Egy évtized után távozik a Ripple egyik vezető mérnöke

-

Nik Bougalis elsősorban a fizetésekre összpontosító XRP Ledger nyílt forráskódú kódprojektjein dolgozott, amelyek közül kiemelkedik az NFT-k bevezetésének közelmúltbeli előmozdítása.

A Ripple Labs mérnöki igazgatója, Nik Bougalis közel 10 év után távozik a cégtől, ezzel ő lett a kriptopiac legújabb, régóta szolgáló vezetője, aki távozik a területről.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Egy október 22-i tweetben Bougalis megjegyezte: „évtizedes utam a Ripple-nél fantasztikus (bár fárasztó és mindent felemésztő) volt. Egy olyan projekten dolgozhattam, amit szeretek, egy olyan cél érdekében, amiben hiszek. De ez az utazás néhány héten belül véget ér.”

Érdekes módon a Ripple fejlesztője megjegyezte, hogy legközelebb nem egy blokkláncprojekthez vagy vállalathoz fog csatlakozni.

„Ami a következőt illeti? Majd beszélek róla, ha eljön az ideje, de NEM csatlakozom egy másik blokkláncprojekthez/céghez, sem NFT-kkel, sem defi-jal nem foglalkozom” – mondta.

Bougalis hosszú szoftvermérnöki és kriptográfiai háttérrel rendelkezik, és amíg a Ripple-nél dolgozott, elsősorban az XRP Ledger, más néven XRPL nyílt forráskódú kódprojektjein dolgozott.

A Ripple egyik legfontosabb közelmúltbeli fejlesztése, amelyet Bougalis felügyelt, az XLS-20 módosítás, amelynek keretében a non-fungible tokenek (NFT-k) bevezetésre kerülnek az XRPL-be.

Bár volt néhány kezdeti hiba, amelyeket a hírek szerint ki kellett vasalni, a frissítés a hírek szerint november elején fog átmenni.

A kriptográfus a továbbiakban kifejtette gondolatait, miszerint a Ripple nélküle is jól meglesz.

„A hosszú távú egészség és siker nem egy személyen múlik. Biztos vagyok benne, hogy jól fog működni, köszönhetően a tehetséges és szenvedélyes egyéneknek, akik hozzájárulnak és részt vesznek benne, mindenki a maga módján.”

A blokkláncszektorban ebben a hónapban több vezető személyiség is távozott a cégétől, például az OpenSea NFT-piactér pénzügyi vezetője, Brian Roberts, aki október 7-én hozta nyilvánosságra döntését.

Október 21-én a Polkadot társalapítója, Gavin Wood szintén véget vetett a blokklánc-infrastruktúrával foglalkozó Parity Technologies vállalatnál töltött idejének, kijelentve, hogy ez nem az a pozíció, ahol látja magát az „örök boldogságra” lelni.

Az elmúlt hónapokban ugyanezt az utat követte az FTX US elnöke, Brett Harrison, a Kraken vezérigazgatója, Jesse Powell, a MicroStrategy vezérigazgatója, Michael Saylor és a Genesis Trading vezérigazgatója, Michael Moro is.

Tágabb értelemben a Ripple nemrégiben figyelemre méltó győzelmet aratott az amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelettel (SEC) folytatott hosszú jogi csatájában az XRP-vel kapcsolatos állítólagos értékpapír-szabálysértések miatt.

Október 21-én a Ripple általános jogtanácsosa, Stuart Alderoty október 21-én felfedte, hogy a cégnek végre olyan fontos dokumentumok kerültek a kezükbe, amelyek jelentősen megerősíthetik az SEC elleni védekezését.

A szóban forgó dokumentumok az SEC korábbi részlegvezetőjének, William Hinmannak az ether szabályozási státuszával kapcsolatos 2018-as beszédéhez kapcsolódnak, amely esetében a kormányhivatal sokáig és keményen küzdött azért, hogy a jogi vita során titokban tartsa.


Olvastad már? Gavin Wood lemond a Polkadot ügyvezetői pozíciójáról

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

Egy amerikai szenátor is beszédet tartott a Bitcoin Policy Summit rendezvényen

Marsha Blackburn egyértelművé tette, hogy számára mennyire jól beleillik a bitcoin a magánszféra és a fogyasztóvédelem kategóriájába, és, hogy a jövőben a mainál sokkal nagyobb...

A 99Bitcoins lehet a következő berobbanó BRC20 token?

A Bitcoin ezen a héten kifejezetten erős arcát mutatta, nemrég ugyanis visszaszerezte a 70.000 dolláros árfolyamot, miután 5 százalékot emelkedett. Eközben az újonnan előértékesített BRC20...

A Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) és más kriptodevizák a közel-keleti feszültség növekedésével elvéreznek

A kriptopénzek piaca hatalmas mértékű reakciót jegyzett a közel-keleti feszültségek eszkalálódására. A Bitcoin (BTC), a néhány perc alatt értékének közel 8%-át veszítette el, miközben más...

ONDO (ONDO) árfolyam elemzés 04.13.

Prémium ONDO (ONDO) Az ONDO (ONDO) függetlenítette magát a szélesebb kriptopiactól, mivel a napi grafikonja zöld maradt, míg mások elvéreztek. Tény, hogy az ONDO-nak sikerült az altcoinok királyát,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!