Elon Musk úgy véli, a recesszió még hosszú ideig eltarthat

-

A Tesla és a SpaceX vezetője 2024 tavaszánál előbb nem lát esélyt a recesszióból való kilábalásra.

Elmondása szerint a cégei jó pozícióban vannak, de ez nem igaz a piac összes szereplőjére.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A meglátásait a Twitteren osztotta meg, miután a Dogecoin alapítója, Billy Markus úgy tweetelt, hogy „a koronás számok alacsonyak, most a gazdasági válság és az atomháború miatt kell aggódni”.

Musk úgy fogalmazott, hogy jó lenne legalább egy nyugodt év, amikor nem történik semmi nagy horderejű dolog.

A recesszióról szólva elmondta, hogy őszerinte 2024 elejéig valószínűleg nem lesz kilábalás.

Hogy a helyzet lehet-e még rosszabb, az több mindentől függ, de elmondása alapján a Tesla és a SpaceX jó helyzetben vannak, de ez nem igaz a többi cég mindegyikére.

„A válság kiváló lehetőség arra, hogy a cégek, amelyeknek nem szabadna léteznie, végre tényleg megszűnjenek létezni.”

A Tesla nemrégiben hozta nyilvánosságra a harmadik negyedéves beszámolóját, Musk pedig ennek kapcsán a világgazdaságról is szót ejtett.

„Kína recesszióval küzd az áruhiány miatt, Európa recesszióval küzd az energiahiány miatt. Észak-Amerika jól áll, de a FED kamatemelései túlzottnak tűnnek, szerintem hamarosan visszavesznek a tempóból.”

Musk még augusztusban úgy nyilatkozott, hogy szerinte az inflációs csúcs megvolt, de a válság még sokáig eltarthat.

Sok vállalati vezető hiszi, hogy a válság elkerülhetetlen, egy nemrégiben lezajlott felmérésből kiderül, hogy az USA esetén 98%, az EU esetén pedig 99%-os bizonyossággal várnak recessziót a közeljövőben a cégvezetők.

David Solomon, a Goldman Sachs vezetője szintén úgy véli, hogy nagy esély van egy amerikai válságra, míg a JPMorgan Chase vezetője, Jamie Dimon hat hónapon belülre teszi a válság elmélyülésének a kezdetét.

Egy másik híres befektető, Jim Rogers szerint a legutóbbi korok legnagyobb válságával néz szembe a gazdaság, míg az ismert aranyrajongó,Peter Schiff szerint a FED kamatpolitikája fogja bedönteni a piacokat, pénzügyi válságot és recessziót okozva.


Olvastad már? Előbb a 100k, aztán brutális medvepiac vár a BTC-re egy elemző szerint

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

Solana – Long vagy short? A SOL kereskedők álláspontja

A Solana alapítvány legutóbbi frissítése szerint a Solana devnet sikeresen újraindult és újraindította a normál működést. A fejlesztői környezet április 19-én a hajnali órákban ment tönkre....

72 embert tartóztatnak le a JPEX-botrány kapcsán

A hongkongi rendőrség 29,37 millió dollár értékű, a JPEX-hez kapcsolódó pénzeszközöket fagyasztott be a városállam állítólagos legnagyobb csalásában. A hongkongi hatóságok több mint 70 személyt tartóztattak...

A Bitcoin negyedik feleződése immár befejeződött

Ime, mit jelenthet a most befejezett felezés a bányászok és a befektetők számára. A Bitcoin negyedik feleződése, a kriptopénzek világában négyévente bekövetkező, nagy várakozással kísért esemény...

A szakértők szerint ezek a rejtett kripto drágakővek hamarosan berobbannak

Vendégbejegyzés A kriptopiac bővelkedik lehetőségekben, mivel 2024-ben új szakaszba lép. A szakértők néhány kiválasztott kriptovalutára összpontosítottak, amelyek jelentős növekedésre vannak kilátásban. Ebben a cikkben mélyrehatóan elemezzük ezeket...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!