Gavin Wood lemond a Polkadot ügyvezetői pozíciójáról

-

A Polkadot társalapítója, Gavin Wood otthagyja a Parity Technologies, a DOT blokkláncát fejlesztő cég ügyvezetői posztját.

Elmondása szerint inkább a fejlesztésre, a web3-ra, és az adopció előremozdítására szeretne a jövőben fókuszálni.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A hivatalos közleményében Wood úgy fogalmazott, hogy bár egy rövid ideig ő igazgatta a céget ügyvezetőként, valójában nem vágyott erre a szerepre, és nem is gondolja, hogy hosszú távon különösen elégedetté tenné ez a beosztás.

„Bárki, aki együtt dolgozik velem, tudja jól, hogy milyen vagyok. Én inkább gondolkodok, kódolok, tervezek, és alkotok. És ahogyan sok ilyen ember, én is inkább egymagam csinálom ezt szívesen, a saját ritmusomban. Egy jó ügyvezetőnek elérhetőnek kell lennie a többiek számára, mégpedig bármikor. Neki kell képviselni az egész vállalkozást, kifelé és befelé is. Nem szabad, hogy zavarja a feszített beosztás, a teleírt naptár, és az, hogy az idő nagy részében megbeszéléseket, találkozókat kell lebonyolítani.”

Wood elmondta, hogy a másik társalapító, Björn Wagner fogja követni őt az ügyvezetői székben.

Wood ezután is a cég többségi tulajdonosa marad, és a vezetői csapat tagja marad. Az új munkaköre részeként pedig abban fog közreműködni, hogy a Polkadot, és az egész web3 szektort az emberiség sokkal nagyobb része számára elérhetővé tegye.

Ennek első lépéseként a tervek szerint a közösségi kezdeményezéseket fogják felkarolni, és több olyan lánc-specifikus projektet indítani, amelyek létfontosságúak az életképes web3-as platformokhoz.

A Parity eredetileg EthCore néven indult 2015-ben. Az ökoszisztéma és a főhálózat 2020-as indulása után viszont akkora mértékű növekedést tapasztaltak, hogy az iparág számos résztvevője szerint potenciálisan az Ethereum kihívójaként is szerepelhetnek, mint okosszerződés-platform.


Olvastad már? A bitcoin kínálata, 4 éves mélyponton van

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

A MakerDAO változásai hatással lehet a DAI-ra

A vezető decentralizált pénzügyi protokoll, a MakerDAO (MKR), változtatásokat javasolt a Peg Stability Module (PSM) műveleteire, válaszul arra, hogy a DAI nemrégiben elvesztette paritását az...

A Federal Reserve a bankválság ellenére ismét kamatot emel

Az eddigi legjelentősebb ülését követően a Federal Reserve újabb 25 bázispontos kamatemelés mellett szavazott. A döntés vitatott volt, mivel ellentmondásosak voltak a vélemények arról, hogy...

12%-kal nőtt a SushiSwap TVL-je az utóbbi hónapban

A SushiSwap (SUSHI) főkönyvvel kapcsolatos tevékenységek egyre szilárdabbak maradtak. Meglepő módon ez annak ellenére volt így, hogy nemrégiben kiderült, hogy az automatizált piacmaker (AMM) az...

Közeledik a 30 ezerhez a Bitcoin árfolyama

Egyes elemzők úgy vélik, ha az USA makrogazdasági adatai kedvezően alakulnak, akkor a BTC akár át is törheti a 30 ezer dolláros ellenállást. A Federal...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!