 dollár értékű kriptovaluta tűnt el a Yield Protocol tárcáiból az Arbitrum blokkláncon.

A hackerek a már nem működő decentralizált pénzügyi (DeFi) kölcsönzési protokoll, a Yield Protocol okosszerződéseit kihasználva tudták ellopni a pénzeszközöket.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Megszűnt DeFi protokoll, de a tárcák még aktívak

A Yield Protocol 2023 decemberében megszűnt, az üzleti kereslet hiányára és a globális szabályozási nyomásra hivatkozva.

Ezt követően a Yield Protocol számos alkalommal figyelmeztette a befektetőket, hogy zárják be pozícióikat, vonják ki a pénzüket és fizessék vissza a folyamatban lévő kölcsönöket.

A figyelmeztetések ellenére egy ismeretlen hacker körülbelül 181.000 dollár értékű kriptovalutát lopott el a Yield szerződéseiből az Arbitrum blokkláncon.

defi
Forrás: X

A hackelést először a PeckShield blokklánc-elemző cég jelentette be, majd a CertiK megerősítette.

„A támadó a pool token egyenlege és a teljes kínálat közötti eltérést kihasználva villámkölcsönt vett fel, majd ezzel extra pool tokeneket vont ki.”

Egyszer már feltámadt, de valószínűtlen a duplázás

A Yield Protocol hivatalos támogatása 2024. február 2-án megszűnt, és a feltört források helyreállítására tett kísérletek valószínűtlennek tűnnek, annak ellenére, hogy a protokollnak már volt hasonló próbálkozása.

defi
Forrás: Yield Protocol

2023 márciusában a Yield Protocol 10 másik decentralizált pénzügyi protokollal együtt szenvedett el veszteségeket az Euler Finance kölcsönzési protokoll elleni támadás során.

2023 júliusára a Yield Protocol teljes mértékben felépült az Euler-támadásból.

Akkoriban a Yield Protocol az Eulerrel együttműködve dolgozott a források visszaszerzésén 26 új szerződés telepítésével és körülbelül 300 engedélyezett lehívás végrehajtásával a fix hozamú token lejárati idejének visszaállítására és a protokoll helyreállítására.

A precíziós kereskedés itt kezdődik, Útmutató a TradingView sikeres használatához!

Mintha csökkenne a csalások száma

Az Immunefi blokklánc-biztonsági cég nemrégiben arról számolt be, hogy a 2024 első negyedévében a hackelések és csalások miatti veszteségek 23%-kal csökkentek 2023-hoz képest.

A jelentés szerint 2024 első negyedévében körülbelül 336,3 millió dollár ment veszendőbe hackelési és csalási incidensek miatt, szemben a 2023 azonos negyedévében bekövetkezett 437,5 millió dollárral.

A jelentés 46 hackelést és 15 csalási esetet azonosított. A legnagyobb veszteséget az Orbit Bridge cross-chain bridge protokoll szenvedte el, 81,7 millió dolláros kárral.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Olvastad már? Mikortól kezdődik az altcoin szezon és mely kriptovalutákat érdemes előtte megvenni?

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Binance együttműködik a makaói igazságszolgáltatással a bűnüldözés megerősítése érdekében

A Binance, az egyik vezető kriptovaluta-tőzsde, összefogott a makaói igazságszolgáltatással, hogy úttörő szerepet vállaljon egy személyes bűnüldözési képzési programban, ami jelentős mérföldkő a bűnüldöző szervekkel...

A szakértők fogadásokat kötnek a mémcoin rallyra a jelenlegi mélypont után: Melyik emelkedik először?

Vendégbejegyzés A mémcoinok a közelmúltban figyelemre méltó zuhanást éltek át, ami felkeltette az elemzők és a kereskedők érdeklődését. A piaci feltételek 2024-ben bikás trendnek kedveznek, a szakértők...

John Bollinger megtörte a csendet a Bitcoin áráról

A Bitcoin árfolyama az egekbe? John Bollinger feltárja a legfontosabb piaci meglátásait. John Bollinger, pénzügyi elemző és a Bollinger-szalagok megalkotója nemrég megosztotta gondolatait a Bitcoin (BTC)...

Tovább gyorsul a kriptoeszközök adoptációja

Richard Teng, a világ legnagyobb kriptotőzsdéje, a Binance vezérigazgatója szerint a digitális pénzügyi eszközök és a Web3 által generált változás csak az internet, a telefonok...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!