Rekordnyereségről, 1,6 milliárd dollár profitról számolt be a Coinbase a második negyedévben, az Ethereum kereskedése meghaladja Bitcoinét.

A Coinbase rekordnyereséget és bevételt könyvelhetett el a június 30-án zárult három hónapban.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A Coinbase kedden jelentette be a második negyedév eredményét, valamivel több mint 1,6 milliárd dolláros nyereséget könyvelve el, ami közel kétszerese az első negyedévben elért eredménynek.

A vállalat 2,03 milliárd dolláros bevételt is bejelentett, ami meghaladja az elemzői előrejelzéseket, amelyek 1,88 milliárd dollárra szóltak.

A vállalat a felhasználói aktivitás megugrásáról is beszámolt, megjegyezve, hogy a kiskereskedelmi „havi tranzakciós felhasználók (MTU) száma 8,8 millióra nőtt, ami 44%-os növekedés 2021 első negyedévéhez képest”, és hogy az ellenőrzött felhasználók teljes bázisa 68 millióra emelkedett.

És a Coinbase talán végre megtalálja a módját annak, hogy hogyan diverzifikálja a bevételi forrásait, a vállalat ugyanis arról számolt be, hogy több mint 100 millió dollárt hozott be az előfizetésekből és szolgáltatásokból – ez a szám azonban még mindig eltörpül a tranzakciós díjakból származó 1,9 milliárd dolláros bevétel mellett.

Egy másik jelentős mérföldkő, hogy az Ethereum kereskedési volumene először előzte meg a Bitcoinét a platformon: az Ethereum a volumen 26%-át tette ki, szemben a Bitcoin 24%-ával:

A részvényeseknek írt második negyedéves levelében a Coinbase a kriptopiac résztvevőinek növekvő változatosságát is kiemelte.

A vállalat megjegyezte, hogy már több mint 9000 intézményi ügyféllel rendelkezik, és rámutatott, hogy a Sotheby’s aukciósház az elmúlt negyedévben bonyolította le első kriptós tranzakcióját.

A Coinbase részvényárfolyama az elmúlt hetekben emelkedett, kedd reggel a 280 dollárt súrolta.

Ez jelentős javulást jelent a részvény számára, amellyel júniusban még 220 dolláron kereskedtek, de még mindig messze van a 342 dolláros rekordárfolyamától, amelyet nem sokkal a vállalat májusi tőzsdére lépése után ért el.

A keddi órák után a COIN jelöléssel forgalmazott részvények 2% körüli emelkedést mutattak.

Bár a Coinbase negyedéves eredménye messze meghaladta a várakozásokat, ez nagyrészt a kriptopiacok tavasszal tapasztalt példátlan volatilitásának volt köszönhető – egy olyan időszaknak, amikor a Bitcoin 60.000 dollár feletti történelmi csúcsot ért el, majd rövid időre ennek felére esett vissza.

Mivel a Coinbase a pénzének nagy részét a kereskedési díjakból szerzi, a vállalat profitált mind a bikapiac felfutásából, mind az azt követő összeomlásból – ami valószínűleg nem fog megismétlődni a harmadik negyedévben, amelyet csökkent volatilitás jellemez.

A Coinbase elismerte, hogy a volatilitás hajtotta a második negyedéves eredményét, és figyelmeztetett, hogy nem valószínű, hogy megismétli ezt a teljesítményt.

„Ennek eredményeként úgy gondoljuk, hogy a kiskereskedelmi MTU-k és a teljes kereskedési volumen alacsonyabb lesz a harmadik negyedévben a második negyedévhez képest” – mondta a vállalat.

A részvényesi levélből további figyelemre méltó szempontok, hogy a Coinbase „több eszközt tett kereskedésre elérhetővé, mint amennyit 2020-ban egész évben listázott”, és most 83 eszközt támogat a kereskedés és 142-t a letétkezelés tekintetében, valamint hogy a letéti bevételek az első negyedévhez képest 35%-kal, összesen 35 millió dollárra nőttek.

A magyar INLOCK-nál több mint 8%-os kamatot is kaphatsz kriptomegtakarításaid után.

Ez utóbbi szám figyelemre méltó, mivel a letétkezelésből származó bevétel – a digitális eszközök tárolása a nagy ügyfelek nevében – nem függ a volatilitástól, és ez már évek óta kulcsfontosságú stratégiai cél a vállalat részéről.

Olvastad már? A kriptoanyunak nem tetszik az SEC legújabb húzása

Forrás: decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!