Az FTX „egyszeri” 6 millió dolláros kártérítést ad az adathalászok áldozatainak

-

Az FTX alapítója, Sam Bankman-Fried elmondta, hogy a tőzsde nem fogja „szokásává tenni a kártalanítást” azon felhasználók esetében, akiket „a cég hamisított változataival vernek át”.

Az FTX kriptovaluta-tőzsde mintegy 6 millió dolláros kártérítést fog nyújtani egy adathalász átverés áldozatainak, amely lehetővé tette a hackerek számára, hogy egyes FTX-felhasználók számláin jogosulatlan kereskedéseket hajtsanak végre.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Az FTX alapítója és vezérigazgatója, Sam Bankman-Fried október 23-án egy Twitter-threadben azt írta, hogy a tőzsde általában nem nyújt kártérítést azon felhasználóinak, akiket „más cégek hamisított verziói vertek át a térben”, de ebben az esetben kártalanítja a felhasználókat.

Bankman-Fried szerint ez egy „egyszeri dolog” volt, és az FTX  „a jövőben nem fog ilyet tenni”.

„EZ NEM ELŐZETES” – írta, tisztázva, hogy csak az FTX-felhasználók veszteségeit térítik meg.

A legutóbbi adathalász támadás során a támadók felhasználói fiókok alkalmazásprogramozási interfész (API) kulcsait szerezték meg, amelyek lehetővé tették számukra, hogy jogosulatlan kereskedést folytassanak a kriptotőzsdei számláikkal.

A támadásra október 21-én derült fény, miután a 3Commas közölte, hogy riasztották, miszerint egyes felhasználói jogosulatlan kereskedési tevékenységet folytatnak.

A kezdeti vizsgálatot követően az FTX és a 3Commas a további veszteségek elkerülése érdekében felfüggesztette a gyanús számlákat, és letiltotta az összes kompromittált API-kulcsot.

Október 19-én Bankman-Fried közzétett egy blogbejegyzést, amelyben részletesen kifejtette gondolatait a kriptorendszer szabályozásáról. Ez tartalmazta az általa „5-5 szabványnak” nevezett javaslatot, amely szerint a hackerek vagy 5 millió dollárt vagy az ellopott összeg 5%-át tartják meg, amelyik kisebb.

Legutóbbi tweet-szálában úgy gondolta, itt az ideje kipróbálni az újonnan kitalált szabványt, és arra kérte a hackert, hogy 24 órán belül küldje vissza az ellopott pénz 95%-át, körülbelül 5,7 millió dollárt, mondván, hogy „felmentik őket”

Október a kriptoközösségben a „hacktober” elnevezést kapta, mivel a Chainalysis október 13-án felfedte, hogy 2022 októbere volt az eddigi „legnagyobb hónap” a hackelési aktivitás szempontjából, annak ellenére, hogy a jelentés még a hónap felénél sem járt.

A jelentés időpontjában a hónap eleje óta több mint 125 különálló incidens során mintegy 3 milliárd dollárt sikerült különféle támadóknak meglovasítani.


Olvastad már? Egy opciós stratégia, amit a profi kereskedők is használnak most

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

Solana – Long vagy short? A SOL kereskedők álláspontja

A Solana alapítvány legutóbbi frissítése szerint a Solana devnet sikeresen újraindult és újraindította a normál működést. A fejlesztői környezet április 19-én a hajnali órákban ment tönkre....

72 embert tartóztatnak le a JPEX-botrány kapcsán

A hongkongi rendőrség 29,37 millió dollár értékű, a JPEX-hez kapcsolódó pénzeszközöket fagyasztott be a városállam állítólagos legnagyobb csalásában. A hongkongi hatóságok több mint 70 személyt tartóztattak...

A Bitcoin negyedik feleződése immár befejeződött

Ime, mit jelenthet a most befejezett felezés a bányászok és a befektetők számára. A Bitcoin negyedik feleződése, a kriptopénzek világában négyévente bekövetkező, nagy várakozással kísért esemény...

A szakértők szerint ezek a rejtett kripto drágakővek hamarosan berobbannak

Vendégbejegyzés A kriptopiac bővelkedik lehetőségekben, mivel 2024-ben új szakaszba lép. A szakértők néhány kiválasztott kriptovalutára összpontosítottak, amelyek jelentős növekedésre vannak kilátásban. Ebben a cikkben mélyrehatóan elemezzük ezeket...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!