Hester Peirce „kriptoanyu” bírálja az SEC 10 millió dolláros egyezségét a Poloniexszel, megkérdőjelezve azokat átláthatatlan szabályozásokat, amelyekkel az amerikai kriptocégeknek meg kell birkózniuk.

Hester Peirce SEC-biztos, akit a köznyelvben „kriptoanyuként” emlegetnek, bírálta az amerikai Értékpapír- és Tőzsdebizottság (SEC) 10 millió dolláros egyezségét a Poloniex kriptopénztőzsdével.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Az SEC augusztus 9-én jelentette be a 10 millió dolláros egyezséget. A Poloniexet azzal vádolják, hogy 2017 júliusa és 2019 novembere között nem regisztrált értékpapírokkal való kereskedést segített elő.

Az SEC azt állította, hogy a Poloniex alkalmazottai „belsőleg kijelentették”, hogy „agresszívan” meg akarják kerülni az értékpapír-szabályozást, hogy növeljék piaci részesedésüket azáltal, hogy olyan új digitális eszközöket vezetnek be a tőzsdére, amelyek az 1946-os Howey-teszt alapján értékpapírnak minősülhetnek.

A Poloniex úgy döntött, hogy nem ismeri el és nem is tagadja a vétkeit.

Ugyanezen a napon Peirce nyilvános nyilatkozatban ostorozta a szabályozóhatóság tevékenységét, hangsúlyozva az átláthatatlan szabályozási keretet, amelyek között a kriptofókuszú cégeknek navigálniuk kell az Egyesült Államokban.

A biztos több olyan szabályozási kérdést is kiemelt, amelyek miatt az SEC-t bírálták, mert nem tisztázta a digitális eszközökkel foglalkozó vállalkozásokkal kapcsolatban többek között azt, hogy hogyan kell meghatározni, hogy egy eszköz értékpapírnak minősül-e, és milyen engedélyek és mentességek szükségesek megfelelően egy kriptopénztőzsde működtetéséhez:

„Tekintettel arra, hogy milyen lassan határoztuk meg, hogy a szabályozott szervezetek hogyan léphetnek kapcsolatba a kriptovalutákkal, a piaci résztvevők érthető módon meglepődhetnek, ha most a végrehajtási fegyverekkel a kezünkben lépünk a színre, és azzal érvelünk, hogy a Poloniex nem volt bejegyezve vagy nem mentesség alapján működött, ahogy kellett volna”.

Peirce hozzátette, ha a Poloniex megpróbált volna értékpapírtőzsdeként vagy alternatív kereskedési rendszerként (ATS) regisztrálni az SEC-nél, a cég „valószínűleg várt volna… és várt volna… és várt volna még egy kicsit”.

A magyar INLOCK-nál több mint 8%-os kamatot is kaphatsz kriptomegtakarításaid után.

A USD coin (USDC) stablecoint kibocsátó Circle 2018-ban 400 millió dollárért vásárolta fel a Poloniexet. A következő év októberében a Circle kiváltotta a Poloniex tőzsdei üzletágát, eladva azt egy befektetői konzorciumnak.

2019 novemberében a Cointelegraph arról számolt be, hogy a Tron (TRX) alapítója, Justin Sun is ott volt a tőzsdét megvásárló befektetők között.

Olvastad már? 5 dolog, amire a héten figyelni kell a Bitcoinnal kapcsolatban

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!